ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Camera Deputaţilor| Sprijin financiar pentru aeroporturile regionale cu trafic între 200.000 şi 3.000.000 pasageri|an

04 Mai 2022   |   Agerpres

S-au înregistrat 220 de voturi "pentru", 47 de voturi 'contra' şi 3 abţineri.

 
 
Deputaţii au dat, miercuri, vot favorabil proiectului de lege privind reglementarea cadrului pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii aeroporturilor regionale cu un trafic situat între 200.000 şi 3.000.000 pasageri/an.
 
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat astfel proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr.167/2020 privind unele măsuri pentru susţinerea activităţii unor aeroporturi regionale, în contextul crizei economice generată de pandemia COVID-19 şi pentru modificarea şi completarea OUG nr.139/2020 privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unor ajutoare de stat Societăţii "Compania naţională de transporturi aeriene române - TAROM" - S.A. şi Societăţii Blue Air Aviation - S.A. pentru compensarea pierderilor economice suferite în contextul pandemiei de COVID-19.
 
S-au înregistrat 220 de voturi "pentru", 47 de voturi 'contra' şi 3 abţineri.
 
Proiectul de lege vizează reglementarea cadrului pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat care are ca obiectiv acordarea unui sprijin financiar pentru susţinerea activităţii aeroporturilor regionale cu un trafic situat între 200.000 şi 3.000.000 pasageri/an, pentru care consiliile judeţene au calitatea de autoritate publică tutelară, pentru compensarea pierderilor înregistrate în perioada martie-iunie 2020 ca urmare a pandemiei de COVID-19 şi cauzate direct de această pandemie. Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei are calitatea de administrator al schemei de ajutor de stat.
 
Bugetul maxim al schemei de ajutor de stat este de 22.284.000 lei, care se alocă bugetelor locale ale judeţelor, cu respectarea prevederilor deciziei de autorizare a schemei de ajutor de stat emise de către Comisia Europeană şi în limita sumelor aprobate prin aceasta, la propunerea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.
 
Totodată, proiectul de lege modifică şi completează OUG nr.139/2020 privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unor ajutoare de stat pentru TAROM şi Blue Air Aviation - SA pentru compensarea pierderilor economice suferite în contextul pandemiei.
 
Deputatul PNL Marian Cruşoveanu a argumentat că pandemia a afectat grav întregul sector al aviaţiei, traficul aerian scăzând semnificativ faţă de nivelul din 2019.
 
"Această scădere de lungă durată a traficului va avea consecinţe în anii următori şi ameninţă viabilitatea economică a companiilor, locurile de muncă şi condiţiile de muncă. În martie 2020, traficul aerian s-a oprit complet în toată Uniunea Europeană. (...) Adoptarea prezentului act normativ este necesară întrucât reglementează cadrul general pentru acordarea unui sprijin financiar, pentru susţinerea activităţii aeroporturilor regionale", a explicat deputatul.
 
Deputatul AUR Dan Tanasă a arătat, la rândul său, că proiectul de lege este unul foarte benefic şi a făcut un apel către colegii săi să adopte măsuri concrete pentru toate companiile româneşti afectate de pandemia de COVID-19.
 
"Fac un apel către PSD, PNL, UDMR, către actuala putere, să înţeleagă că există în continuare zeci de mii de afaceri în România care au avut de suferit în ultimii ani din cauza restricţiilor, care au nevoie de sprijinul concret şi imediat al statului român. (...) Vă rog să veniţi cu măsuri concrete pentru sprijinirea tuturor afacerilor româneşti care au avut de suferit din cauza pandemiei", a declarat Dan Tanasă.
 
Deputatul independent Ionel Dancă a amintit că majoritatea PSD din Senat a respins, în 2020, iniţiative ale Guvernului Orban în acest sens.
 
"Proiectul de lege vine într-un moment foarte interesant politic şi mă uit la colegii de la PSD şi aştept cu nerăbdare să văd cum vor vota această lege, pentru că în 2020 Guvernul Orban era arătat ca guvernul care dă un împrumut unei companii private. Aşa era privită schema de ajutor de stat pentru companiile care operează aeroporturile regionale. (...) În octombrie 2020, majoritatea PSD în Senat a respins ordonanţele de urgenţă care instituiau această schemă de ajutor de stat", a spus Dancă.
 
Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în şedinţa din 21 octombrie 2020, Camera Deputaţilor fiind for decizional. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1703 / 5484
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...