ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

INACO a aderat la Pactul european pentru Competenţe

13 Noiembrie 2020   |   Agerpres

Potrivit sursei citate, în 10 noiembrie, a fost lansat Pactul european pentru Competenţe, la care a aderat şi Asociaţia INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate.

 
 
INACO a aderat la Pactul european pentru Competenţe în ziua lansării Monitorului educaţiei şi formării din 2020, potrivit unui comunicat al organizaţiei remis vineri AGERPRES.
 
"Comisia Europeană a publicat joi Monitorul Educaţiei şi Formării din 2020 (Education and Training Monitor 2020), care analizează principalele provocări pentru sistemele educaţionale europene, inclusiv o comparaţie între ţări şi cu 27 de rapoarte de ţară, propunând politici pentru ca sistemele să devină mai receptive la nevoile societăţii şi ale pieţei muncii", se menţionează în comunicat.
 
Potrivit sursei citate, în 10 noiembrie, a fost lansat Pactul european pentru Competenţe, la care a aderat şi Asociaţia INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate.
 
"Pactul pentru competenţe ne cheamă să ne mobilizăm pentru a investi în competenţele necesare tranziţiei digitale şi ecologice europene. Mai concret să nu tolerăm neconcordanţa şi deficitul de competenţe în creştere între România şi UE. INACO s-a alăturat azi acestei iniţiative europene şi promovează acţiuni comune pentru îmbunătăţirea competenţelor existente şi a dobândirii de noi competenţe prin sesiuni online de recalificare în cadrul laboratoarelor educaţionale digitale inteligente, în cele 5 Smart Laburi create până în prezent, unde lucrăm cu consumabile biodegradabile", a declarat a Andreea Paul, fondatoarea şi preşedintele organizaţiei neguvernamentale INACO.
 
Pe de altă parte, organizaţia desfăşoară în această perioadă zeci de întâlniri cu peste 5.000 de elevi ai Sectorului 3 în cadrul proiectului "Cetăţeni SMART pentru un Sector SMART: Educaţie digitală în acord cu meseriile viitorului pentru elevii din clasele VII-XIII", finanţat de Primăria Sectorului 3 cu fonduri nerambursabile de la bugetul local pentru ONG-uri şi cofinanţat de trei companii private Modex, PinkPost şi Bosch Service.
 
"Prin aderarea la acest pact, avem acces la reţelele, cunoştinţele şi platformele de resurse europene, la programele viitoare de finanţare ale UE şi la programele de dezvoltare a competenţelor, prin intermediul unui ghişeu unic la nivelul UE. Chemăm, la rândul nostru, organizaţiile neguvernamentale, patronatele, sindicatele,camerele de comerţ, autorităţile publice centrale şi locale să colaborăm pentru a investi inteligent în formarea profesională a tinerilor şi adulţilor, deopotrivă, folosind bagajul nostru de experienţe şi rezultate ale proiectelor noastre pilot dezvoltate în programul ICOTI - Iniţiativa pentru Competitivitatea Tinerilor prin Şcoala Exponenţială şi ale Ghidului Meseriilor Viitorului - trei ediţii liber accesibile online", a mai spus Andreea Paul.
 
Monitorul de educaţie şi formare 2020 este lansat oficial vineri, la 12:45, în cea de-a doua zi a evenimentului Digital Education Hackathon, care se desfăşoară la Berlin.
 
Potrivit sursei citate, anul acesta Monitorul se concentrează în mod special pe predarea şi învăţarea în era digitală, întrucât criza coronavirusului a demonstrat importanţa soluţiilor digitale şi a evidenţiat punctele slabe existente.
 
"În ciuda investiţiilor în infrastructura digitală pentru educaţie şi formare realizate de statele membre în ultimii ani, persistă încă mari disparităţi, atât între ţări, cât şi în interiorul acestora", se mai spune în comunicat.
 
În toate ţările, mai mult de 15% din populaţia elevilor are abilităţi digitale insuficiente. De asemenea, este necesară o dezvoltare profesională continuă şi de calitate, programele de pregătire a profesorilor în utilizarea tehnologiei pentru predare fiind insuficiente sau ineficiente, mai puţin de jumătate dintre profesori afirmând că au fost pregătiţi în acest sens.
 
Monitorul Educaţiei şi Formării din 2020 demonstrează progresele înregistrate în reducerea părăsirii timpurii a şcolii şi creşterea participării în toate sectoarele educaţiei, de la copilăria timpurie până la învăţământul terţiar, subliniind provocarea persistentă pentru ca toţi tinerii să dobândească abilităţi de bază. Unul din cinci tineri de 15 ani are competenţe insuficiente în lectură, matematică şi ştiinţă.
 
Statele membre UE au menţinut cheltuielile publice pentru educaţie la aproximativ 10% din cheltuielile publice totale, potrivit celor mai recente date ale monitorului.
 
INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate este o comunitate non-profit de manageri, consultanţi, analişti, experţi în domeniul economic, educaţional, conectată la reţeaua de specialişti în economia de stat şi privată din România. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2892 / 5424
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Schoenherr a asistat Hellman & Friedman în legătură cu investiția sa, alături de CVC, în Mehiläinen. Mădălina Neagu (partner) a coordonat echipa care a oferit consultanță juridică în România și Serbia
Exim Banca Românească participă la un credit sindicalizat de 110 mil. € atras de Moov Leasing. Filip & Company a asistat juridic băncile
Women Lawyers | Adela Nuță, Managing Associate BACIU PARTNERS, spune că un loc este modelat de oamenii care îl compun, la fel cum oamenii sunt influențați de spiritul locului. „Iar atunci când această dinamică este construită pe curaj, agilitate și dorința de a atinge excelența, profesia devine mai mult decât o carieră, devine o modalitate de a înțelege, influența și transforma realitatea din jur”
Leroy și Asociații a asistat ENGIE Romania în achiziția unui proiect eolian în județul Constanța. Ce avocați au fost în prima linie
Filip & Company a asistat Amstar Management în vânzarea hotelurilor Duke Romană și Duke Armenească din București. Ioana Roman (partener) a coordonat echipa
Cum lucrează avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații în proiectele de obținere și implementare a ajutoarelor de stat și cum îi pot ajuta pe clienții care solicită asistență | Șansele unui proiect depind de caracteristicile sale intrinseci, de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate și de corectitudinea cu care sunt colectate documentele necesare depunerii dosarului. De vorbă cu Raluca Vasilache (Partener) și Andreea Oprișan (Partener) despre pașii care trebuie urmați și aspectele sensibile de care companiile trebuie să țină cont
RTPR, avocații băncilor în finanțarea sindicalizată de 3,1 miliarde lei acordată Electrica. Cosmin Tilea (Partner) și Andreea Nedeloiu (Counsel) au coordonat echipa
Women Lawyers | De vorbă cu Angela Porumb (Partener Mușat & Asociații), avocat o carieră de peste 20 de ani în avocatura de business, care a ales această firmă din dorința clară de a evolua: ”Pasul spre Mușat & Asociații a fost definitoriu pentru maturizarea și împlinirea mea ca avocat. Am avut în acest fel avantajul de a intra în dosare complexe, cu rezonanță juridică, cauze ce, dincolo de pregătirea teoretică, au implicat creativitate maximă și obligatoriu efort de echipă”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...