ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

MAE salută adoptarea unei rezoluţii privind sprijinul american faţă de Iniţiativa celor Trei Mări

19 Noiembrie 2020   |   Agerpres

De asemenea, adoptarea rezoluţiei încurajează continuarea dezvoltării potenţialului economic al regiunii Europei Centrale şi de Est, cu sprijinul esenţial al SUA, subliniază sursa citată.

 
 
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută adoptarea, miercuri, de către Camera Reprezentanţilor a Congresului Statelor Unite ale Americii, a unei rezoluţii privind sprijinul american faţă de Iniţiativa celor Trei Mări (I3M).
 
Potrivit unui comunicat MAE transmis AGERPRES, "votul unanim în favoarea acestei rezoluţii al membrilor Camerei Reprezentanţilor demonstrează susţinerea fermă bipartizană de care se bucură, la nivelul legislativului american, Iniţiativa celor Trei Mări, precum şi eforturile statelor participante, inclusiv ale României, care susţine ferm şi substanţial Iniţiativa, de sporire a securităţii energetice şi a interconectărilor strategice la nivel de infrastructură".
 
De asemenea, adoptarea rezoluţiei încurajează continuarea dezvoltării potenţialului economic al regiunii Europei Centrale şi de Est, cu sprijinul esenţial al SUA, subliniază sursa citată.
 
Ministerul Afacerilor Externe salută în mod special reiterarea posibilităţii accesării de finanţare americană pentru proiectele I3M şi subliniază angajamentul României de a valorifica în viitorul apropiat aceste oportunităţi pentru implementarea proiectelor strategice de conectivitate în spaţiul I3M, alături de alţi parteneri fideli valorilor transatlantice. Printre aceste proiecte, România susţine cu prioritate realizarea proiectelor căii ferate Constanţa - Gdansk (Rail2Sea) şi al conexiunii rutiere Via Carpathia.
 
De altfel, cu prilejul vizitei sale recente din luna octombrie de la Washington, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a pledat, în cadrul consultărilor sale politice cu omologul său american, pentru realizarea acestor proiecte prioritare, cu implicare şi sprijin consistent american, inclusiv financiar.
 
Adoptarea acestei rezoluţii evidenţiază, o dată în plus, că Parteneriatul Strategic dintre Uniunea Europeană şi Statele Unite este indispensabil pentru asigurarea securităţii şi bunăstării pe cele două maluri ale Atlanticului, context în care Iniţiativa celor Trei Mări oferă un exemplu pozitiv din perspectiva cooperării transatlantice.
 
Iniţiativa celor Trei Mări este o platformă politică flexibilă şi informală, la nivel prezidenţial, care reuneşte cele 12 state membre ale UE aflate între mările Adriatică, Baltică şi Neagră (Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia). Iniţiativa are ca obiectiv creşterea convergenţei şi a coeziunii, în paralel cu reducerea decalajului de dezvoltare economică între diferite zone şi state membre ale UE, prin creşterea interconectivităţii în regiune, în domeniile energiei, transporturilor şi celui digital.
 
Principiile de bază ale Iniţiativei celor Trei Mări sunt promovarea dezvoltării economice, creşterea coeziunii la nivel european şi consolidarea legăturilor transatlantice.
 
Statele Unite ale Americii sunt partener al Iniţiativei celor Trei Mări şi susţin rolul acestei platforme de consolidare a Parteneriatului Strategic dintre Uniunea Europeană şi SUA.
 
Summitul Iniţiativei celor Trei Mări de la Bucureşti, găzduit cu succes în 2018 de preşedintele Klaus Iohannis, alături de prima ediţie a Forumului de Afaceri I3M, a contribuit în mod substanţial la dezvoltarea şi cristalizarea obiectivelor Iniţiativei, iar setul de instrumente validate atunci a fost menit să faciliteze şi să accelereze implementarea proiectelor majore de interconectare din regiune.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2565 / 5130
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...