Parlament: Hotărâre de înfiinţare a Comandamentului Regional de Componentă de Operaţii Speciale, adoptată
28 Noiembrie 2023
AgerpresAu fost înregistrate 239 de voturi "pentru", trei "împotrivă" şi 38 de abţineri.
Parlamentul, reunit marţi în şedinţă comună, a adoptat, la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis, hotărârea de înfiinţare a Comandamentului Regional de Componentă de Operaţii Speciale, sub denumirea Regional Special Operations Component Command (HQR-SOCC), pe teritoriul României, în Garnizoana Târgu Mureş, ca structură nepermanentă, pe principiul naţiunii lider, cu comandă rotaţională.
Au fost înregistrate 239 de voturi "pentru", trei "împotrivă" şi 38 de abţineri.
"Modul de organizare şi funcţionare a Comandamentului se stabileşte în plan bilateral între România şi Bulgaria, prin înţelegeri tehnice. Fondurile necesare contribuţiei României la constituirea Comandamentului Regional de Componentă de Operaţii Speciale se asigură din bugetul Ministerului Apărării Naţionale", prevede hotărârea adoptată, marţi, de Parlament.
În scrisoarea transmisă Parlamentului, şeful statului a explicat că, "pe fondul modificării radicale a mediului internaţional de securitate generate de agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, declanşată in data de 24 februarie 2022, NATO a finalizat procesul de elaborare a noii familii de planuri necesare implementării Conceptului de descurajare şi apărare in Spaţiul euroatlantic".
"În elaborarea Planului Regional pentru Sud-Est (RP-SE), NATO a identificat nevoia existenţei unor structuri de comandă - control (C2) a Forţelor pentru Operaţii Speciale (FOS) pentru regiunea Mării Negre, care să asigure comanda, controlul şi sincronizarea eforturilor aliate în domeniul FOS în regiune. În acest context şi având în vedere proximitatea României şi a Bulgariei faţă de zona de conflict, structurile militare ale celor două ţări au propus un proiect de constituire a unui Comandament Regional de Componentă de Operaţii Speciale, în format bilateral, care să acopere vidul de comandă şi control, iar, ulterior, să fie inclus în structura creată. Intenţia comună a României şi a Bulgariei este aceea de a realiza atingerea capacităţii operaţionale complete până la finalul anului 2024", se mai arăta în scrisoarea preşedintelui Iohannis.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 376 / 5309 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat Qemetica în obținerea aprobării Consiliului Concurenței pentru achiziția diviziei de siliciu precipitat a PPG
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv, cu experiență relevantă în profesie între 5-8 ani | Litigii
CMS, desemnată de Mergermarket drept firma anului în domeniul fuziunilor și achizițiilor în Europa Centrală și de Est
Țuca Zbârcea & Asociații și britanicii de la Legal500 au lansat ediția 2024 a GC Powerlist Romania
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Litigii
Frații Micula obțin în SUA încă un verdict în defavoarea României, care ar trebui să plătească penalitați de 14 mil. USD, după ce un judecător american a aprobat sancțiuni de pană la 100.000 USD ̸ săptămână, considerând că reclamanții nu au primit întreaga sumă din hotărârea ICSID pronunțată în 2013 | Curtea de Justiție a Uniunii Europene a confirmat luna trecută decizia de a interzice României să plătească sumele din sentința arbitrală, invocând încălcări ale normelor privind ajutoarele de stat
Reff & Asociații | Deloitte Legal lansează o nouă ediție a proiectului educațional „Law Is Awesome!”, dedicat studenților care vor să devină avocați de business
Cum văd coordonatorii departamentelor juridice din companiile mari industriile în care activează și provocările anului 2025 | Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager la Amromco Energy: ”În următoarea perioadă ne așteptăm la majorări de taxe și impozite, dar și la liberalizarea prețului energiei. O creștere a prețurilor la energie în Europa nu poate aduce decât un val imediat de scumpiri resimțit local”
Insolvență ̸ Restructurare | Bulboacă & Asociații reprezintă atât debitori aflați în insolvență sau pre-insolvență, în mandate ce implică atragere de fresh money, parteneri equity noi, negocieri cu creditori existenți pentru reașezarea creditelor și a garanțiilor actuale, cât și investitori și finanțatori dispuși să investească în companii aflate în astfel de proceduri. Cătălin Petrea, Deputy Managing Partner: “Ne implicăm total în proiecte în care credem că există o șansă reală de restructurare. Preferăm să nu folosim elemente inovative, ci strategii testate, care să reechilibreze raportul de încredere dintre participanții la proceduri”
INTERVIU | Transferul echipei de Tax and Finance de la Noerr către Kinstellar s-a finalizat cu succes. Iulian Sorescu, partener și unul dintre coordonatorii practicii: ”Mesajul nostru este unul de continuitate și de încredere. Pentru clienți, tranziția aduce accesul la o echipă și mai mare, cu o combinație de expertiză juridică și financiară care acoperă toate nevoile companiilor nu doar la nivel local, dar și la nivel internațional”
(VIDEO) INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: ”Am avut privilegiul de a fi implicați în câteva dintre tranzacțiile esențiale din economie. Cifrele arată foarte bine, am învățat ce trebuie să facem pentru a merge odată cu curentul, dar și împotriva acestuia, când este cazul”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...