ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Şedinţă de Guvern - va fi modificată Legea privind calitatea în construcţii

18 August 2023   |   Agerpres

Cabinetul Ciolacu va mai discuta un document de politici publice privind ameliorarea funcţionării sistemului naţional de gestionare a afacerilor europene (SNGAE).

 
 
Guvernul se reuneşte vineri, în şedinţă, urmând să discute modificarea, printr-o ordonanţă, a Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii.

Actul normativ modifică şi completează articolul 41 din Legea nr. 10/1995 în sensul includerii domeniului infrastructurii de interes naţional din domeniul aviaţiei, din domeniul naval şi domeniul aferent infrastructurii de metrou gestionate de SC Metrorex SA.

În baza acestei completări urmează să se elaboreze de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii regulamentul de recepţie, fără a mai fi avizat în prealabil de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

"Prin prezentul proiect de act normativ se urmăreşte crearea cadrului legal astfel încât să se poată recepţiona ca fiind terminate, loturi, secţiuni, sectoare, părţi sau obiecte de lucrări incluse în autorizaţia de construire, prevăzute într-un contract sau în contracte de execuţie diferite, în situaţia în care acestea pot fi utilizate separat, conform destinaţiei lor ", se arată în nota de fundamentare a proiectului.


Potrivit documentului, avizul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice se obţine în procesul de promovare şi avizare interministerială a actului normativ de reglementare a recepţiilor pentru infrastructura de transport de interes naţional şi de metrou gestionate de SC Metrorex S.A.

Executivul va discuta şi un proiect de lege pentru modificarea articolului 369 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal referitor incitarea la ură sau discriminare.

Conform modificării propuse, "incitarea publicului, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoane definită pe criterii de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenenţă politică, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă".

Potrivit legislaţiei în vigoare, "incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă".

În şedinţa de Guvern va fi analizat, în primă lectură, şi un proiect de ordonanţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 124/2021 privind stabilirea cadrului instituţional şi financiar pentru gestionarea fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, precum şi pentru modificarea şi completarea OUG nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile şi nerambursabile în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă.

Pe agenda reuniunii guvernamentale figurează şi un proiect de hotărâre privind rechemarea şi numirea unor consuli generali.

Cabinetul Ciolacu va mai discuta un document de politici publice privind ameliorarea funcţionării sistemului naţional de gestionare a afacerilor europene (SNGAE).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 207 / 4948
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Stratulat Albulescu a asistat compania Respira Verde si fondatorii acesteia cu privire la exit-ul partial catre OMV Petrom. Cristina Man (Partner) a coordonat echipa
LegiTeam: CMS is looking for a Senior Associate for the Corporate and M&A Practice Group
INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: Cele mai multe tranzacții care se fac în momentul actual sunt cele cu investitori strategici care vor să intre pe piața din România sau sunt deja prezenți și vor să își mărească cota de piață. În această perioadă, sell-side sunt fondurile de private equity, iar buy-side sunt strategici. Distressed, aproape deloc
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Real Estate and Construction Lawyer
Pentru BRD, cea mai bună protecție în materie de Concurență este asigurată de colaborarea dintre echipa internă de juriști și firmele de avocatură | De vorbă cu Ioana Sandu – Cazan, responsabil cu Programul de conformare cu Dreptul Concurenței și Gabriel Marin, Șef Serviciu Litigii în cadrul Departamentului Juridic al băncii, despre politica solidă a băncii și proiectele interesante din acest segment, interacțiunea cu autoritatea de Concurență și colaborarea cu echipele externe de avocați
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru departamentul Litigii (5-7 ani experiență)
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale investiționale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj UNCITRAL și CIRDI | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate, pentru 4 ani, cu cel mult 6 firme pentru fiecare lot. Termen strâns pentru depunerea ofertelor
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
EXCLUSIV - Finanțele plătesc anul acesta peste 2 mil. E avocaților care blochează, în mai multe jurisdicții, încercările fraților Micula de a executa statul român. Ce firme de avocați au fost angajate în SUA, UK, Belgia, Luxemburg, Franța și Suedia și ce onorarii primește fiecare
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați definitivi
Voicu & Asociații extinde echipa prin cooptarea unor avocați specializați. Daniel Voicu, Avocat Coordonator: Suntem deschiși pentru lărgirea continuă a echipei noastre cu avocați ambitioși recent admiși în Barou
LegiTeam | The Opportunity: Junior Associate, Litigation (DLA Piper)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...