ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Suedia interzice echipamentele marca Huawei şi ZTE din viitoarele reţele 5G

20 Octombrie 2020   |   Agerpres

PTS a adăugat că firmele care vor lua parte la licitaţiile pentru atribuirea de frecvenţe 5G trebuie să elimine actualele echipamente Huawei şi ZTE din părţile centrale ale reţelelor lor până la 1 ianuarie 2025.

 
 
Autoritatea de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor din Suedia a interzis marţi utilizarea de echipamente produse de companiile chineze Huawei şi ZTE în viitoarele reţele de telefonie 5G, înaintea licitaţiei pentru atribuirea de frecvenţe care va avea loc luna viitoare, transmite Reuters.
 
Swedish Post and Telecom Authority (PTS) a precizat că această interdicţie este o consecinţă a noii legi adoptate la începutul anului şi a evaluărilor formulate de forţele armate şi serviciile de informaţii din Suedia vizând să "garanteze că utilizarea frecvenţelor nu pune în pericol securitatea Suediei", a precizat Autoritatea de reglementare într-un comunicat de presă.
 
PTS a adăugat că firmele care vor lua parte la licitaţiile pentru atribuirea de frecvenţe 5G trebuie să elimine actualele echipamente Huawei şi ZTE din părţile centrale ale reţelelor lor până la 1 ianuarie 2025.
 
De asemenea, Autoritatea de reglementare a aprobat participarea a patru operatori în cea de-a doua rundă a procedurii de licitaţie pentru atribuirea de frecvenţe 2,3 şi 3,5 Gigahertzi, cruciale pentru lansarea viitoarelor reţele 5G: Hi3G Access, Net4Mobility, Telia Sverige şi Teracom.
 
Conform calendarului original, licitaţia pentru atribuirea de spectru 5G trebuia să aibă loc la începutul lui 2020, însă anul trecut PTS a amânat licitaţia pentru a derula o analiză de securitate. În primăvară, PTS a anunţat că licitaţiile vor începe la data de 10 noiembrie.
 
În ultimele luni, guvernele europene au început să revizuiască rolul jucat de companiile chineze producătoare de echipamente de telecomunicaţii în construirea reţelelor lor 5G, ca urmare a presiunilor venite din partea SUA. Washingtonul susţine că echipamentele furnizate de companiile chineze reprezintă un risc de securitatea deoarece, prin lege, companiile şi cetăţenii chinezi trebuie să ajute statul în strângerea de informaţii.
 
Decizia adoptată marţi de autorităţile suedeze, ţară unde îşi are sediul Ericsson, principalul concurent al Huawei, imită o decizie adoptată în luna iulie de Marea Britanie, care a devenit prima ţară europeană care a interzis echipamentele Huawei din reţelele sale 5G.
 
Cel mai probabil această interdicţia va fi una benefică pentru producătorii rivali de echipamente de telecomunicaţii: Ericsson din Suedia şi Nokia din Finlanda.
 
În ultimii ani, Huawei a devenit lider mondial pe piaţa echipamentelor pentru reţelele de telecomunicaţii, cu un avans considerabil pe segmentul 5G, fiind urmat de Ericsson şi Nokia. Grupul chinez ZTE se numără şi el printre principalii furnizori mondiali de echipamente 5G.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2699 / 5128
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Maria Gogoașă, cel mai mare punctaj la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2021: Pentru o perspectivă mai aplicată asupra profesiilor juridice, consider că ar fi benefică suplimentarea orelor obligatorii de practică. 60, respectiv 90 de ore pe an, nu sunt suficiente pentru ca un student să-și formeze o opinie completă despre profesiile juridice
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul Litigii
Stratulat Albulescu a asistat CODA Intelligence cu privire la achizitia de catre PDQ. Silviu Stratulat (Managing Partner) a coordonat echipa
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...