ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

UE vrea să uşureze acţiunile în justiţie ale deţinătorilor de brevete

26 Aprilie 2023   |   Agerpres

Executivul comunitar, care urmează să îşi anunţe miercuri propunerile, speră că aceste modificări vor pune capăt unor dispute juridice costisitoare cu privire la brevete care sunt cruciale pentru tehnologii din domeniile echipamentelor de telecomunicaţii, telefoanelor mobile, computerelor, automobilelor conectate şi dispozitivelor inteligente.

 
 
Comisia Europeană a revizuit un proiect de act normativ cu privire la brevete, în ideea de a face mai uşor pentru deţinătorii de brevete să dea în judecată companiile pentru dispute pe tema redevenţelor, ca urmare a unor critici că o primă variantă a propunerii favoriza utilizatorii de brevete în dauna deţinătorilor, transmite Reuters.

Executivul comunitar, care urmează să îşi anunţe miercuri propunerile, speră că aceste modificări vor pune capăt unor dispute juridice costisitoare cu privire la brevete care sunt cruciale pentru tehnologii din domeniile echipamentelor de telecomunicaţii, telefoanelor mobile, computerelor, automobilelor conectate şi dispozitivelor inteligente.

Oficialii europeni au spus că temerile cu privire la un posibil război al brevetelor între industria auto şi tehnologia cu privire la Internetul Lucrurilor precum şi ponderea în creştere ocupată de China în cazul unor brevete importante au fost principalele motive pentru regulile ce urmează a fi propuse de Comisia Europeană.


Conform celei mai recente variante de lucru consultată de Reuters, deţinătorii de brevete pot cere tribunalelor să emite interdicţii împotriva companiilor acuzate de încălcarea drepturilor cu privire la proprietatea intelectuală, chiar dacă cele două părţi negociază un acord cu privire la redevenţe sub auspiciile Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO).

O versiune anterioară a documentului bloca astfel de acţiuni în justiţie până la încheierea unui acord cu privire la redevenţe în decurs de nouă luni.

Deţinătorii de brevete spun că interdicţiile emise de tribunale ajută la protejarea drepturilor lor în timp ce criticii sunt de părere că interdicţiile pot umfla redevenţele şi sugruma competiţia.

Propunerile Comisiei Europene trebuie agreate cu ţările membre UE şi cu Parlamentul European înainte de a deveni lege.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 575 / 5128
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Maria Gogoașă, cel mai mare punctaj la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2021: Pentru o perspectivă mai aplicată asupra profesiilor juridice, consider că ar fi benefică suplimentarea orelor obligatorii de practică. 60, respectiv 90 de ore pe an, nu sunt suficiente pentru ca un student să-și formeze o opinie completă despre profesiile juridice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...