ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Armand: Inspectorii de la Ministerul Finanţelor afirmă că atribuirea contractului de delegare a salubrizării s-a făcut cu încălcarea legii

22 Iulie 2021   |   Agerpres

Ea a precizat că, în urma controlului, a rezultat că acest contract de delegare a fost încheiat şi s-a derulat "în mod defectuos, cu nerespectarea prevederilor legale", inclusiv în ceea ce priveşte tarifele facturate de Romprest şi plătite de Primăria Sector 1 din fonduri publice, "fără bază legală şi contractuală''.

 
 
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, afirmă că Direcţia Generală de Inspecţie Economico-Financiară din cadrul Ministerului de Finanţe a stabilit că nu s-au respectat prevederile legale la delegarea serviciului de salubrizare către compania Romprest.
 
"După Curtea de Conturi şi ANRSC, o nouă instituţie a statului îmi dă dreptate. (...) Primul lucru făcut atunci când am intrat în primărie a fost să încep un audit la Primăria Sectorului 1. În urmă cu 8 luni de zile am solicitat Ministerului de Finanţe (condus la vremea aceea de domnul Florin Cîţu) să ne ajute şi să trimită o echipă de inspecţie de la Direcţia Economico-Financiară pentru a verifica gestiunea fondurilor publice din Sectorul 1. Astfel, timp de 6 luni de zile, Direcţia Generală de Inspecţie Economico-Financiară din cadrul Ministerului de Finanţe a verificat ce s-a întâmplat cu fondurile publice din Sectorul 1. Iar astăzi a sosit procesul-verbal al controlului şi recunosc că nu mă aşteptam ca dimensiunea furtului din bani publici în Sectorul 1 să fie la acest nivel", a scris Armand, joi, pe Facebook.
 
Ea a precizat că, în urma controlului, a rezultat că acest contract de delegare a fost încheiat şi s-a derulat "în mod defectuos, cu nerespectarea prevederilor legale", inclusiv în ceea ce priveşte tarifele facturate de Romprest şi plătite de Primăria Sector 1 din fonduri publice, "fără bază legală şi contractuală''.
 
Clotilde Armand a menţionat că inspectorii de la Ministerul Finanţelor au stabilit că, prin Actul adiţional nr. 11, fără număr de înregistrare la Primăria Sectorului 1 şi la Romprest, încheiat pe 16 septembrie 2019, tarifele au fost modificate în sensul creşterii, "fără bază legală şi/sau contractuală''.
 
Conform procesului-verbal, consecinţa economică este reprezentată de "prejudicii aduse fondurilor publice din bugetul local al Sectorului 1" în valoare de 243.896.931 lei. Inspectorii de la Finanţe au menţionat că Sectorul 1 va recupera creanţa bugetară în valoare de 243.896.931 lei de la Romprest şi de la persoanele răspunzătoare, adaugă primarul.
 
Potrivit inspectorilor, ''Romprest reclamă că Sectorul 1 nu ar raporta toate sumele pe care Romprest consideră că Sector 1 le-ar datora către Romprest. Ori, în contextul în care Sector 1 a plătit către Romprest fără bază legală şi contractuală, în sarcina Romprest regăsindu-se o creanţă a bugetului local în valoare de 243.896.931 lei, reclamaţia Romprest, conform căreia Sector 1 nu ar raporta toate ca plăţi restante valoarea tuturor facturilor emise, nu poate fi luată în calcul''.
 
Clotilde Armand a anunţat că va înainta procesul-verbal către DNA, pentru că există deja un dosar. De asemenea, Direcţia Economico-Financiară a înaintat către organele de urmărire penală raportul.
 
"Cine trebuie să plătească pentru acest jaf din bani publici trebuie să o facă. Politicieni, funcţionari şi diverse autorităţi care au ales să nu vadă realitatea. Nimic din ce facem nu este în zadar. Chiar dacă compania de salubrizare continuă şantajul lăsând voit gunoiul pe străzile din Capitală, noi vom merge până la capăt", a transmis Armand. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1590 / 4451
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...