ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Deputaţii au respins în plen 23 de propuneri legislative şi proiecte de lege

09 Martie 2021   |   Agerpres

Proiectul fusese adoptat de Senat, în luna aprilie a anului trecut, ca urmare a depăşirii termenului de adoptare.

 
 
Deputaţii au respins marţi, în şedinţa de plen, 23 de propuneri legislative şi proiecte de lege, unul dintre acestea având ca obiect de reglementare completarea Legii nr. 370/2004 privind alegerea preşedintelui României, în sensul stabilirii municipiului Alba Iulia ca loc de desfăşurare a şedinţei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru depunerea jurământului de către şeful statului.
 
Proiectul fusese adoptat de Senat, în luna aprilie a anului trecut, ca urmare a depăşirii termenului de adoptare.
 
Un alt proiect respins miercuri de deputaţi avea ca obiect de reglementare crearea cadrului legal pentru acordarea tichetelor de bicicletă în scopul stimulării folosirii bicicletei pentru deplasările între domiciliu şi locul de muncă, precum şi pentru deplasările în interes de serviciu.
 
Membrii Comisiei pentru muncă au considerat însă că, prin măsurile propuse, se instituie un tratament discriminatoriu între angajaţi, întrucât funcţionarii publici nu ar beneficia de aceste prevederi şi totodată că acordarea subvenţiei pentru achiziţionarea de biciclete pentru întregul personal contractual în sectorul bugetar generează influenţe financiare suplimentare asupra cheltuielilor bugetului general consolidat de circa 12 miliarde lei, iar plata indemnizaţiei de kilometraj pentru bicicleta ar avea un impact suplimentar asupra cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat de circa 0,2 miliarde lei anual.
 
Un alt proiect respins se referea la modificarea OUG nr.70/2011, în sensul majorării cuantumului ajutoarelor lunare acordate consumatorilor vulnerabili care utilizează, pentru încălzirea locuinţei în perioada sezonului rece, gaze naturale şi combustibili solizi sau petrolieri, precum şi creşterea plafonului de venituri până la care se acorda acest ajutor. Comisia pentru muncă a decis respingerea iniţiativei legislative, întrucât iniţiatorii nu precizează sursele financiare necesare aplicării măsurilor propuse, încălcând astfel atât dispoziţiile legii menţionate, cât şi dispoziţiile art.138 alin.(5) din Constituţia României, dar şi prevederile art.15 alin.(1) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice.
 
Deputaţii au mai respins propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.135/2020 privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, precum şi a unor măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a acestora, precum şi proiectul de lege privind schimbarea titularului dreptului de administrare a unor bunuri imobile aflate în proprietatea privată a statului, din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, în administrarea Federaţiei Române de Rugby.
 
Alte proiecte respinse se refereau, printre altele, la combaterea şi prevenirea actelor cu caracter pedofil şi a infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale a persoanelor, la completarea Legii nr.145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, la modificarea şi completarea Legii locuinţei nr.114/1996, precum şi la modificarea Legii nr.446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare şi pentru modificarea anexei nr.2 la Legea nr.273/2006 privind finanţele publice locale.
 
Între propunerile legislative respinse s-au aflat cele referitoare la completarea OUG nr.11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei, două propuneri legislative referitoare la completarea Legii nr.144/2017 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative, propunerea legislativă privind aprobarea Programului pilot de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare a legumelor şi fructelor în judeţul Teleorman, propunere privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1979 / 4451
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...