ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

DNA: 16 dosare de fraude cu fonduri europene, trimise în instanţe

08 Ianuarie 2021   |   Agerpres

În unul dintre dosare, SC Victor Construct SRL, una dintre cele mai cunoscute firme de construcţii din zona Moldovei, şi un reprezentant al acesteia au fost deferiţi justiţiei pentru folosirea de documente false în vederea obţinerii de fonduri europene.

 
 
Procurorii DNA au finalizat, în luna decembrie 2020, 16 dosare având ca obiect fraude cu fonduri europene, în care au fost trimise în judecată 27 de inculpaţi - persoane fizice şi juridice.
 
În unul dintre dosare, SC Victor Construct SRL, una dintre cele mai cunoscute firme de construcţii din zona Moldovei, şi un reprezentant al acesteia au fost deferiţi justiţiei pentru folosirea de documente false în vederea obţinerii de fonduri europene.
 
Potrivit DNA, la data de 15 iunie 2015, între municipiul Iaşi, în calitate de beneficiar, şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, a fost încheiat un contract de finanţare privind "Modernizarea legăturii rutiere Centrul Intermodal de Transport - Gara Iaşi". Ulterior, contractul în valoare de 18.225.379 lei a fost atribuit asocierii din care a făcut parte şi SC Victor Construct SRL.
 
În cursul anului 2015, un reprezentant al acestei firme a depus la UAT Municipiul Iaşi documente inexacte referitoare la preţul real de achiziţie a unor materiale folosite în cadrul contractului menţionat, astfel încât beneficiarul, în necunoştinţă de cauză, ar fi solicitat şi obţinut, pe nedrept, de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, suma totală de 2.187.411 lei, sumă care ulterior a fost virată în contul SC Victor Construct SRL.
 
Concret, inculpaţii ar fi declarat preţuri mai mari de achiziţie decât cele reale în cazul stâlpilor de iluminat, a corpurilor de iluminat şi a coşurilor de gunoi, aceştia urmărind obţinerea unui profit mult superior celui declarat pentru a câştiga licitaţia (de doar 2%).
 
Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 2.187.411 lei, reprezentând daune materiale rezultate din executarea contractului de finanţare încheiat pentru proiectul respectiv.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iaşi. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 27 / 20437
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bondoc si Asociatii is looking for a Real Estate lawyer
Studiu realizat de DLA Piper | Amenzi în valoare de 272,5 mil. E aplicate de autoritățile europene de reglementare a protecției datelor în baza RGPD. Romania a aplicat amenzi în valoare totală peste 650.000 Euro
Sistemul de sănătate și-a dezvăluit anul trecut mai multe vulnerabilităţi care pot fi reglementate şi combătute. Cele mai mari probleme cu care s-au confruntat jucătorii din sectorul Healthcare & Pharma și provocările anului 2021, analizate de Livia Zamfiropol și Alina Lăcătuș, Parteneri DLA Piper România
Debutul anului 2021 aduce schimbări majore în sectorul energetic. Noutățile, explicate de avocații Maravela Popescu & Asociații | Mihaela Nyerges, Managing Associate: Am sesizat un interes crescut pentru proiectele de producere a energiei regenerabile; țara noastră redevine o destinație atractivă pentru investiții în acest sector
CMS România îl promovează pe Andrei Tercu în poziția de Tax Director
In-houseLegal.ro | Cum s-au adaptat marile companii private la ‘noua normalitate’ și ce sprijin oferă echipele de Legal în perioada pandemiei. Simona Vasiliu: Paradoxal, desfășurarea activității „la distanță” a menținut și chiar a crescut performanța echipei
LegiTeam | WOLF THEISS recrutează pentru echipa locală de Litigii și Arbitraj
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAŢII is expanding its team, looking for SENIOR ATTORNEYS to join the firm’s DISPUTE RESOLUTION practice.
Refinitiv Legal Advisers - Full Year 2020 | Piața globală de M&A a pierdut doar 5% anul trecut, iar piața europeană a crescut cu 36% în pandemie. Mai multe firme cu prezență la București au intrat în Top 25 global, european și regional
Mușat & Asociații cooptează 3 noi parteneri equity și promovează alți 7 în poziții de senioritate în firmă
NNDKP, alături de grupul DKV în preluarea Smart Diesel. Partenerul Ruxandra Bologa a coordonat echipa
Promovare în echipa Simion & Baciu | Andrei Cosma a fost promovat pe poziția de Managing Associate
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...