ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

DNA: Fost inspector şcolar în Constanţa - acord de recunoaştere a vinovăţiei; a luat bani pentru a facilita o angajare

18 Decembrie 2023   |   Agerpres

Potrivit procurorilor DNA, Iulia Cristina Cabrancea, fost inspector şcolar pentru învăţământ primar în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, este acuzată de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

 
 
Procurorii Serviciului Teritorial Constanţa din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus sesizarea instanţei de judecată, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei, în cazul unui fost inspector şcolar care ar fi primit bani pentru a facilita angajarea unei persoane în sistemul de învăţământ.
 
Potrivit procurorilor DNA, Iulia Cristina Cabrancea, fost inspector şcolar pentru învăţământ primar în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, este acuzată de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
 
Anchetatorii au stabilit că, pe 3 septembrie 2021, Iulia Cristina Cabrancea ar fi primit de la un bărbat suma de 200 de euro şi alte bunuri materiale pentru a-i facilita soţiei acestuia obţinerea unei note de trecere la concursul organizat pentru ocuparea posturilor rămase vacante în cadrul unităţilor de învăţământ din judeţul Constanţa, în sesiunea septembrie 2021.
 
"În schimbul banilor şi bunurilor primite, în data de 7 septembrie 2021, inculpata Cabrancea Iulia Cristina ar fi solicitat unui profesor evaluator în cadrul Comisiei de contestaţii a concursului amintit anterior să acorde notă de trecere persoanei respective, fapt ce i-ar fi permis acesteia din urmă obţinerea unui post de învăţător în cadrul unui liceu tehnologic din judeţul Constanţa", precizează DNA.
 
Fostul inspector şcolar a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, şi anume o pedeapsă de doi ani şi opt luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de trei ani şi interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, şi anume aceea de inspector şcolar.
 
Pe parcursul termenului de supraveghere, fostul inspector va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa sau la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 105 / 4451
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...