ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Premierul - întâlniri cu mediul asociativ; s-au făcut recomandări pentru îmbunătăţirea modificărilor preconizate la Codul fiscal

12 Iulie 2022   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul celor patru întâlniri au fost prezentate situaţii cu care se confruntă reprezentanţii mediului de afaceri, ai patronatelor, sindicatelor şi autorităţilor publice şi s-au făcut recomandări pentru îmbunătăţirea propunerilor de modificare a Codului fiscal.

 
 
Premierul Nicolae Ciucă a avut, luni, la Palatul Victoria, mai multe runde de consultări cu reprezentanţi ai mediului asociativ privind modificarea Codului fiscal iniţiată printr-un act normativ pus în dezbatere publică săptămâna trecută pe site-ul Ministerului Finanţelor, fiind făcute o serie de recomandări pentru îmbunătăţirea propunerilor.
 
Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul celor patru întâlniri au fost prezentate situaţii cu care se confruntă reprezentanţii mediului de afaceri, ai patronatelor, sindicatelor şi autorităţilor publice şi s-au făcut recomandări pentru îmbunătăţirea propunerilor de modificare a Codului fiscal.
 
"Consultările vor continua, în următoarele zile, la nivel tehnic pentru a putea identifica cele mai bune soluţii de consolidare a cadrului de dezvoltare a economiei româneşti, pentru asigurarea unui mediu concurenţial adecvat şi a elimina inechităţile din sistemul fiscal", se arată în comunicat.
 
Guvernul precizează că proiectul de ordonanţă lansat în dezbatere de Ministerul Finanţelor cuprinde soluţiile identificate de către arcul guvernamental în ultimele şase luni în baza unui dialog susţinut cu organismele internaţionale, dar şi cu reprezentanţii mediului de afaceri românesc.
 
La consultări au fost participat Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR): Daniel Anghel - Consiliul Investitorilor Străini (FIC), coordonatorul CDR, Dragoş Petrescu - Romanian Business Leaders (RBL), Angela Roşca - Romanian Business Leaders (RBL), Radu Burnete - Conferaţia Patronală Concordia, Letiţia Pupăzeanu şi Ana Maria Ciobanu - Camera de Comerţ Americană în România (AmCham), Adela Jansen - Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER), Ruxandra Jianu şi Anca Vlad - Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Alexandra Irimiea - Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Mădălina Dragomir - Secretariat CDR, Georgeta Toma.
 
Organizaţiile patronale au fost reprezentate de Patronatul Naţional Român (Augustin Hagiu, Alin Creţu), CNIPMMR (Florin Jianu - preşedinte), UGIR (Liviu Popovici, Cristian Erbaşu, Dragoş Mihalache), CONPIROM (Gabriel Badea, Anca Mărginean).
 
Organizaţii sindicale au fost prezente la discuţii prin CNSLR-FRĂŢIA (Cătălina Bonciu), Confederaţia Cartel ALFA (Bogdan Iuliu - Hossu, Apostoiu Liviu), CSDR (Iacob Baciu, Simion Hăncescu), Confederaţia Sindicală Naţională Meridian (Maxim Rodrigo Gabriel, Ichim Costel), BNS (Dumitru Costin, Burlacu Mircea).
 
Structurile asociative din administraţia publică locală au fost reprezentate de Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România (Adrian-Ioan Veştea, Ilie Bolojan), Asociaţia Municipiilor din România (Constantin Toma, Ion Lungu), Asociaţia Oraşelor din România (Daniel Gheorghe Nicolaş, Emilian Oprea), Asociaţia Comunelor din România (Emil Drăghici, Valentin-Dumitru-Ioan Ivan).
 
Din partea Guvernului, alături de prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, au participat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, Marius-Constantin Budăi, ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Florin Marian Spătaru - ministrul Economiei, Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Marian Neacşu, secretar general al Guvernului, Adeline Dan, secretar de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, Mihnea Claudiu Drumea şi George Agafiţei, consilieri de stat în Cancelaria prim-ministrului, şi Dan Cărbunaru, purtător de cuvânt al Guvernului.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1238 / 4753
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...