ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Preşedintele BNS solicită DNA investigarea activităţii manageriale de la Poşta Română

22 Februarie 2024   |   Agerpres

BNS a organizat, joi, o conferinţă de presă cu tema "Destructurarea grupării care îngroapă Compania Naţională Poşta Română".

 
 
Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a solicitat joi atât decidenţilor politici cât şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) să investigheze activitatea managerială din cadrul Companiei Naţionale "Poşta Română" (CNPR).

"Salariaţii din Poşta Română fac următorul apel public. În primul rând, un apel către conducerea Partidului Naţional Liberal: domnule preşedinte Ciucă, vă rog să începeţi imediat procesul de deratizare în zona managerială a Companiei Naţionale Poşta Română. Toţi oamenii aceia vă aparţin politic, vă compromit şi să nu vă miraţi dacă există în procesele electorale de anul acesta reacţii adverse ale salariaţilor prost plătiţi din România, pentru că ştiu de unde li se trage. Să nu le reproşaţi salariaţilor săraci din România că votează cu alţii pe care-i comentaţi ulterior în spaţiul public. Aveţi şi o răspundere majoră în a face curăţenie a nivelul acestei companii. Sunt convins că în cadrul partidului dumneavoastră veţi găsi resurse umane de calitate care să ducă mai departe compania, să o modernizeze, să o dezvolte şi să ofere un statut social şi lucrătorilor din Poşta Română, pentru că bănuiesc că aveţi o înţelegere cu partenerul de coaliţie cu PSD privitor la împărţirea funcţiilor în firmele de capital de stat", a declarat Costin într-o conferinţă de presă.


Pe de altă parte, liderul sindical i-a solicitat ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, să publice rezultatele investigaţiei efectuate la Poşta Română de Corpul de control.

"Al doilea apel îl fac către ministrul Digitalizării, tânărul ministru Gruia. Domnule ministru, am rugămintea să daţi publicităţii imediat rezultatele investigaţiilor făcute de Corpul de control. Vă reamintesc că, în toamna anului trecut, ministerul a anunţat iniţierea unui control. Mai mult, la momentul respectiv, Valentin Ştefan a sfidat atitudinea ministrului şi demersul său. Atunci a intervenit premierul Marcel Ciolacu. Reamintesc că a declarat public că o să trimită şi Corpul de control al prim-ministrului. Să vedem şi noi ce s-a întâmplat cu aceste faimoase controale şi la ce rezultat au ajuns. În curând să face jumătate de an...Nu ştim ce tip de persoane au trimis acolo în a investiga, dar vrem să vedem şi noi cum s-a finalizat acea operaţiune şi care sunt concluziile şi vrem să vedem raportul Corpului de control. Al treilea apel pe care îl fac către Guvern şi către Coaliţie: urgent, echipă managerială de bună calitate şi competentă la nivelul Poştei Române. O discuţie aplicată cu noi privitoare la un plan de măsuri de relansare a activităţii Poştei Române. Sunt nenumărate oportunităţi, nenumărate soluţii pe care le-am pregătit şi pe care vrem să le discutăm", a subliniat Dumitru Costin,

Nu în ultimul rând, preşedintele BNS a făcut un apel public către noul şef al DNA, Marius Voinea.

"Am primit informaţii încă din primăvara anului trecut că s-a pus presiune politică pe acest dosar, ca această investigaţie să fie încetinită. Suntem dispuşi să ne prezentăm în faţa organelor de anchetă, împreună cu alţi salariaţi din Poşta Română, care, la rândul lor sunt dispuşi să pună la dispoziţie informaţii şi documente care să vă ajute în finalizarea rapidă şi eficientă a investigaţiilor pe care le-aţi declanşat deja la nivelul acestei companii. Nu muşamalizaţi politic acest demers de investigare a unor lucruri necurate care se întâmplă în această companie, pentru că veţi fi, la fel ca şi liderii politici, responsabili de faptul că, în continuare, aproape 20.000 de oameni rămân în continuare în sărăcie şi cu nişte salarii mizerabile sau de neexecutare a planului investiţional, ca urmare a majorării de capital. Să ne trezim că acei bani care n-au fost cheltuit întocmai şi la timp să fie compania obligată să-i returneze? Da, iar acest lucru va "pe repede înainte" în insolvenţă şi faliment Poşta Română. Nu ştiu dacă vă doriţi acest lucru", a transmis liderul BNS.

BNS a organizat, joi, o conferinţă de presă cu tema "Destructurarea grupării care îngroapă Compania Naţională Poşta Română".

Poşta Română este liderul de piaţă în sectorul serviciilor poştale şi deserveşte aproximativ 19 milioane de români, printr-o reţea extinsă de 5.500 de oficii poştale.

În prezent, compania se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (93,52% din pachetul de acţiuni) şi Fondul Proprietatea (6,48%).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 28 / 4451
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...