ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Proiect pentru suplimentarea personalului din Ministerul Energiei cu 60 de posturi

19 Ianuarie 2023   |   Agerpres

"Este o decizie care a fost amânată. Cel mai probabil va fi luată în discuţie la următoarea şedinţă de Guvern", a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

 
 
Personalul din Ministerul Energiei ar putea fi suplimentat cu 60 de posturi, conform unei hotărâri care a figurat pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de miercuri, dar care ar urma să fie luată în discuţie săptămâna viitoare.
 
Conform notei de fundamentare, este vorba despre un act normativ prin care se propune suplimentarea cu 60 de posturi, de la 332 la 392, a personalului Ministerului Energiei din cadrul Direcţiei Generale Ajutor de Stat şi Fonduri Europene şi al structurilor cu atribuţii în domeniul serviciului de alimentare cu energie termică în sistem centralizat şi în domeniul proiectelor în domeniul gazelor naturale.
 
"Este o decizie care a fost amânată. Cel mai probabil va fi luată în discuţie la următoarea şedinţă de Guvern", a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.
 
El a explicat necesitatea acestei măsuri prin "nevoia de a avea specialişti", în contextul în care România trebuie să absoarbă peste 80 de miliarde de euro din fonduri europene. Este vorba despre bani din cadrul financiar multianual 2014 - 2020, pentru care ţara noastră mai are la dispoziţie doar acest an pentru a nu pierde din fodurile europene, la care se adaugă banii din PNRR şi cadrul financiar multianual 2021 - 2027.
 
"În cazul Ministerului Energiei, pentru că sunt şi alte ministere care au avut nevoie să-şi constituie un grup de specialişti care să absoarbă aceste fonduri europene cu un volum mult mai mare decât cel precedent - şi am văzut acest efort făcut cu succes de Guvernul României şi de autorităţile responsabile, atingând nivelul record de 11,3 miliarde de euro absorbiţi de ţara noastră în cursul anului trecut - la Ministerul Energiei e necesară o echipă de specialişti care să utilizeze banii din Fondul de modernizare şi alte tipuri de fonduri care pot contribui la modernizarea, dezvoltarea sistemului energetic al României şi, pe acest fond, apare această cerinţă", a explicat Cărbunaru.
 
Potrivit acestuia, măsura este justificată de nevoia de a folosi miliardele de euro pe care Uniunea Europeană le pune la dispoziţie ţării noastre.
 
"Raportul dintre sumele cheltuite pentru angajarea celor 60 de oameni şi miliardele de euro care sunt la dispoziţia României pentru Fondul de modernizare sau prin intermediul PNRR pentru sectorul energetic, în mod specific, trasează până la urmă o decizie logică pe care, cel mai probabil, săptămâna viitoare o să o şi anunţăm", a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 656 / 4450
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...