ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Allen & Overy și Shearman & Sterling fuzionează și vor crea prima firmă globală complet integrată. A&O Shearman va avea 3.900 de avocați în 49 de birouri și venituri de 3,4 miliarde USD. Costin Taracila, Managing Partner RTPR, , firmă cu care A&O lucrează în exclusivitate în România : Vor fuziona două din cele mai sofisticate firme de avocatură din lume

27 Mai 2023   |   B. S.

Împreună, Allen Overy Shearman Sterling va fi singura firmă globală cu capacități de drept american, drept englezesc și drept local în egală măsură.

 
 
Allen & Overy (A&O) și Shearman & Sterling au anunțat astăzi o fuziune planificată pentru a crea o firmă de avocatură unică la nivel mondial, denumită Allen Overy Shearman Sterling, sau A&O Shearman, pe scurt. Această fuziune va combina două dintre cele mai prestigioase firme de avocatură din lume, lideri pe piețele lor, pentru a crea o firmă globală integrată, de elită.

Împreună, A&O Shearman va avea aproape 3.900 de avocați și circa 800 de parteneri în 49 de birouri și va fi singura firmă globală cu capacități de drept american, drept englezesc și drept local în egală măsură. Această fuziune este determinată de nevoia clienților de a avea o ofertă globală fără cusur, de cea mai înaltă calitate și profunzime, pentru a-i sprijini în navigarea într-un mediu juridic, de reglementare și geopolitic din ce în ce mai complex.


Allen & Overy și Shearman & Sterling sunt complementare, au o poziție distinctă de lider de piață, iar împreună vor avea o forță uriașă în SUA, Marea Britanie și pe piețele din întreaga lume. Această fuziune va transforma oferta lor pentru clienți: Shearman & Sterling va avea acces la o ofertă extinsă în mod dramatic în toate domeniile de practică, iar Allen & Overy va beneficia de o recunoaștere sporită și de un acces extins la o bază de clienți corporativi din SUA. Firma combinată va fi perfect poziționată pentru a valorifica macrotendințele globale, inclusiv tranziția energetică, tehnologia și capitalul privat.

Wim Dejonghe, Senior Partner la Allen & Overy, a declarat: "Această combinație a două firme extraordinare este un pas foarte interesant pentru noi. Ambele firme au o istorie de excelență, iar împreună credem că vor crea o firmă diferită de oricare alta din lume. Ne-am ascultat clienții și solicitările lor de a beneficia de consultanță de cea mai înaltă calitate pentru a-i ajuta să navigheze printre cerințele cu care se confruntă, și de a face acest lucru într-un mod integrat și coerent la nivel global. Noi, A&O Shearman, vom face acest lucru prin accelerarea capacității noastre de a aduce ceea ce este mai bun din ambele firme, indiferent de zona geografică."

Adam Hakki, Senior Partner la Shearman & Sterling, a declarat: " Nevoia clienților de a apela la firme de elită la nivel global nu a fost niciodată mai mare. Aceștia solicită soluții și consultanță juridică integrată la nivel global, iar fuziunea cu Allen & Overy va accelera în mod dramatic capacitatea noastră de a răspunde nevoilor lor într-un mediu din ce în ce mai complex. Allen & Overy este o firmă remarcabilă, a cărei activitate o admirăm de mult timp și la care ne gândim ca la un spirit înrudit. Ambele firme au pus întotdeauna un mare accent pe atragerea și păstrarea talentelor de top, s-au globalizat de timpuriu și se concentrează neîncetat pe calitate, excelență și colaborare. Acesta este cu adevărat un moment de schimbare a jocului pentru ambele firme, care va crea o ofertă de neegalat pentru clienții noștri."


 
Allen & Overy colaborează cu RTPR de 15 ani

În România, Allen & Overy colaborează de o lungă perioadă cu Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu (
RTPR), pe baze exclusive în nenumărate proiecte transfrontaliere, inclusiv proceduri de arbitraj internațional.

Costin Taracila, Managing Partner RTPR: ‘Este o veste extraordinară, practic vor fuziona două din cele mai sofisticate firme de avocatură din lume. RTPR și Allen & Overy colaborează de 15 ani deja și am asistat împreună numeroase tranzacții, printre cele mai recente putem menționa achiziția activelor grupului CEZ din România de către Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), precum și finanțarea acordată MIRA; o victorie istorică la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) pentru Zenith Media Communications într-un litigiu de concurență, prin care echipa noastră a contribuit la crearea dreptului european în materia principiilor de calcul al amenzilor aplicate de către autoritățile de concurență din toate Statele Membre; sau finanțările acordate Alro în care împreună cu colegii de la A&O am asistat sindicatele de bănci.’



Fuziunea propusă este supusă condițiilor obișnuite de închidere, inclusiv votului partenerilor fiecăreia dintre firmele respective.

În această fuziune, Lazard acționează în calitate de consilier financiar, iar Simpson Thacher & Bartlett LLP acționează în calitate de consilier juridic pentru Allen & Overy.

Davis Polk & Wardwell LLP acționează în calitate de consilier juridic pentru Shearman & Sterling.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 297 / 1704
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...