ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Allen & Overy și Shearman & Sterling fuzionează și vor crea prima firmă globală complet integrată. A&O Shearman va avea 3.900 de avocați în 49 de birouri și venituri de 3,4 miliarde USD. Costin Taracila, Managing Partner RTPR, , firmă cu care A&O lucrează în exclusivitate în România : Vor fuziona două din cele mai sofisticate firme de avocatură din lume

27 Mai 2023   |   B. S.

Împreună, Allen Overy Shearman Sterling va fi singura firmă globală cu capacități de drept american, drept englezesc și drept local în egală măsură.

 
 
Allen & Overy (A&O) și Shearman & Sterling au anunțat astăzi o fuziune planificată pentru a crea o firmă de avocatură unică la nivel mondial, denumită Allen Overy Shearman Sterling, sau A&O Shearman, pe scurt. Această fuziune va combina două dintre cele mai prestigioase firme de avocatură din lume, lideri pe piețele lor, pentru a crea o firmă globală integrată, de elită.

Împreună, A&O Shearman va avea aproape 3.900 de avocați și circa 800 de parteneri în 49 de birouri și va fi singura firmă globală cu capacități de drept american, drept englezesc și drept local în egală măsură. Această fuziune este determinată de nevoia clienților de a avea o ofertă globală fără cusur, de cea mai înaltă calitate și profunzime, pentru a-i sprijini în navigarea într-un mediu juridic, de reglementare și geopolitic din ce în ce mai complex.


Allen & Overy și Shearman & Sterling sunt complementare, au o poziție distinctă de lider de piață, iar împreună vor avea o forță uriașă în SUA, Marea Britanie și pe piețele din întreaga lume. Această fuziune va transforma oferta lor pentru clienți: Shearman & Sterling va avea acces la o ofertă extinsă în mod dramatic în toate domeniile de practică, iar Allen & Overy va beneficia de o recunoaștere sporită și de un acces extins la o bază de clienți corporativi din SUA. Firma combinată va fi perfect poziționată pentru a valorifica macrotendințele globale, inclusiv tranziția energetică, tehnologia și capitalul privat.

Wim Dejonghe, Senior Partner la Allen & Overy, a declarat: "Această combinație a două firme extraordinare este un pas foarte interesant pentru noi. Ambele firme au o istorie de excelență, iar împreună credem că vor crea o firmă diferită de oricare alta din lume. Ne-am ascultat clienții și solicitările lor de a beneficia de consultanță de cea mai înaltă calitate pentru a-i ajuta să navigheze printre cerințele cu care se confruntă, și de a face acest lucru într-un mod integrat și coerent la nivel global. Noi, A&O Shearman, vom face acest lucru prin accelerarea capacității noastre de a aduce ceea ce este mai bun din ambele firme, indiferent de zona geografică."

Adam Hakki, Senior Partner la Shearman & Sterling, a declarat: " Nevoia clienților de a apela la firme de elită la nivel global nu a fost niciodată mai mare. Aceștia solicită soluții și consultanță juridică integrată la nivel global, iar fuziunea cu Allen & Overy va accelera în mod dramatic capacitatea noastră de a răspunde nevoilor lor într-un mediu din ce în ce mai complex. Allen & Overy este o firmă remarcabilă, a cărei activitate o admirăm de mult timp și la care ne gândim ca la un spirit înrudit. Ambele firme au pus întotdeauna un mare accent pe atragerea și păstrarea talentelor de top, s-au globalizat de timpuriu și se concentrează neîncetat pe calitate, excelență și colaborare. Acesta este cu adevărat un moment de schimbare a jocului pentru ambele firme, care va crea o ofertă de neegalat pentru clienții noștri."


 
Allen & Overy colaborează cu RTPR de 15 ani

În România, Allen & Overy colaborează de o lungă perioadă cu Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu (
RTPR), pe baze exclusive în nenumărate proiecte transfrontaliere, inclusiv proceduri de arbitraj internațional.

Costin Taracila, Managing Partner RTPR: ‘Este o veste extraordinară, practic vor fuziona două din cele mai sofisticate firme de avocatură din lume. RTPR și Allen & Overy colaborează de 15 ani deja și am asistat împreună numeroase tranzacții, printre cele mai recente putem menționa achiziția activelor grupului CEZ din România de către Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), precum și finanțarea acordată MIRA; o victorie istorică la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) pentru Zenith Media Communications într-un litigiu de concurență, prin care echipa noastră a contribuit la crearea dreptului european în materia principiilor de calcul al amenzilor aplicate de către autoritățile de concurență din toate Statele Membre; sau finanțările acordate Alro în care împreună cu colegii de la A&O am asistat sindicatele de bănci.’Fuziunea propusă este supusă condițiilor obișnuite de închidere, inclusiv votului partenerilor fiecăreia dintre firmele respective.

În această fuziune, Lazard acționează în calitate de consilier financiar, iar Simpson Thacher & Bartlett LLP acționează în calitate de consilier juridic pentru Allen & Overy.

Davis Polk & Wardwell LLP acționează în calitate de consilier juridic pentru Shearman & Sterling.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 311 / 1716
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...