ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cum poți fi recrutat de Țuca Zbârcea & Asociații, firmă cu 30 de avocați sub 30 de ani, și ce te așteaptă după. Monica Paisa, Staff Coordinator: În ultimii doi ani, din cei 21 de stagiari pe care i-am selectat, doar trei au urmat un alt parcurs profesional

05 Octombrie 2021   |   Ștefania Enache

Reprezentanții Țuca Zbârcea & Asociații au fost întotdeauna deschiși către nou și au apreciat părerea noii generații. Firma își adaptează constant normele și procedurile interne la cerințele pieței.

 
 
Noile generații de profesioniști sunt în mod constant în vizorul marilor firme de avocatură, acestea implicându-se, prin diferite proiecte, în formarea tinerilor care ies de pe băncile facultăților. Țuca Zbârcea & Asociații este printre cele mai active organizații, având o serie de programe în care sunt incluse foarte multe stagii de practică pentru studenții la Drept.

Programul derulat în mod tradiționat de firma de avocatură este „Vara Viitorului la Țuca Zbârcea & Asociații”, proiect care a continuat și în 2021. De altfel, în ciuda restricțiilor impuse de pandemia COVID 19, proiectul a funcționat și în 2020, pentru derularea sa fiind găsită o formulă inovatoare, care a îmbinat participarea fizică, cu respectarea tuturor normelor sanitare, cu întâlniri virtuale.


„Dedicat în primul rând studenților care au absolvit anul III de studiu, practica este deschisă și studenților bine pregătiți din anul II. Stagiile sunt oferite în urma unei selecții atent realizate prin mai multe metode de recrutare: proiecte organizate împreună cu asociațiile studențești, anunțuri directe, continuarea colaborării cu studenții care au primit evaluări foarte bune în cadrul programului de practică precedent etc.”, explică Monica Paisa, Staff Coordinator în cadrul Țuca Zbârcea & Asociații.

Anul acesta, în perioada iulie – septembrie, firma de avocatură a organizat trei serii de stagii, toate la sediul Țuca Zbârcea & Asociații.

Studenții au lucrat fie numai cu o singură echipă de avocați, având unul sau doi mentori desemnați din cadrul acesteia, fie au colaborat cu mai mulți mentori din echipe specializate pe arii diferite de practică. „Ne propunem întotdeauna să ținem cont de preferințele studenților, de domeniile în care își doresc să se specializeze în viitor. Programul de practică reprezintă pentru firmă ocazia de a face cunoștință cu mulți dintre viitorii noștri stagiari”, punctează Monica Paisa.




Aflată într-o permanentă căutare de talente, casa de avocatură are și anul acesta câteva poziții deschise pentru absolvenții din 2021, în special în departamentele Litigii, Banking, Real Estate.

Staff Coordinator-ul Țuca Zbârcea & Asociații menționează faptul că firma caută absolvenți dornici să evolueze, să aibă știință de carte și dorință de a acumula, să fie capabili de a susține o temă sau un punct de vedere cu argumente juridice, buni cunoscători ai unei limbi străine, preferabil limba engleză, tineri speciali cu gândire „out of the box”. „Contează, desigur, și eventualele activități de voluntariat, implicarea în cadrul unor organizații studențești etc.”, adaugă expertul.

Avocații stagiari sunt recrutați de la început pentru a face parte dintr-un anume departament/ arie de practică, fiind implicit arondați unui avocat asociat care se ocupă de formarea lor. Evaluarea se realizează trimestrial, însă toți stagiarii Țuca Zbârcea & Asociații primesc feed-back din partea echipei în mod constant. „În ultimii doi ani, din cei 21 de stagiari pe care i-am selectat, doar trei au urmat un alt parcurs profesional”, susține Monica Paisa.

De altfel, în acest moment în echipa firmei activează 30 de avocați care au sub 30 de ani, ceea ce înseamnă aproximativ 27% din numărul total de avocați. „Politica de personal a firmei presupune atât recrutarea de avocați cu experiență, gata formați, dar și recrutarea de absolvenți. În general, am preferat, ori de cât ori cerințele postului au permis, să creștem oamenii și să-i promovăm din interior, să-i sprijinim să se dezvolte profesional pe termen lung, alături de noi”, explică Monica Paisa.




Instrumentele clasice de recrutare

Accesul într-o echipă de talia celei pe care o are Țuca Zbârcea & Asociații reprezintă visul oricărui tânăr care vrea să-și dezvolte o carieră în avocatura de business. Firma prezintă o multitudine de atuuri pe care un viitor profesonist le poate întâlni doar într-o companie de top. Este vorba despre diversitatea ariilor de practică, clienți mari, proiecte importante, programul flexibil, calitatea avocaților din echipă.

Pentru a intra în echipa Țuca Zbârcea & Asociații trebuie avute în vedere criteriile de selecție riguroase pe care societatea le practică. Monica Paisa precizează faptul că pentru recrutare, casa de avocatură mizează foarte mult pe instrumentele clasice, aici fiind incluse site-uri de recrutare, head-hunteri, LinkedIn, recomandări interne. „Onorariile se înscriu în standardele practicate de firmele din acest domeniu iar beneficiile sunt cele clasice: servicii medicale, program de lucru flexibil, zile libere suplimentare acordate în funcție de vechimea în firmă, programe de training și formare profesională etc.”, completează interlocutoarea BizLawyer.

Expertul atrage atenția că absolvenții de Drept, care intră astăzi pe piața muncii, vin cu câteva „dorințe” pe care generațiile anteriore le exprimau abia după ce acumulau ceva experiență. „Poate nerăbdarea, dorința de avansare rapidă în carieră și vizarea unor recompense imediate pot fi văzute ca minusuri. Dar nu aș vorbi de lipsuri, ci mai degrabă de o piață de muncă dinamică, în care tinerii avocați sunt forțați să se adapteze rapid. În avocatură este necesară atenția la detalii, pregătirea temeinică și grija pentru client. Tinerii sunt interesați de stabilitate financiară, oportunități de avansare în carieră, sănătate, educație (self-improvement) și timp pentru propriile pasiuni. Practic, cu cât mai multe beneficii, cu atât mai bine. Conceptul ”life-work balance” este foarte bine adoptat și înțeles de noua generație. Au mare succes pachetele salariale care includ abonamente la sală, servicii medicale, lucrul de acasă, dar și posibilitatea de a avansa în carieră într-un timp scurt, de 2-3 ani. Pe termen lung însă, am constatat o tendință a tinerei generații de a acorda mai mare importanță echipei din care fac parte, proiectelor în care sunt implicați si posibilității de a-și pune amprenta”, detaliază Monica Paisa.

Reprezentanții Țuca Zbârcea & Asociații au fost întotdeauna deschiși către nou și au apreciat părerea noii generații. Firma își adaptează constant normele și procedurile interne la cerințele pieței.
 „Primii pași sunt dificili în orice meserie, nu doar în avocatură. Important este să găsească un mentor bun, care să îi îndrume la început de carieră. La fel de important este să aibă șansa de a se expune cât mai mult și mai des unor situații profesionale cât mai diverse, pentru a-și putea alege drumul, specializarea sau specializările, dar și pentru a se cunoaște și a se descoperi cât mai bine pe ei înșiși”, a conchis Monica Paisa.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 908 / 1792
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (S1 2024) | Piața de M&A a continuat să se redreseze în primul semestru și a înregistrat creșteri de 17% la nivel global și de 33% pe piețele emergente. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Schoenherr și Wolf Theiss, număr mare de tranzacții asistate în Europa Centrală și de Est
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat Helinick, lider pe piața de sisteme de siguranță și de securitate pentru clădiri, în vânzarea către Convergint, unul dintre cei mai mari jucători globali în domeniu
Clifford Chance Badea a asistat Nofar Energy în achiziția companiei de proiect care dezvoltă un parc fotovoltaic de 160 MW în județul Giurgiu. Nadia Badea (Partener) a coordonat echipa formată din avocați cu experiență aprofundată din practica de Energy ̸ M&A
Bondoc & Asociatii oferă consultanță unui investitor irlandez în legătură cu achiziția unui proiect eolian de 40 MW in Romania
Baciu Partners, Mușat & Asociaţii și Răzvan Dincă & Asociaţii, pe lista scurtă pentru distincția de ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2024, desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmelor
Țuca Zbârcea & Asociații asistă fondatorii lanțului de retail „La Cocoș” în tranzacția cu BERD, Morphosis Capital Fund II și CEECAT Capital. Dragoș Apostol (Partener) a coordonat echipa
RTPR a asistat cu succes Bookster în conflictul juridic cu editurile | Partenerii Valentin Berea și Roxana Ionescu, în echipa care a solicitat intervenția Consiliului Concurenței și a susținut firma în fața autorității. Prof. Lucian Mihai a condus echipa implicată în demersurile în instanță
Cariere în Drept | De vorbă cu Mihaela Scorpan, româncă de peste Prut care a studiat Dreptul la Iași, fiind printre cei mai buni studenți ai generației sale, cu media finală 9.67: ”Am observat că există un procent ridicat de abandon în rândul studenților din cauza lipsei motivației sau a incapacității de a asimila cu succes volumul mare de informații. Un student nemotivat care depune efortul minim, cel de a promova examenul, nu își va găsi niciodată pârghiile potrivite care să-l propulseze spre succesul profesional”
Bondoc și Asociații SCA a asistat cu succes unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale din România într-un litigiu de valoare mare declanșat ca urmare a unui control CNAS
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
Activitate dinamică pentru echipa de Energie & Resurse Naturale de la NNDKP, a cărei performanță este evidențiată de ghidurile juridice internaționale | Avocații au primit mandate de la clienți activi pe toate segmentele din acest domeniu, dar spun că se menține un interes crescut pentru proiecte ‘verzi’, în special de energie solară și eoliană. Oportunități semnificative de investiții vor apărea în sectorul offshore
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...