ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Echipa de Employment de la NNDKP a avut mandate inedite, cu elemente de noutate generate de un context legislativ provocator, care a testat atât experiența avocaților, cât și capacitatea de a inova, de a găsi soluții aplicate situației și nevoilor clienților. Aspectele locale de interes au fost completate cu elemente relevante de la nivel global, colaborările internaționale aducând valoare adăugată serviciilor oferite

05 August 2020   |   Ștefania Enache

Echipa de Dreptul Muncii din cadrul NNDKP este una dintre cele mai consolidate și durabile echipe de pe piață, lucru susținut și de clasamentele în care această arie de practică continuă să se situeze an de an în baza feedback-ului oferit de clienții firmei de avocatură.

Roxana Abrasu (Asociat Manager) si Gabriela Dinu (Asociat Manager), coordonatoarele practicii de Dreptul Muncii de la NNDKP

 
 
Echipa de Employment de la NNDKP a traversat, în prima jumătate a anului 2020, o perioadă plină de provocări din punct de vedere al complexității proiectelor în care a fost implicată și a volumului de muncă prestată pentru clienți, inclusiv prin raportare la perioada deosebită generată de COVID-19. „Echipa a funcționat la capacitate maximă și a fost implicată în proiecte diverse, și, ca de fiecare dată, ne-am concentrat pe nevoile clienților, însă cu particularitatea că a trebuit să ne adaptăm în același timp și avalanșei de măsuri implementate de autorități în perioada pandemiei”, a declarat pentru BizLawyer Roxana Abrașu, Asociat Manager NNDKP și una dintre coordonatoarele departamentului de profil.


Activitatea practicii de Dreptul Muncii s-a menținut la un nivel comparabil cu perioada similară a anului trecut, mandatele primite fiind dintre cele mai diverse, începând cu flexibilizarea muncii salariaților prin implementarea telemuncii și a muncii de la domiciliu (focusul angajatorilor pentru acest topic fiind mult mai ridicat decât în alte perioade), implementarea transferului salariaților în contextul tranzacțiilor care implicau un transfer de business, asistență în stabilirea formalităților necesare în vederea realizării unor detașări transnaționale (atât din România în state UE, cât și invers), implementarea procedurilor de cercetare disciplinară, dar și proiecte legate de restructurarea structurii organizaționale finalizate cu implementarea unor concedieri individuale sau colective.

„Accesul la tehnologie și existența în cadrul NNDKP a unor sisteme digitale integrate a permis desfășurarea activității de asistență juridică a echipei aproape în totalitate în afara biroului, cu toate componentele acesteia (de exemplu: legătura cu clienții, informarea continuă a clienților cu privire la noutățile legislative, activități administrative etc.) în condiții similare perioadei dinaintea izolării. Mijloacele de comunicare asigurate de tehnologia informațională au înlocuit cu succes tradiționalele întâlniri cu clienții”, a adăugat Gabriela Dinu, Asociat Manager NNDKP, co-coordonator al practicii de Employment.
Măsuri tehnice și administrative pentru a asigura continuitatea

Avocatul amintește că, în cadrul NNDKP, au fost luate rapid, încă de la începutul pandemiei COVID-19, măsuri tehnice și administrative pentru a asigura continuitatea activității firmei. Aceste măsuri le-au permis specialiștilor să ofere consultanță clienților într-o manieră prin care să evite pe cât posibil orice perturbare a activității.

„Volumul de muncă al echipei a fost ridicat, iar natura mandatelor în care am fost implicați în perioada de lockdown a fost preponderent legată de adaptarea nevoilor de business ale clienților la situația sanitară si legislativă fără precedent. Obiectivul nu a fost încetarea relațiilor de muncă, ci menținerea activă a unui număr cât mai mare a contractelor de muncă și eficientizarea costurilor cu cât mai puține consecințe”, subliniază și Roxana Abrașu.

În tot acest tip, mandatele pe care le-au avut în lucru avocații au fost unele inedite, cu elemente de noutate generate de un context legislativ la fel de inedit, foarte provocator, care a pus la încercare atât experiența consultanților, cât și capacitatea de a inova, de a găsi soluții legale aplicate situației și nevoilor fiecărui client, în funcție de obiectul de activitate al acestuia, de proporția în care criza a afectat desfășurarea activității, de previziunile pe care fiecare client le-a făcut pentru perioada ulterioară izolării.

„În plus, încă de la începutul stării de urgență, în cadrul NNDKP a fost creat Centrul de Informare Legal & Tax – COVID-19, o secțiune dedicată unde au putut fi accesate informații utile și considerente juridice cu privire la implicațiile coronavirusului în România asupra diverselor arii de activitate, implicit în domeniul resurselor umane și a dreptului muncii. Totodată, venim în sprijinul clienților noștri în mod constant prin transmiterea de informări punctuale și nu numai prin intermediul newsletter-elor dedicate sau a altor materiale suport. Ne preocupăm astfel în permanență să pregătim și să facem disponibil un arsenal vast de informații și insight-uri ușor utilizabile, exemple sunt incluse pe pagina NNDKP, (N.R. aici)”, a menționat Gabriela Dinu.

„De asemenea, completăm aspectele locale de interes cu elemente relevante de la nivel global. Lucrăm îndeaproape cu avocații specializați în Dreptul Muncii din rețelele internaționale din care NNDKP face parte, LexMundi, World Services Group sau SEE Legal. Mai mult, practica noastră este activă și în alte rețele a căror activitate este concentrată în domeniul resurselor umane și al dreptului muncii. Toate aceste colaborări internaționale reprezintă o valoare adăugată la serviciile noastre către clienți”, a completat Roxana Abrașu.


Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole referitoare la proiectele avocaților din această arie de practică

Ce solicitări au clienții

Ca o consecință a crizei generate de COVID-19, o parte importantă a proiectelor lucrate de echipa de Dreptul Muncii sunt cele de restructurare a activității, urmate de proiectele privind implementarea telemuncii – care s-a dovedit un mod de lucru eficient, dar și o soluție pentru angajatori de a-și eficientiza costurile.

În rest, cererile venite din partea clienților sunt similare cu cele anterioare perioadei de lockdown/izolare, ceea ce dovedește că Dreptul muncii rămâne, în continuare, un domeniu în care (indiferent de modificările legislative, sociale, informaționale sau de orice altă natură) factorul uman și conduita/comportamentul angajatorului și al angajatului rămân aproape neschimbate și necesită o abordare diferită și aplicată, de la caz la caz.

„ Proiectele de restructurare a activității angajatorilor au avut o pondere importantă în această perioadă, iar așa-zisul șomaj tehnic a fost soluția principală pe care angajatorii care își desfășoară activitatea în domenii sensibile în această perioadă (de exemplu: industria auto, HORECA, transporturi) au implementat-o”, arată Roxana Abrașu.

„Avocații noștri au oferit suport juridic clienților începând cu indicarea soluțiilor disponibile (prin raportare la obiectul de activitate, la numărul de salariați, la posibilitățile prevăzute de legislația în vigoare și alți factori relevanți), continuând cu pregătirea în cele mai mici detalii a etapelor de urmat în funcție de alternativa aleasă și finalizând cu pregătirea documentației necesare și implementarea efectivă a soluției identificate”, completează Gabriela Dinu.

O echipă solidă și performantă

Echipa de Dreptul Muncii din cadrul NNDKP este una dintre cele mai consolidate și durabile echipe de pe piață, lucru susținut și de clasamentele în care această arie de practică continuă să se situeze an de an în baza feedback-ului oferit de clienții firmei de avocatură.

În funcție de natura mandatelor primite, de cele mai multe ori există o cooperare  foarte strânsă între membrii echipei de Dreptul Muncii și ceilalți colegi de la alte arii de practică (în principal Litigii, Protecția Datelor, Corporate/M&A, birourile locale NNDKP din Timișoara, Cluj-Napoca si Brașov etc.) pentru a oferi clienților soluții integrate și practice care să presupună luarea unor decizii cu riscuri minime.

Practica de Dreptul Muncii de la NNDKP este coordonată de Roxana Abrașu și Gabriela Dinu, avocați cu peste 12 respectiv, 15 ani de experiență profesională. Ele asistă clienți locali și internaționali în legătură cu întreg spectrul de aspecte privind dreptul muncii, inclusiv contracte individuale sau colective de muncă, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractelor de muncă, obligații de neconcurență, nesolicitare a clienților și confidențialitate după încetarea contractului de muncă, redactarea și revizuirea politicilor și regulamentelor interne, încheierea și executarea contractelor de negociere colectivă, implementarea concedierilor individuale sau colective etc.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 34 / 5396
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Avocații RTPR, pionieri în crearea unui instrument prin care clienții au fost ținuți la curent cu modificările legislative. Alina Stăvaru, Partener și coordonator al echipei de Employment: Întrebările au explodat în domeniile legate de adaptarea organizațiilor la noile realități. Am creat o ancoră de stabilitate și claritate legislativă
Activitate foarte intensă în practica de Dreptul Muncii de la Bondoc & Asociații, cu mandate în proiecte complexe de transfer de activitate sau reorganizarea activității unor companii importante. Mihaela Bondoc, Partener: Așteptăm cu interes reglementările ce urmează să mai fie adoptate în perioada următoare
Cine sunt campionii pieței locale, evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2020 | Cei mai buni profesioniști în copyright, brevete și mărci industriale: ZRVP și Simion & Baciu au cele mai multe recomandări, Mușat & Asociații și NNDKP, pe podium
Trofin & Asociații a intrat în doilea arbitraj ICSID și are, alături de LDPP, cele mai multe mandate la Tribunalul arbitral din Washington. Ce firme locale asigură apărarea statului român în cele 8 dosare și ce onorarii primesc firmele angajate de stat
Finanțele restartează procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de 2.200 lei
Avocații Leroy și Asociații spun că se observă o revenire ușoară la „normal” | Dacă lunile trecute clienții cereau suport legal pentru desfășurarea activității în condiții de siguranță, acum sunt solicitări de tipul day-to-day business și se reiau proiectele amânate în ultimele luni
Încă o victorie pentru avocații ZRVP. Investitorii din parcurile industriale rămân scutiți de impozitul pe imobile, a confirmat Înalta Curte de Casație și Justiție
Specialiștii în insolvență de la Popescu & Asociații sunt implicați în proceduri judiciare în care masa credală cumulată depășește un miliard de euro. Octavian Popescu, Managing Partner: În toamnă se vor putea măsura cu adevărat efectele pandemiei. Mă aștept să crească semnificativ nivelul încărcăturii nu numai în România, dar și la nivel european
Musliu & Asociații a asistat Trust Motors în preluarea afacerilor Opel din România. Mandat complet pentru echipa coordonată de Diana Musliu, Managing Partner
INTERVIU | Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner Bohâlțeanu & Asociații, firma de avocați care asistă Bursa de Valori la înființarea Contrapărții Centrale: Semnarea acordului cu CC&G era un element vital în demararea procesului de autorizare. Proiectul va căpăta viteză în perioada următoare
Avocații PNSA obțin o soluție importantă pentru ARACO și mai multe companii de construcții, legată de ajustarea prețului în contracte de achiziție publică. O instrucțiune a președintelui ANAP, anulată
OMV Aktiengesellschaft a mers pe mâna avocaților de la ZRVP și Norton Rose Fulbright în arbitrajul ICC cu statul român și a câștigat peste 300 mil. lei. Pretenții mai mari, la orizont
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...