ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Litigii câștigate de avocații Voicu & Filipescu în domeniul achizițiilor publice. Partenerul Raluca Mihai a coordonat echipa

09 Februarie 2023   |   BizLawyer

Reprezentarea în dosarele cauzelor a fost asigurată cu succes atât în fața Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), cât și în fața Curților de Apel competente

Raluca Mihai, avocat partener - Voicu & Filipescu

 
 
Avocații Voicu & Filipescu din cadrul practicii de achiziții publice au reprezentat cu succes un grup de companii, printre cele mai importante care activează în domeniul biodiversității din România în domeniul serviciilor de elaborare, fundamentare, aprobare a studiilor și planurilor de management privind habitate și parcuri naționale, în litigii vizând achiziții publice în legătură cu contracte a căror valoare cumulată este de ordinul milioanelor de Euro.

Echipa de avocați specializați a asigurat reprezentarea clientului în cauze variate în care, pe baza unor argumente și pledoarii solide, a obținut soluții favorabile pentru client care au implicat, între altele, recalificarea în procedură ca urmare a descalificării abuzive în baza unui presupus conflict de interese, demonstrând că nu există un conflict real, care să prejudicieze concurența și care nu era oricum dovedit, anularea unei decizii emisă de o primarie din Municipiul București de anulare a licitației pe motivul presupusei lipse a fondurilor, menținerea rezultatului unei proceduri de licitație organizată de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, care a fost contestat de un participant descalificat pentru lipsa experienței profesionale specifice a unui expert cheie, precum și câștigarea și semnarea unui contract important cu aceeași autoritate contractantă după numeroase contestații, plângeri și cereri de intervenție într-o licitație în care au fost emise trei rapoarte ale procedurii, existând o luptă strânsă pe contestarea punctajului acordat experților cheie pentru experiența profesională specifică.


Reprezentarea și asistența au fost asigurate în coordonarea Ralucăi Mihai, avocat partener, cu implicarea activă a Laurei Pricop, avocat colaborator senior, și a Deliei Nagy, avocat colaborator, pe parcursul mai multor luni de activitate.

“Sunt foarte încântată că am reușit să aprofundez un domeniu atât de specific ca al biodiversității și să pot susține cu succes argumentele invocate în fiecare cauză și mulțumesc pe această cale clienților noștri pentru colaborarea deosebită și toate explicațiile furnizate cu profesionalism și multă dedicare” a declarat Raluca Mihai, avocat partener Voicu & Filipescu și coordonator al echipei de reprezentare a clientului.

Grupul de practică specializat în achiziții publice din cadrul Voicu & Filipescu include avocați care dețin o vastă experiență în acordarea de asistență pe întreaga gamă de servicii juridice atât pentru ofertanți, consorții/asocieri în licitații, cât și pentru autorități contractante în temeiul legislației românești specifice, sprijinind clienții să-și salveze interesele și să atingă echilibrul corect de beneficii pentru ambele părți.
Totodată, firma asigură reprezentarea juridică în procedurile inițiate de clienți pentru contestarea deciziilor de atribuire emise de autoritățile contractante, atât în fața Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor cât și a instanțelor de judecată competente, având o rată semnificativă de succes.

Cu un istoric de peste 20 de ani,
Voicu & Filipescu este una dintre societățile importante de avocatură din România în domeniul consultanței de afaceri, acoperind o gamă largă de arii de activitate. În prezent, echipa firmei include 30 de avocați, consultanți și angajați, experienţa avocaţilor Voicu & Filipescu fiind recunoscută la nivel internaţional de ghiduri legale de renume precum Chambers and Partners, Legal500, IFLR1000.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 472 / 1764
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...