ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

NNDKP și PCA Law fuzionează și creează o structură puternică de consultanță Legal & Tax în Transilvania

31 Decembrie 2019   |   A.D.

Noua echipă a NNDKP de la Cluj va număra 20 de avocați și personal administrativ și va fi coordonată de Ciprian Păun și Cristina Bidiga, ambii avocați cu peste 15 ani de activitate profesională.

Ion Nestor (stanga), Partener Senior si unul dintre coordonatorii NNDKP, Cristina Bidiga si Ciprian Păun, avocati cu peste 15 ani de activitate profesională

 
 
Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) anunță că începutul anului 2020 va marca momentul demarării unui proiect major de consolidare a ofertei de servicii legal & tax dedicată mediului de afaceri din Cluj-Napoca și din județele adiacente. După un proces de evaluare a necesităților de dezvoltare a pieței avocaturii din Transilvania și după o analiză a nevoilor clienților locali, casa de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen și casa de avocatură Păun Ciprian și Asociații (PCA Law Office) au decis să își unească forțele și să fuzioneze.

Începând cu 1 ianuarie 2020, PCA Law Office devine parte integrantă a biroului NNDKP Cluj-Napoca; clienții PCA vor fi asistați sub brand-ul NNDKP, iar avocații colaboratori ai PCA vor face parte din structurile ierarhice și profesionale din cadrul NNDKP.


Obiectivul principal al acestei fuziuni este crearea la nivel local a unei structuri de consultanță juridică și fiscală puternice și adecvate evoluției pieței de business în contextul perioadei „2020 +”. De asemenea, această fuziune are în vedere și consolidarea la nivel local a Centrului de Excelență în Litigii Fiscale creat de către NNDKP (NNDKP CELF) care oferă clienților asistență integrată încă de la primul control al autorităților fiscale și până la faza de litigiu.

Prin această fuziune, biroul NNDKP Cluj-Napoca va avea o capacitate sporită de a oferi clienților pachetul de servicii „Legal & Tax”, îmbinând calitatea și eficiența și având în același timp o viziune de ansamblu asupra acestora, nu doar din punct de vedere juridic, ci și din punct de vedere comercial.

„Decizia de extindere a prezenței NNDKP în Cluj a fost luată pe fondul dezvoltării continue a comunității locale de afaceri, în contextul în care orașul și-a creionat o strategie cu direcții de acțiune concrete – aș menționa, de exemplu, zona de start-up din sectorul tehnologiei în care companiile și autoritățile conlucrează pentru poziționarea orașului ca locul unde trebuie să fii, să investești, să crești. Ne dorim să fim o parte activă a acestui proiect, iar alăturarea echipei PCA ne face mai „bine echipați” pentru acest pas. Totodată, abordarea de business a PCA va amplifica în Cluj conceptul-umbrelă propus de NNDKP la nivel național – abordarea integrată a serviciilor juridice și fiscale propuse clienților noștri, sub marca „Legal & Tax”, a declarat Ion Nestor, Partener Senior și unul dintre coordonatorii NNDKP.

Noua echipă a NNDKP de la Cluj va număra 20 de avocați și personal administrativ și va fi coordonată de Ciprian Păun și Cristina Bidiga, ambii avocați cu peste 15 ani de activitate profesională.

„Considerăm că acest pas va reprezenta un plus pentru piața serviciilor de avocatură din Transilvania și deschide serviciile de înaltă calitate ale NNDKP către piața antreprenorială a investitorilor ardeleni. Acest proiect este un răspuns al pieței avocaturii de business la dezvoltarea extraordinară a mediului de afaceri din zona Transilvaniei în general și a Clujului în special. Îmi doresc ca noua echipă să se impună pe piața relevantă ca o structură profesionistă, deschisă la provocările economiei contemporane, iar clienții locali să beneficieze de rețeaua de arii de practică și de birouri regionale ale NNDKP pentru o dezvoltare rapidă la nivel național și internațional”, a adăugat Ciprian Păun, Șef Birou NNDKP Cluj-Napoca.

NNDKP Cluj va acoperi pe plan regional o gamă largă de servicii juridice și fiscale, inclusiv drept fiscal, fuziuni și achiziții, drept societar și comercial, drept imobiliar, dreptul muncii, dreptul de proprietate intelectuală, drept bancar și finanțări, precum și dreptul penal al afacerilor. Geografic, biroul va gestiona nevoile de asistență și reprezentare ale clienților din județele Cluj, Sălaj, Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Alba. Biroul de la Cluj va fi integrat în structura NNDKP CELF la nivel național.




Ciprian Păun este conferențiar universitar doctor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, avocat recomandat de Ambasada Germaniei și de Camera de Comerț și Industrie a Austriei și director al Revistei Române pentru Protecția și Securitatea Datelor cu Caracter Personal editată de Editura Universul Juridic. Ciprian Păun este un practician recunoscut în domeniul dreptului fiscal, dreptului comercial, GDPR și a coordonat în ultimul an tranzacții M&A în domeniul medical, IT, real estate, industria materialelor de construcții.

Încă de la înființare, din anul 2006, scopul PCA a fost de a forma o echipă solidă de avocați experimentați și motivați, care să răspundă cu succes și într-un mod flexibil nevoilor clienților. Astăzi, această echipă gestionează tranzacții comerciale importante, contracte complexe cu implicații în mediul de business românesc. În același timp, echipa asistă start-up-uri românești, companii locale consolidate sau investitori de capital importanți din România în operațiuni comerciale obișnuite, în proceduri fiscale complexe sau în contracte internaționale complexe cu risc ridicat.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen este promotor al avocaturii de afaceri în România de aproape 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale. Cu birouri la Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara și Braşov, NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.
Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociaţii profesionale la nivel internaţional – Lex Mundi, World Services Group – şi este membru fondator al South East Europe Legal Group (SEE Legal). NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziții în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal500 și IFLR1000.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1360 / 1678
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...