ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Radu și Asociații SPRL devine Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL

22 Septembrie 2021   |   BizLawyer

Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL are o echipă formată din peste 45 de avocați specializați în consultanță juridică și litigii care deservesc o gamă largă de clienți, în toate sectoarele economiei.

Emanuel Băncilă, partener si liderul practicii de politici si dispute fiscale si Radu Diaconu, partener coordonator si liderul practicii de consultantă juridică în afaceri

 
 
Radu și Asociații SPRL, societatea de avocatură afiliată EY România, devine Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL, preluând numele avocaților asociați Emanuel Băncilă și Radu Diaconu.

Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL oferă întregul spectru de servicii juridice, în special, consultanță în domeniul dreptului societar / fuziuni și achiziții (M&A), politici și dispute fiscale, drept imobiliar, reglementări în domeniul energiei, relații de muncă, drept bancar și fintech-uri. Cei doi avocați vor fi responsabili cu dezvoltarea activității societății pe două arii principale de servicii: consultanță juridică în afaceri – Radu Diaconu, respectiv politici și dispute fiscale – Emanuel Băncilă.


Emanuel Băncilă, partener și liderul practicii de politici și dispute fiscale, are 25 de ani de experiență în coordonarea proiectelor de inspecții și litigii fiscale. Practica de politici și dispute fiscale condusă de Emanuel Băncilă este printre puținele practici din România incluse de Chambers Europe şi Legal 500 în categoria „Tier 1”. Aceleași publicații l-au inclus pe Emanuel Băncilă in categoria „Leading Individuals”, iar International Tax Review l-a inclus în categoria „Highly regarded”. În ultimii 5 ani, publicația International Tax Review a inclus în mod constant practica de politici şi dispute fiscale în primele 5 firme din România, Europa Centrală şi de Est, și chiar din Europa, la următoarele categorii:  “European Tax Disputes Firm of the Year”, “Tax Innovator Firm of the Year”, “Tax Policy Firm of the year” şi “Central and Eastern Europe Tax Controversy Firm of the Year”.

Emanuel Băncilă a declarat următoarele: „În 2014 am început construirea de la zero a acestei practici de politici și dispute fiscale. În 7 ani, am ajuns la un număr de peste 20 de avocați, practica fiind recunoscută în mod constant în topul primelor 4 din România, alături de firme de avocatură consacrate, cu o vechime de 20-30 de ani. Ne lăudam cu două decizii favorabile în procedura preliminară în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene - C-438/13 și C-441/16, precum și cu decizii de referință în domeniul prețurilor de transfer, TVA și impozit pe profit. Inovația este ceea ce ne definește, dovadă fiind hotărârile judecătorești unice obținute cu privire – de exemplu – la aplicarea amnistiei în situația în care organul fiscal nu a respectat termenul legal de începere a inspecției fiscale, redeschiderea a două rafinării în România a căror activitate fusese suspendată de autoritățile fiscale, reclasificarea riscului fiscal al unui contribuabil sau clarificarea termenului de prescripție în controlul fiscal asupra impozitului pe profit.”

Radu Diaconu, partener coordonator și liderul practicii de consultanță juridică în afaceri, conduce o echipă cu experiență vastă în acordarea de asistență atât investitorilor strategici, cât și celor financiari într-o gamă largă de tranzacții pe piața românească. Echipa sa are ca piloni practicile de drept societar / fuziuni și achiziții (M&A), energie, dreptul muncii, reglementare (regulatory) și drept bancar & fintech-uri, activitatea avocaților care coordonează aceste practici fiind apreciată atât de clienți cât și de publicațiile de specialitate. De asemenea, prin cooptarea Roxanei Dudău ca partener și coordonator al practicii de drept imobiliar, societatea de avocatură se poziționează ca un jucător important pe piața serviciilor de consultanță juridică din domeniu, experiența Roxanei fiind una recunoscută atât național, cât și internațional de publicațiile de profil.

Printre clienții practicii de consultanță a societății se numără multe dintre cele mai mari 100 de companii de pe piața românească. Între tranzacțiile recente amintim vânzarea business-ului de carduri de carburant al Smart Diesel către grupul german DKV, vânzarea GloriaFood către Oracle, procesul de fuziune a celor trei companii de distribuție Electrica, vânzarea business-ului de producție și retail de mobilă Casa Rusu către fondul de investiții Greenbridge și achiziția hotelului Majestic din București.

“Le mulțumesc atât clienților noștri pentru încrederea acordată, cât și celor 25 de colegi avocați care oferă consultanță juridică de business pentru munca tenace și consecventă din ultimii ani, ceea ce ne-a dat ocazia să realizăm proiecte din ce în ce mai complexe și mai interesante. Intenția mea este ca, în anul care vine și în paralel cu dezvoltarea constantă a echipei, să recunoaștem contribuția colegilor noștri avocați la creșterea susținută a activității noastre, prin cooptarea unora dintre aceștia în parteneriatul firmei de avocatură”, a declarat Radu Diaconu.

Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL are o echipă formată din peste 45 de avocați specializați în consultanță juridică și litigii care deservesc o gamă largă de clienți, în toate sectoarele economiei. Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL lucrează în mod integrat alături de profesioniști din toate domeniile de expertiză ale EY, respectiv consultanță fiscală, strategie și tranzacții, consultanță în afaceri și audit.


Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL este o societate de avocați ce oferă servicii juridice complete, care includ atât servicii de consultanță juridică cât și asistență și reprezentare în fața instanțelor de judecată, având o practică importantă de controverse și dispute fiscale.
Băncilă, Diaconu şi Asociaţii SPRL este membră a societăților din grupul Ernst & Young Global Ltd și face parte din rețeaua globală EY Law, aflată în plină expansiune, în cadrul căreia lucrează peste 2400 de avocați în mai mult de 90 de jurisdicții.
Experiența echipei a fost recunoscută de piață și de publicații internaționale. Chambers Global 2019 a recunoscut practica de Corporate/M&A în timp ce Chambers Europe 2019 și 2020 au plasat practica de Controverse și Dispute Fiscale pe banda 1. Totodată, The Legal 500 Europe, Middle East and Africa 2019 și 2020 au premiat practica de Drept Comercial, Drept Societar și M&A, ediția 2020 plasând practica de Controverse și Dispute Fiscale pe poziția 1.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 38 / 5774
   

  Ascunde Reclama
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  VIDEO | Dicționar de arbitraj: Arbitration Rules (Powered by ZRVP)
  Despe norocul de a lucra cu profesionişti care îți conferă încrederea şi gradul de libertate necesare pentru a te dezvolta şi a nu rămâne în umbra lor. Andra Constantinescu, după primii 5 ani petrecuți la ZRVP: Un loc în care nu ai cum să nu evoluezi: tipul de proiecte la care eşti expus, complexitatea problemelor dezbătute, caracterul de noutate al mandatelor creează premisele unei evoluţii constante şi vizibile
  Bohâlțeanu & Asociații, alături de acționarii Agra’s SA la vânzarea companiei către Scandia Food și ai Memento Group în procedura prin care Aegean Airlines preia pachetul de control în Anima Wings Aviation. Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner: Sunt două tranzacții importante, prin care BSMP își consolidează poziția pe piața avocaturii și își lărgește portofoliul de clienți
  Credit sindicalizat de 636 milioane de lei pentru Carmistin, coordonat de BCR. Ce avocați au asistat sindicatul bancar
  VIDEO | Dicționar de arbitraj: IBA rules on taking of evidence (Powered by ZRVP)
  Finanțări sindicalizate | Avocații de la Mușat & Asociații spun că, în ciuda tendințelor prudente de anul trecut, s-a văzut că nu există o problemă de lichiditate în piață și se așteaptă ca numeroase proiecte de investiții să primească undă verde în viitorul apropiat. Monia Dobrescu, Partener: Analizarea sustenabilității unei companii prin prisma factorilor ESG devine noua realitate și companiile vor fi nevoite să se conformeze și să își adapteze planul de afaceri în consecință
  VIDEO | Dicționar de arbitraj: Soft Law Instruments (Powered by ZRVP)
  LegiTeam: Reff & Associates is looking for Experienced Lawyer | Environmental Law
  LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates for the legal consultancy practice | corporate, M&A, commercial
  LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associate for the legal consultancy practice | Banking, Finance, Digital & Tech Law
  Ce calități trebuie să demonstreze tinerii stagiari care vor să se alăture echipei Stratulat Albulescu & Asociații. Cum sunt integrați nou-veniții și care sunt beneficiile apartenenței la firma în care jumătate dintre avocați au sub 30 de ani
  Cum văd viitorul finanțărilor sindicalizate, în actualul context economic, avocații de Banking & Finance de la Wolf Theiss, care au asistat în ultima perioadă peste 50 de tranzacții de acest tip, printre care și cea mai mare finanțare de pe piața imobiliară din România. Claudia Chiper, Partener: Transparență, claritate cu privire la proiect şi situații financiare satisfăcătoare sunt ingredientele esențiale pentru succesul obținerii de fonduri
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...