ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Simion & Baciu, desemnată „Firma de proprietate intelectuală a anului în România” la MIP EMEA Awards 2021. Protejarea drepturilor unor titulari de mărci cu notorietate globală, printre proiectele analizate în cercetarea din acest an

05 Aprilie 2021   |   A.D.

Avocații firmei au precizat că sunt onorați de evaluarea independentă realizată de MIP în privința calității muncii lor și sunt recunoscători pentru eforturile cercetătorilor de a culege date și a oferi publicului și industriei informații utile despre profesioniștii care activează în acest domeniu.

 
 
  • BizLawyer TV
Simion & Baciu este cea mai apreciată firmă din România în domeniul proprietății intelectuale. Casa de avocatură coordonată de Ana-Maria Baciu și Cosmina Simion, și-a adjudecat titlul de „Firma de proprietate intelectuală a anului în România” în cadrul celei de-a 16-a ceremonii anuale organizată de Managing Intellectual Property (MIP) ce a avut loc ieri.

Managing Intellectual Property, unul dintre cele mai respectate directoare din domeniul proprietatii intelectuale, premiază anual firmele din regiunea EMEA cu o activitate remarcabila în această arie de practică. În 2021, 5 firme din Romania au concurat pentru titul de ”Firma Anului în proprietate intelectuală”: Muşat & Asociaţii, Zamfirescu Racoți Vasile & Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii, Cabinet M Oproiu și Simion & Baciu.


Anul trecut, titlul a fost acordat firmei Răzvan Dincă & Asociaţii, iar în anul anterior - firmelor Zamfirescu Racoti Vasile & Partners și Cabinet M Oproiu. .. .

Potrivit directorului MIP, cercetarea a fost realizată în principal de echipa IP STARS, analiștii obținând informații de la mii de firme, practicieni în IP sau clienți ai acestora, prin interviuri și sondaje.
Recunoaștere a standardelor ridicate de calitate în serviciile oferite

Pentru firma Simion & Baciu, acest premiu reprezintă o recunoaștere a standardelor ridicate de calitate în serviciile oferite în domeniul proprietății intelectuale și îi confirmă poziția de lider de piață.

Premiul reprezintă, totodată, și o dovadă a eforturilor depuse de echipă zi de zi, în fiecare an, cu un standard de calitate pe care avocații îl impun și în legătură cu care nu fac compromisuri, adaptându-l continuu realităților dinamice la care ne raportăm.  

Partenerii care conduc Divizia de Proprietate Intelectuală a firmei au participat la evenimentul online și au acceptat premiul, declarând:

Echipa noastră primește cu mare bucurie Premiul MIP Firm of the Year, acum pentru prima dată sub numele Simion & Baciu, ceea ce ne face și mai recunoscători MIP pentru confirmarea acordată activității noastre. Acest premiu este despre oameni, despre echipa noastră dedicată, despre clienții noștri extraordinari, despre familia noastră de proprietate intelectuală. Lor le mulțumim și le dedicăm acest premiu. Acest premiu ne va rămâne mereu drag, pentru că este confirmarea efortului depus în primii ani de existență a Simion & Baciu. ”

Avocații firmei au precizat că sunt onorați de evaluarea independentă realizată de MIP în privința calității muncii lor și sunt recunoscători pentru eforturile cercetătorilor de a culege date și a oferi publicului și industriei informații utile despre profesioniștii care activează în acest domeniu.

Echipa Simion & Baciu a fost implicată în evoluția sistemului juridic din România în ultimii 20 de ani. ”Ne străduim să aducem o abordare eficientă în cadrul asistenței pe care o oferim, funcționând ca parteneri ai clienților noștri, nu doar ca avocații / consultanții lor în domeniul juridic sau al proprietății intelectuale”, au spus avocații firmei.

”Am sărbătorit primul nostru an de activitate în structura Simion & Baciu în iunie 2020, iar diversitatea proiectelor în care am fost implicați până acum, dar și încrederea cu care ne onorează clienții noștri reprezintă cele mai bune dovezi ale competențelor noastre. Indiferent dacă este vorba de managementul portofoliilor de drepturi de proprietate intelectuală, acțiuni litigioase sau aspecte tranzacționale, suntem alături de clienții noștri, indiferent de industria în care activeză”, au arătat reprezentanții Simion & Baciu.   


Printre cele mai importante proiecte în care echipa a fost implicată în ultimul an, de menționat este asistarea clientului Sky International AG prin care s-a solicitat instanței pronunțarea unei decizii cu efecte pan-europene împotriva unor persoane fizice și juridice, române și străine, ce încalcă drepturile clientului asupra mărcii SKY.

De asemenea, avocații se mândresc cu implicarea în eforturile de protejare a drepturilor asupra mărcilor SKF și BMW pe piața din România, echipa Simion & Baciu alăturându-se altor firme de renume din întreaga lume în lupta împotriva contrafacerilor derulată de acești titulari de mărci.  
 
Nu în ultimul rând, echipa asistă clienții în legătură cu înregistrarea și gestionarea portofoliilor de mărci. Exemple relevante sunt administrarea portofoliului global al Bitdefender sau asistența acordată Libra Internet Bank în înregistrarea mărcilor societății pe plan internațional, proiecte care au necesitat coordonarea simultană a eforturilor în contextul cererilor de înregistrare și reînnoire de mărci, răspunsurilor la avize de refuz și opoziții în diferite jurisdicții din întreaga lume.


Acestea sunt doar câteva dintre proiectele care au fost analizate de Managing IP în cadrul procesului de cercetare ce a condus la acordarea distincției de Firma Anului în România societății Simion & Baciu.   

Managing IP (MIP) este un ghid internațional de referință în domeniul proprietății intelectuale ce conferă recunoaștere firmelor din întreaga lume pentru serviciile de înaltă calitate și realizările profesionale. Firmele premiate sunt selectate în urma unei cercetări de piață amănunțite derulată de MIP în fiecare jurisdicție și în urma interviurilor și recomandărilor primite de la colegi/competitori și clienți.

În prezent, Simion & Baciu are o echipă de 12 persoane, dintre care 4 parteneri. Nouă sunt avocați, membri ai Baroului București, respectiv Baroul Brașov, în timp ce 4 sunt (și) consilieri în proprietate intelectuală, membri ai Camerei Naționale a Consilierilor în Proprietate Industrială.
Experiența firmei în domeniul proprietății intelectuale a fost construită în ultimii 20 de ani și se concentrează pe mărci, desene și modele, denumiri comerciale, trade dress, dar și protejarea drepturilor de proprietate intelectuală în operațiunile de vămuire, concurență neloială, secrete comerciale și know-how, drepturi de autor și drepturi conexe, brevete sau nume de domeniu.
Membrii echipei Simion & Baciu sunt recunoscuți la nivel mondial de ghiduri de specialitate (Chambers and Partners, Legal 500, Managing Intellectual Property, WTR 1000).


Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole referitoare la proiectele avocaților din această arie de practică
 
Cum arată ultimul clasament IP STARS pentru România

Mai multe firme locale de avocați au primit recunoaștere pentru practica în domeniile copyright, brevete și mărci industriale în ultima ediție (2020) a IP Stars/Managing Intellectual Property (MIP), unul dintre cele mai importante ghiduri juridice din sfera proprietății intelectuale. Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) a fost de trei evidențiată pe primul palier al performanței profesionale (Copyright & related rights – Recommended, Patent contentious - Highly Recommended și Trade mark contentious – Tier 1), iar Simion & Baciu a avut 2 recomandări de top (Copyright & related rights – Recommended și Trade mark prosecution - Tier 1). Mușat & Asociații a fost poziționată pe prima poziție în domeniul Copyright & related rights (Recommended), iar NNDKP în Trade mark contentious (Tier 1).

Clasamentul IP Stars dat publicitatii în luna august este structurat pe trei secțiuni: Copyright (al treilea an de apariție, până în 2017 nu apărea în analiza jurisdicției locale din MIP), Brevete (cu două subsecțiuni - "Formalitati de înregistrare a brevetelor" și "Litigii si tranzacții în domeniul brevetelor") și Mărci industriale (cu două secțiuni - "Formalități de înregistrare a mărcilor industriale"  și "Litigii si tranzacții în domeniul mărcilor industriale").
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 216 / 5804
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
POPESCU & ASOCIAȚII obține în instanță o soluție fără precedent pentru Consiliul Local Sinaia
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Locul arbitrajului și organizarea audierilor (Powered by ZRVP)
LegiTeam: GNP Guia Naghi și Asociații recrutează tineri avocați | Pharma & Life Sciences, Litigii
Obiectivele Teleperformance în zona ESG sunt în continuă dezvoltare, firma angajându-se să preia un rol de lider în responsabilitatea socială corporativă. De vorbă cu Laura Rudnyanszky, Chief Legal and Compliance Officer pentru România, despre certificarea Verego SRS primită pentru al cincilea an consecutiv și principiile cheie care stau la baza activității companiei
Avocații PNSA au asigurat asistența legală a tranzacției prin care celebrul alpinist David Neacșu a vândut compania GD Escapade. Alexandru Medelean (Wise Way Advisors), consultant principal al tranzacției
Avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații spun că a crescut gradul de specializare și sofisticare a mandatelor privind GDPR, în special din perspectiva complexității aspectelor implicate, dar și prin prisma aportului de know-how și inovare cerute pentru rezolvarea lor. Echipă dedicată exclusiv proiectelor de acest tip și portofoliu de clienți ce include primii cinci jucători din aproape toate industriile cu expunere semnificativă în zona GDPR
Avocații KPMG Legal spun că există apetit pentru pentru finanțări de anvergură. Creditele locale mari tind să nu depășească 200 mil. €, în timp ce sindicalizările din străinătate pot sări pragul de 500 mil. €. O discuție cu membrii unei echipe de elită, despre inițierea unui „sindicat bancar”, criteriile importante în acordarea unei finanțări, proiecte care primesc mai ușor finanțare și alte detalii puțin știute ale împrumuturilor sindicalizate
TAX + LEGAL VIDEOCONFERENCE: DISPUTELE FISCALE – DIRECȚII ȘI EVOLUȚIE, conferință organizată de TZA, pe 8 decembrie
Dispute-Resolution.Center | Statul român a plătit avocaților facturi de peste 21 mil. lei în ultimii doi ani, în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, firmă controlată de familia Adamescu. Audierile s-au încheiat și se așteaptă hotărârea Tribunalului arbitral în dosarul cu pretenții ale reclamantei de 345 mil. E
Avocații GNP | Guia Naghi & Partners explică efectul aplicării prevederilor legislative nou introduse în domeniul achizițiilor publice. Recomandările echipei care gestionează proiectele multor clienți cu un profil proeminent în economia locală
„The Lawyer European Awards 2021”: 6 firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | ZRVP, Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. Alina Popescu (MPR Partners) concurează la titlul - „European managing partner of the year”
Problematica ESG este inclusă în strategiile legate de risc și reziliență ale Farmexim și Help Net, iar oficialii companiilor spun că vor face tot ce este necesar pentru a continua proiectele într-un mod sigur și sustenabil. Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director: Ducem businessul la nivelul următor de profesionalism şi responsabilitate
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...