ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Simion & Baciu, desemnată „Firma de proprietate intelectuală a anului în România” la MIP EMEA Awards 2021. Protejarea drepturilor unor titulari de mărci cu notorietate globală, printre proiectele analizate în cercetarea din acest an

05 Aprilie 2021   |   A.D.

Avocații firmei au precizat că sunt onorați de evaluarea independentă realizată de MIP în privința calității muncii lor și sunt recunoscători pentru eforturile cercetătorilor de a culege date și a oferi publicului și industriei informații utile despre profesioniștii care activează în acest domeniu.

 
 
  • BizLawyer TV
Simion & Baciu este cea mai apreciată firmă din România în domeniul proprietății intelectuale. Casa de avocatură coordonată de Ana-Maria Baciu și Cosmina Simion, și-a adjudecat titlul de „Firma de proprietate intelectuală a anului în România” în cadrul celei de-a 16-a ceremonii anuale organizată de Managing Intellectual Property (MIP) ce a avut loc ieri.

Managing Intellectual Property, unul dintre cele mai respectate directoare din domeniul proprietatii intelectuale, premiază anual firmele din regiunea EMEA cu o activitate remarcabila în această arie de practică. În 2021, 5 firme din Romania au concurat pentru titul de ”Firma Anului în proprietate intelectuală”: Muşat & Asociaţii, Zamfirescu Racoți Vasile & Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii, Cabinet M Oproiu și Simion & Baciu.


Anul trecut, titlul a fost acordat firmei Răzvan Dincă & Asociaţii, iar în anul anterior - firmelor Zamfirescu Racoti Vasile & Partners și Cabinet M Oproiu. .. .

Potrivit directorului MIP, cercetarea a fost realizată în principal de echipa IP STARS, analiștii obținând informații de la mii de firme, practicieni în IP sau clienți ai acestora, prin interviuri și sondaje.
Recunoaștere a standardelor ridicate de calitate în serviciile oferite

Pentru firma Simion & Baciu, acest premiu reprezintă o recunoaștere a standardelor ridicate de calitate în serviciile oferite în domeniul proprietății intelectuale și îi confirmă poziția de lider de piață.

Premiul reprezintă, totodată, și o dovadă a eforturilor depuse de echipă zi de zi, în fiecare an, cu un standard de calitate pe care avocații îl impun și în legătură cu care nu fac compromisuri, adaptându-l continuu realităților dinamice la care ne raportăm.  

Partenerii care conduc Divizia de Proprietate Intelectuală a firmei au participat la evenimentul online și au acceptat premiul, declarând:

Echipa noastră primește cu mare bucurie Premiul MIP Firm of the Year, acum pentru prima dată sub numele Simion & Baciu, ceea ce ne face și mai recunoscători MIP pentru confirmarea acordată activității noastre. Acest premiu este despre oameni, despre echipa noastră dedicată, despre clienții noștri extraordinari, despre familia noastră de proprietate intelectuală. Lor le mulțumim și le dedicăm acest premiu. Acest premiu ne va rămâne mereu drag, pentru că este confirmarea efortului depus în primii ani de existență a Simion & Baciu. ”

Avocații firmei au precizat că sunt onorați de evaluarea independentă realizată de MIP în privința calității muncii lor și sunt recunoscători pentru eforturile cercetătorilor de a culege date și a oferi publicului și industriei informații utile despre profesioniștii care activează în acest domeniu.

Echipa Simion & Baciu a fost implicată în evoluția sistemului juridic din România în ultimii 20 de ani. ”Ne străduim să aducem o abordare eficientă în cadrul asistenței pe care o oferim, funcționând ca parteneri ai clienților noștri, nu doar ca avocații / consultanții lor în domeniul juridic sau al proprietății intelectuale”, au spus avocații firmei.

”Am sărbătorit primul nostru an de activitate în structura Simion & Baciu în iunie 2020, iar diversitatea proiectelor în care am fost implicați până acum, dar și încrederea cu care ne onorează clienții noștri reprezintă cele mai bune dovezi ale competențelor noastre. Indiferent dacă este vorba de managementul portofoliilor de drepturi de proprietate intelectuală, acțiuni litigioase sau aspecte tranzacționale, suntem alături de clienții noștri, indiferent de industria în care activeză”, au arătat reprezentanții Simion & Baciu.   


Printre cele mai importante proiecte în care echipa a fost implicată în ultimul an, de menționat este asistarea clientului Sky International AG prin care s-a solicitat instanței pronunțarea unei decizii cu efecte pan-europene împotriva unor persoane fizice și juridice, române și străine, ce încalcă drepturile clientului asupra mărcii SKY.

De asemenea, avocații se mândresc cu implicarea în eforturile de protejare a drepturilor asupra mărcilor SKF și BMW pe piața din România, echipa Simion & Baciu alăturându-se altor firme de renume din întreaga lume în lupta împotriva contrafacerilor derulată de acești titulari de mărci.  
 
Nu în ultimul rând, echipa asistă clienții în legătură cu înregistrarea și gestionarea portofoliilor de mărci. Exemple relevante sunt administrarea portofoliului global al Bitdefender sau asistența acordată Libra Internet Bank în înregistrarea mărcilor societății pe plan internațional, proiecte care au necesitat coordonarea simultană a eforturilor în contextul cererilor de înregistrare și reînnoire de mărci, răspunsurilor la avize de refuz și opoziții în diferite jurisdicții din întreaga lume.


Acestea sunt doar câteva dintre proiectele care au fost analizate de Managing IP în cadrul procesului de cercetare ce a condus la acordarea distincției de Firma Anului în România societății Simion & Baciu.   

Managing IP (MIP) este un ghid internațional de referință în domeniul proprietății intelectuale ce conferă recunoaștere firmelor din întreaga lume pentru serviciile de înaltă calitate și realizările profesionale. Firmele premiate sunt selectate în urma unei cercetări de piață amănunțite derulată de MIP în fiecare jurisdicție și în urma interviurilor și recomandărilor primite de la colegi/competitori și clienți.

În prezent, Simion & Baciu are o echipă de 12 persoane, dintre care 4 parteneri. Nouă sunt avocați, membri ai Baroului București, respectiv Baroul Brașov, în timp ce 4 sunt (și) consilieri în proprietate intelectuală, membri ai Camerei Naționale a Consilierilor în Proprietate Industrială.
Experiența firmei în domeniul proprietății intelectuale a fost construită în ultimii 20 de ani și se concentrează pe mărci, desene și modele, denumiri comerciale, trade dress, dar și protejarea drepturilor de proprietate intelectuală în operațiunile de vămuire, concurență neloială, secrete comerciale și know-how, drepturi de autor și drepturi conexe, brevete sau nume de domeniu.
Membrii echipei Simion & Baciu sunt recunoscuți la nivel mondial de ghiduri de specialitate (Chambers and Partners, Legal 500, Managing Intellectual Property, WTR 1000).


Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole referitoare la proiectele avocaților din această arie de practică
 
Cum arată ultimul clasament IP STARS pentru România

Mai multe firme locale de avocați au primit recunoaștere pentru practica în domeniile copyright, brevete și mărci industriale în ultima ediție (2020) a IP Stars/Managing Intellectual Property (MIP), unul dintre cele mai importante ghiduri juridice din sfera proprietății intelectuale. Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) a fost de trei evidențiată pe primul palier al performanței profesionale (Copyright & related rights – Recommended, Patent contentious - Highly Recommended și Trade mark contentious – Tier 1), iar Simion & Baciu a avut 2 recomandări de top (Copyright & related rights – Recommended și Trade mark prosecution - Tier 1). Mușat & Asociații a fost poziționată pe prima poziție în domeniul Copyright & related rights (Recommended), iar NNDKP în Trade mark contentious (Tier 1).

Clasamentul IP Stars dat publicitatii în luna august este structurat pe trei secțiuni: Copyright (al treilea an de apariție, până în 2017 nu apărea în analiza jurisdicției locale din MIP), Brevete (cu două subsecțiuni - "Formalitati de înregistrare a brevetelor" și "Litigii si tranzacții în domeniul brevetelor") și Mărci industriale (cu două secțiuni - "Formalități de înregistrare a mărcilor industriale"  și "Litigii si tranzacții în domeniul mărcilor industriale").
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 11 / 5609
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bondoc și Asociații a acordat asistență BFS Molecular într-o tranzacție privind vânzarea activelor către o societate lider în domeniul medical de precizie
Mariana Signeanu, promovată Partener al firmei Biriș Goran
Cum au reușit studenții Facultății de Drept din București să câștige locul I și mențiune pe echipe la Willem Vis (Hong Kong), cel mai mare și mai prestigios concurs de drept privat din lume. Cine sunt cei șase tineri care au obținut acest rezultat remarcabil și ce spun despre motivație, experiența acumulată, oportunități. De vorbă cu antrenorii despre selecția și pregătirea echipei
CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații a consiliat compania farmaceutică USP la intrarea pe piața din România
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv (Consultanță)
Clifford Chance a asistat băncile intermediare la listarea CTP pe bursa Euronext Amsterdam
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a Lawyer | Corporate and M&A Practice
Echipa BSMP lucrează într-un proiect ce vizează implementarea unui sistem de vot electronic în AGA societăților listate prin utilizarea tehnologiei blockchain, urmată de digitalizarea procedurii de deschidere a conturilor de tranzacționare. Tot mai multe solicitări privind finanțarea prin emisiuni de obligațiuni vin de la clienți din diverse industrii, spun avocații departamentului de Capital Markets
Despre tinerii avocați care au intrat în rândul partenerilor din firmele mari | Azi, Andra Mihalache (Mușat & Asociații): A fi un avocat bun nu te califică automat pentru a fi partener în cadrul unei firme de avocați. În plus față de nivelul profesional, este nevoie de viziune, strategii de succes, capacitatea de a anticipa domeniile în dezvoltare cu impact juridic, expertiza în industrie
D&B obține încă o soluție de referință într-un litigiu fiscal: ÎCCJ dispune obligarea ANAF la stabilirea în minus a TVA auto-colectată inițial de contribuabil, precum și a contribuțiilor sociale
Pentru echipa de M&A din cadrul KPMG, anul 2021 a debutat în forță, cu mandate pentru tranzacții în IT, energie, real-estate, lifestyle, FMCG și servicii financiare. Laura Toncescu, Head of KPMG Legal: Vedem cereri de consultanță din partea unor noi investitori care optează în contextul actual să investească în România datorită fragmentării ridicate a sectoarelor, reflectată în bariere de intrare reduse și oportunități sporite de diferențiere
LegiTeam | Radu și Asociații SPRL is recruiting a senior lawyer for the banking and finance practice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...