ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Concurenta.ro | Solicitările clienților Mitel & Asociații indică un trend crescător al preocupărilor pentru conformarea cu legislația concurenței. Șerban Suchea, Partener: Aproape fiecare tranzacție de M&A din ultimul an a avut o strategie care a ținut cont de aspectele sensibile de concurență

03 Decembrie 2021   |   Ștefania Enache

În ciuda condițiilor grele în care firmele au fost obligate să-și desfășoare activitatea, respectarea legislației în vigoare nu a fost trecută nicio secundă cu vederea.

Serban Suchea, Partener Mitel & Asociatii

 
 
Pandemia a produs schimbări importante în modul de lucru, dar și în structura companiilor, obligând firmele să fie atente la eventuale încălcări ale regulilor de concurență. Din solicitările pe care echipa Mitel & Asociații le-a primit în ultimul timp se observă un interes din ce în ce mai mare al jucătorilor din economie pentru conformare, astfel încât legislația în vigoare să fie respectată. Chiar dacă business-ul este pe primul loc, prioritizarea acestuia se face în așa fel încât niciun termen din lege să nu fie trecut cu vederea, notează portalul de Concurență.

„Solicitările clienților indică un trend crescător al preocupărilor agenților economici pentru conformarea cu legislația concurenței și acest lucru s-a reflectat în mandatele privind analiza punctuală a implicațiilor concurențiale presupuse de diverse parteneriate comerciale, la care s-au adăugat solicitările tipice pentru autorizarea concentrărilor economice”, explică Șerban Suchea, Partener Mitel & Asociații.


Criza sanitară a generat multe schimbări în mediul economic. În încercarea de a se adapta la noile realități socio-economice, companiile s-au văzut nevoite să facă „din mers” schimbări în business. „Ca regulă generală, perioada pandemiei a determinat deseori o modificare a procedurilor interne de lucru și a modelelor de afaceri, în încercarea agenților economici de a se adapta la noile realități socio-economice”, nuanțează avocatul.

În ciuda condițiilor grele în care firmele au fost obligate să-și desfășoare activitatea, respectarea legislației în vigoare nu a fost trecută nicio secundă cu vederea.

Șerban Suchea subliniază faptul că nu a remarcat o diminuare a interesului pentru conformarea cu legislația specifică,  iar conformarea cu legislația concurenței devine gradual o preocupare curentă a agenților economici.
Practicienii din zona Concurenței au un volum de muncă în creștere

Mișcările generate în economie de diferite decizii de business au activat și mai mult practica de concurență a firmelor de avocatură.

În acest context, echipa Mitel & Asociații axată pe această arie de practică a avut în lucru multe mandate, iar volumul de muncă este unul în creștere.

„Majoritatea tranzacțiilor structurate în ultima perioadă au ca punct de interes și conformarea cu legislația concurenței. Din această perspectivă, aproape fiecare tranzacție de M&A din ultimul an a avut o strategie care a ținut cont de aspectele sensibile de concurență (indiferent că a fost vorba de o concentrare economică notificabilă la Consiliul Concurenței sau nu). O parte semnificativă din mandatele din ultimul an pe tranzacțiile de M&A au presupus și obținerea unei autorizări de la Consiliul Concurenței”, detaliază Șerban Suchea.

Proiectele în care avocații s-au implicat nu au vizat doar România. Partenerul Mitel & Asociații amintește faptul că au existat colaborări multi-jurisdicționale în cazul tranzacțiilor complexe de dimensiune regională/comunitară care au presupus implicarea autorităților de concurență din mai multe state în vederea obținerii autorizărilor prealabile finalizării acestor tranzacții.

Echipa de Concurență din cadrul  Mitel & Asociații este una dintre cele mai experimentate din piața avocaturii de business din România. În contextul în care concurența a devenit parte integrantă a mediului de afaceri, avocații firmei axați pe această arie oferă servicii complexe, însoțite de sfaturi practice menite să ajute clienții să soluționeze cât mai bine fiecare dintre problemele cu care se confruntă.

Practica Mitel & Asociații acoperă toate zonele care țin de Concurență: conformare, tranzacții, acorduri exclusive, investigații, reclamații etc.
 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 496 / 1434
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bondoc & Asociații organizează prelegerea publică – ”Eclipsa statului de drept? Probleme conceptuale și provocări empirice”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for experienced Lawyer | Employment
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Litigii
Auditul de protecție pentru o companie care ar putea avea probleme de natură penală presupune o abordare pluridisciplinară. Avocații CMS România spun că esențiale, în astfel de situații, sunt timpul de reacție în crearea unei celule de criză la nivelul clientului și gestionarea fluxului de informații identificate | De vorbă cu Mihai Jiganie-Șerban, Head of Criminal Defense Practice, evidențiat drept ‘Legal Individual’ de către Legal 500, despre modul în care lucrează echipa în astfel de investigații interne
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners: Junior Associate ̸ Associate to join our Consultancy Team
Stratulat Albulescu a acordat asistență juridică grupului Walden în achiziția companiei de transport Alex International Transport 94. Echipa, coordonata de Silviu Stratulat și Raluca Gabor
Gruia Dufaut Law Office a asistat GROUPE ATLANTIC la intrarea pe piața din România printr-o achiziție imobiliară în județul Prahova. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Corporate & Commercial - Powered by CMS | România a devenit un magnet pentru investitori în tehnologie (TMT)
Clifford Chance, „Firma de avocatură a anului în Europa” la gala Chambers and Partners. Ce firmă a obținut premiul în România
Activitățile desfășurate de echipele specializate în investigații interne corporative de la Mușat & Asociații sunt pluridisciplinare, acoperind toate ariile de practică și necesitățile clienților. De vorbă cu Alexandru Terța (Partener) și Ștefan Diaconescu (Managing Associate) despre practica personalizată, modul în care lucrează echipele mixte în auditul de drept penal, tipologia infracționalității întâlnite și cele mai interesante mandate de acest tip
Jurisdicția preferată a antreprenorilor permite finanțarea parțială a achiziției de imobile în Emiratele Arabe Unite prin instituții bancare islamice locale în condiții avantajoase, de care pot beneficia inclusiv cetățenii români. Despre strategia optimă de structurare a investiției și condițiile obținerii unei finanțări, într-o discuție cu Casiana Dușa, avocat senior și specialist în business islamic
LegiTeam | Bulboacă & Asociații is looking for an Attorney at Law ̸ Corporate ̸ M&A
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...