ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

The Lawyer European Awards 2022: ZRVP câștigă premiul Best ESG Initiative pentru asistența pro bono acordată în Dosarul Colectiv. Călin-Andrei Zamfirescu, partener senior: Asistența pro bono este modalitatea în care înțelegem să oferim comunității ceea ce știm că este important și contează, în linie cu valorile și credințele noastre

12 Decembrie 2022   |   BizLawyer

Proiectul pro bono Colectiv, premiat la categoria Best ESG Initiative în cadrul The Lawyer European Awards 2022, a fost considerat de juriul internațional ca fiind inițiativa cu cel mai mare impact social derulat de o firmă de avocatură din Europa.

Partenerul Alina Tugearu a primit trofeul The Lawyer, la Londra

 
 
Societatea de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) a fost desemnată cea mai bună firmă de avocatură din Europa la categoria ESG Initiatives – Environmental, Social, Governance, în cadrul ceremoniei The Lawyer European Awards care a avut loc la Londra în data de 29 noiembrie 2022. Secțiunea Best ESG Initiative, cercetată în premieră la nivel european începând cu anul 2022, premiază cele mai de impact inițiative pro bono, programe de diversitate și incluziune sau proiecte de mediu derulate de firme de avocatură de top din Europa. ZRVP a câștigat și în anul 2019 unul dintre trofeele acordate de publicația The Lawyer, și anume premiul Cea mai buna echipă de litigii din Europa pentru victoria din dosarul Statul Român vs Chevron.


Proiectul pro bono Colectiv, premiat la categoria Best ESG Initiative în cadrul The Lawyer European Awards 2022, a fost considerat de juriul internațional ca fiind inițiativa cu cel mai mare impact social derulat de o firmă de avocatură din Europa.

Proiectul Colectiv a implicat asigurarea asistenței juridice pentru 45 de supraviețuitori și persoane apropiate victimelor din Clubul Colectiv, în cadrul unuia dintre cele mai mari și complexe proiecte pro bono desfășurate în România, timp de aproape 6 ani de zile, cu participarea avocaților la sute de activități de urmărire penală și prezența în fața instanței la peste 150 de termene de judecată, cu un volum total de lucru de peste 3.000 de ore de asistență juridică în materie penală.

Echipa de avocați din spatele acestui proiect, coordonată de av. Călin-Andrei Zamfirescu (partener senior și fondator ZRVP), a fost compusă din Doru Cosmin Ursu (managing associate), Ionuț Chisăr (senior associate) și George Avram (senior associate).

„Preocuparea constantă de a ne servi clientela nu se reflectă numai în prestațiile din cadrul consultațiilor juridice și a reprezentării din sălile de judecată, ci și in protecția oricărui cetățean căruia putem să îi oferim, în limita disponibilităților noastre, asistență pro bono. Este modalitatea în care înțelegem să oferim comunității ceea ce știm că este important și contează, în linie cu valorile și credințele noastre. Crearea unui climat de înțelegere și respectare a legii, precum și de respect reciproc se realizează și prin acest gen de activități, care sunt la îndemâna oricărui avocat. Recunoașterea primită din partea publicației The Lawyer ne onorează și ne determină să continuăm susținerea inițiativelor sociale”, a declarat Călin-Andrei Zamfirescu, partener senior ZRVP.

Reamintim că, la aproape șapte ani de la producerea tragediei care a zguduit și a îndoliat România, magistrații Curții de Apel București au pronunțat în data de 12 mai 2022 hotărârea definitivă în dosarul 17008/3/2016 („Dosarul Colectiv”). Soluția pronunțată de Curtea de Apel București este rezultatul unui proces penal inițiat în anul 2015, în urma incendiului din Clubul Colectiv în care și-au pierdut viața 64 de persoane și alte câteva zeci au suferit vătămări corporale grave. Dosarul a fost, prin amplitudinea daunelor, prin complexitatea tragediei produse, și mai ales, a sferei vinovaților, fără precedent în practica instanțelor române. Hotărârea reprezintă un reper jurisprudențial atât în practica viitoare a instanțelor cât și un ghid de conduită responsabilă pentru funcționari publici și pentru antreprenori.

Echipa continuă să gestioneze pro bono peste 160 de dosare civile deschise de către părțile responsabile civilmente, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al României și Primăria Sectorului 4, pentru a suspenda/contesta plata despăgubirilor.

Lista nominalizărilor pentru premiul „Best ESG Initiative” acordat de publicația The Lawyer a inclus opt jucători europeni, deopotrivă firme independente și internaționale: Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (România), ECIJA (Spania, Portugalia, America Latină), Abreu Advogados (Portugalia), Sayenko Kharenko (Ucraina, UK), William Fry (Irlanda), Bird & Bird (firmă globală cu prezență in 28 de țări), Kochański & Partners (Polonia) și Aequo (Ucraina).

Anual, The Lawyer recompensează firmele de avocatură cu performanțe deosebite, printre criteriile avute în vedere numărându-se abilitatea de a gestiona proiecte complexe, nivelul înalt al serviciilor oferite clienților, managementul strategic și aportul liderilor în evoluția și dezvoltarea business-ului în ultimele 12 luni, cultura robustă a parteneriatului, inițiativele pentru promovarea diversității precum și implicarea în programe de responsabilitate socială și activități pro-bono. Anul acesta, peste 120 de firme independente și internaționale au concurat pentru cele 24 de trofee din cadrul The Lawyer European Awards 2022.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 512 / 1769
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
Cariere în Drept | Cum a perceput Vasile Țurcan, român din Basarabia, învățământul juridic românesc pe care l-a absolvit cu 9,85 și care au fost primele impresii după: ”Raportat la obligativitatea celor doi ani de stagiu, găsirea unui coordonator este o activitate extrem de anevoioasă, dacă ai niște așteptări minime de la această colaborare: să fii plătit măcar cu minimul pe economie conform Statutului profesiei, să ai o minimă libertate și acces la clienți proprii sau să beneficiezi de o îndrumare efectivă, nu doar expusă în contract”
Kinstellar asistă Globalworth în vânzarea unui portofoliu cu o valoare de cca. 110 mil. € către WDP, într-una dintre cele mai mari tranzacții de logistică ale anului. Victor Constantinescu, Managing Partner: ”Tranzacția a avut propriile provocări, dar prin muncă temeinică și cu ajutorul echipelor noastre extraordinare s-a încheiat cu succes” | Ce firme de avocați au mai lucrat în proiect
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2024” | ZRVP, NNDKP și Răzvan Dincă & Asociaţii au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...