ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

The Lawyer European Awards 2022: ZRVP câștigă premiul Best ESG Initiative pentru asistența pro bono acordată în Dosarul Colectiv. Călin-Andrei Zamfirescu, partener senior: Asistența pro bono este modalitatea în care înțelegem să oferim comunității ceea ce știm că este important și contează, în linie cu valorile și credințele noastre

12 Decembrie 2022   |   BizLawyer

Proiectul pro bono Colectiv, premiat la categoria Best ESG Initiative în cadrul The Lawyer European Awards 2022, a fost considerat de juriul internațional ca fiind inițiativa cu cel mai mare impact social derulat de o firmă de avocatură din Europa.

Partenerul Alina Tugearu a primit trofeul The Lawyer, la Londra

 
 
Societatea de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) a fost desemnată cea mai bună firmă de avocatură din Europa la categoria ESG Initiatives – Environmental, Social, Governance, în cadrul ceremoniei The Lawyer European Awards care a avut loc la Londra în data de 29 noiembrie 2022. Secțiunea Best ESG Initiative, cercetată în premieră la nivel european începând cu anul 2022, premiază cele mai de impact inițiative pro bono, programe de diversitate și incluziune sau proiecte de mediu derulate de firme de avocatură de top din Europa. ZRVP a câștigat și în anul 2019 unul dintre trofeele acordate de publicația The Lawyer, și anume premiul Cea mai buna echipă de litigii din Europa pentru victoria din dosarul Statul Român vs Chevron.


Proiectul pro bono Colectiv, premiat la categoria Best ESG Initiative în cadrul The Lawyer European Awards 2022, a fost considerat de juriul internațional ca fiind inițiativa cu cel mai mare impact social derulat de o firmă de avocatură din Europa.

Proiectul Colectiv a implicat asigurarea asistenței juridice pentru 45 de supraviețuitori și persoane apropiate victimelor din Clubul Colectiv, în cadrul unuia dintre cele mai mari și complexe proiecte pro bono desfășurate în România, timp de aproape 6 ani de zile, cu participarea avocaților la sute de activități de urmărire penală și prezența în fața instanței la peste 150 de termene de judecată, cu un volum total de lucru de peste 3.000 de ore de asistență juridică în materie penală.

Echipa de avocați din spatele acestui proiect, coordonată de av. Călin-Andrei Zamfirescu (partener senior și fondator ZRVP), a fost compusă din Doru Cosmin Ursu (managing associate), Ionuț Chisăr (senior associate) și George Avram (senior associate).

„Preocuparea constantă de a ne servi clientela nu se reflectă numai în prestațiile din cadrul consultațiilor juridice și a reprezentării din sălile de judecată, ci și in protecția oricărui cetățean căruia putem să îi oferim, în limita disponibilităților noastre, asistență pro bono. Este modalitatea în care înțelegem să oferim comunității ceea ce știm că este important și contează, în linie cu valorile și credințele noastre. Crearea unui climat de înțelegere și respectare a legii, precum și de respect reciproc se realizează și prin acest gen de activități, care sunt la îndemâna oricărui avocat. Recunoașterea primită din partea publicației The Lawyer ne onorează și ne determină să continuăm susținerea inițiativelor sociale”, a declarat Călin-Andrei Zamfirescu, partener senior ZRVP.

Reamintim că, la aproape șapte ani de la producerea tragediei care a zguduit și a îndoliat România, magistrații Curții de Apel București au pronunțat în data de 12 mai 2022 hotărârea definitivă în dosarul 17008/3/2016 („Dosarul Colectiv”). Soluția pronunțată de Curtea de Apel București este rezultatul unui proces penal inițiat în anul 2015, în urma incendiului din Clubul Colectiv în care și-au pierdut viața 64 de persoane și alte câteva zeci au suferit vătămări corporale grave. Dosarul a fost, prin amplitudinea daunelor, prin complexitatea tragediei produse, și mai ales, a sferei vinovaților, fără precedent în practica instanțelor române. Hotărârea reprezintă un reper jurisprudențial atât în practica viitoare a instanțelor cât și un ghid de conduită responsabilă pentru funcționari publici și pentru antreprenori.

Echipa continuă să gestioneze pro bono peste 160 de dosare civile deschise de către părțile responsabile civilmente, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al României și Primăria Sectorului 4, pentru a suspenda/contesta plata despăgubirilor.

Lista nominalizărilor pentru premiul „Best ESG Initiative” acordat de publicația The Lawyer a inclus opt jucători europeni, deopotrivă firme independente și internaționale: Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (România), ECIJA (Spania, Portugalia, America Latină), Abreu Advogados (Portugalia), Sayenko Kharenko (Ucraina, UK), William Fry (Irlanda), Bird & Bird (firmă globală cu prezență in 28 de țări), Kochański & Partners (Polonia) și Aequo (Ucraina).

Anual, The Lawyer recompensează firmele de avocatură cu performanțe deosebite, printre criteriile avute în vedere numărându-se abilitatea de a gestiona proiecte complexe, nivelul înalt al serviciilor oferite clienților, managementul strategic și aportul liderilor în evoluția și dezvoltarea business-ului în ultimele 12 luni, cultura robustă a parteneriatului, inițiativele pentru promovarea diversității precum și implicarea în programe de responsabilitate socială și activități pro-bono. Anul acesta, peste 120 de firme independente și internaționale au concurat pentru cele 24 de trofee din cadrul The Lawyer European Awards 2022.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 171 / 1434
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bondoc & Asociații organizează prelegerea publică – ”Eclipsa statului de drept? Probleme conceptuale și provocări empirice”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for experienced Lawyer | Employment
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Litigii
Auditul de protecție pentru o companie care ar putea avea probleme de natură penală presupune o abordare pluridisciplinară. Avocații CMS România spun că esențiale, în astfel de situații, sunt timpul de reacție în crearea unei celule de criză la nivelul clientului și gestionarea fluxului de informații identificate | De vorbă cu Mihai Jiganie-Șerban, Head of Criminal Defense Practice, evidențiat drept ‘Legal Individual’ de către Legal 500, despre modul în care lucrează echipa în astfel de investigații interne
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners: Junior Associate ̸ Associate to join our Consultancy Team
Stratulat Albulescu a acordat asistență juridică grupului Walden în achiziția companiei de transport Alex International Transport 94. Echipa, coordonata de Silviu Stratulat și Raluca Gabor
Gruia Dufaut Law Office a asistat GROUPE ATLANTIC la intrarea pe piața din România printr-o achiziție imobiliară în județul Prahova. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Corporate & Commercial - Powered by CMS | România a devenit un magnet pentru investitori în tehnologie (TMT)
Clifford Chance, „Firma de avocatură a anului în Europa” la gala Chambers and Partners. Ce firmă a obținut premiul în România
Activitățile desfășurate de echipele specializate în investigații interne corporative de la Mușat & Asociații sunt pluridisciplinare, acoperind toate ariile de practică și necesitățile clienților. De vorbă cu Alexandru Terța (Partener) și Ștefan Diaconescu (Managing Associate) despre practica personalizată, modul în care lucrează echipele mixte în auditul de drept penal, tipologia infracționalității întâlnite și cele mai interesante mandate de acest tip
Jurisdicția preferată a antreprenorilor permite finanțarea parțială a achiziției de imobile în Emiratele Arabe Unite prin instituții bancare islamice locale în condiții avantajoase, de care pot beneficia inclusiv cetățenii români. Despre strategia optimă de structurare a investiției și condițiile obținerii unei finanțări, într-o discuție cu Casiana Dușa, avocat senior și specialist în business islamic
LegiTeam | Bulboacă & Asociații is looking for an Attorney at Law ̸ Corporate ̸ M&A
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...