ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dispute-Resolution.Center | Țuca Zbârcea și Asociații câștigă un arbitraj internațional în valoare de 6,5 milioane euro

17 Noiembrie 2021   |   Dispute-Resolution.Center

În litigiul arbitral, reclamantul a fost reprezentat de o echipă de avocați din departamentul de Litigii și Arbitraje al Țuca Zbârcea & Asociații, coordonată de Cornel Popa (Partener) și Cornelia Tăbîrță (Managing Associate). Activitatea de asistență și reprezentare în cadrul acțiunii în anulare a fost coordonată de Ioana Gelepu, Partener în cadrul aceluiași departament.

 
 
Țuca Zbârcea și Asociații a reprezentat cu succes unul dintre cei mai puternici operatori europeni din domeniul construcțiilor într-un dosar arbitral soluționat conform regulilor de arbitraj ale Camerei Internaționale de Comerț (ICC), anunță platforma Dispute-Resolution.Center.

Clientul a urmărit recuperarea daunelor suportate în urma rezilierii, din culpa beneficiarului, a unui contract de lucrări încheiat pe baza modelului FIDIC/ Cartea Roșie, în legătură cu un proiect major de infrastructură din România. Dosarul a implicat dezbaterea unor probleme juridice diverse precum natura contractului și cadrul legal incident, regimul și nuanțele prescripției extinctive în materia contractelor de tip FIDIC, însă provocarea principală a fost obținerea revizuirii deciziei Comisiei de Adjudecare a Disputelor (CAD) prin care cvasitotalitatea pretențiilor clientului fuseseră respinse.


Prin hotărârea arbitrală pronunțată în iulie 2020, Tribunalul Arbitral a revizuit decizia CAD și a obligat beneficiarul la plata sumei de aproximativ 6,5 milioane euro.

Ulterior, la data de 29 septembrie 2021, Curtea de Apel București a respins acțiunea în anulare formulată de partea adversă, fiind confirmată astfel legalitatea hotărârii arbitrale și, totodată, principiul potrivit căruia Tribunalul Arbitral este singurul învestit cu soluționarea pe fond a disputei.    

În litigiul arbitral, reclamantul a fost reprezentat de o echipă de avocați din departamentul de Litigii și Arbitraje al Țuca Zbârcea & Asociații, coordonată de Cornel Popa (Partener) și Cornelia Tăbîrță (Managing Associate). Activitatea de asistență și reprezentare în cadrul acțiunii în anulare a fost coordonată de Ioana Gelepu, Partener în cadrul aceluiași departament.  

Echipa de litigii și arbitraje a Țuca Zbârcea & Asociații este una dintre cele mai titrate din România, potrivit ghidurilor juridice internaționale – Chambers & Partners, Legal 500 și Global Arbitration Review (GAR), care plasează Țuca Zbârcea & Asociații în fruntea plutonului firmelor de avocatură specializate în soluționarea diferendelor.

De asemenea, în recunoașterea activității din 2020 și 2021, echipei de litigii și arbitraje i-a fost acordat premiul „Firma de Avocatură a Anului din România în domeniul: Litigii și Arbitraje”, reprezentând una dintre cele mai prestigioase distincții conferite de Benchmark Litigation Europe (publicație a Euromoney Legal Media Group).

Dispute-Resolution
.Center
este o platformă din grupul BizLawyer ce se adresează deopotrivă profesioniștilor implicați în rezolvarea disputelor și clienților care au nevoie de asistență în astfel de cazuri.
Prevenirea și soluționarea timpurie a conflictelor este benefică, iar portalul Dispute-Resolution.Center grupează experiențele celor mai buni profesioniști ai domeniului și aduce laolaltă resurse, oameni și know-how.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 9 / 5804
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
POPESCU & ASOCIAȚII obține în instanță o soluție fără precedent pentru Consiliul Local Sinaia
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Locul arbitrajului și organizarea audierilor (Powered by ZRVP)
LegiTeam: GNP Guia Naghi și Asociații recrutează tineri avocați | Pharma & Life Sciences, Litigii
Obiectivele Teleperformance în zona ESG sunt în continuă dezvoltare, firma angajându-se să preia un rol de lider în responsabilitatea socială corporativă. De vorbă cu Laura Rudnyanszky, Chief Legal and Compliance Officer pentru România, despre certificarea Verego SRS primită pentru al cincilea an consecutiv și principiile cheie care stau la baza activității companiei
Avocații PNSA au asigurat asistența legală a tranzacției prin care celebrul alpinist David Neacșu a vândut compania GD Escapade. Alexandru Medelean (Wise Way Advisors), consultant principal al tranzacției
Avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații spun că a crescut gradul de specializare și sofisticare a mandatelor privind GDPR, în special din perspectiva complexității aspectelor implicate, dar și prin prisma aportului de know-how și inovare cerute pentru rezolvarea lor. Echipă dedicată exclusiv proiectelor de acest tip și portofoliu de clienți ce include primii cinci jucători din aproape toate industriile cu expunere semnificativă în zona GDPR
Avocații KPMG Legal spun că există apetit pentru pentru finanțări de anvergură. Creditele locale mari tind să nu depășească 200 mil. €, în timp ce sindicalizările din străinătate pot sări pragul de 500 mil. €. O discuție cu membrii unei echipe de elită, despre inițierea unui „sindicat bancar”, criteriile importante în acordarea unei finanțări, proiecte care primesc mai ușor finanțare și alte detalii puțin știute ale împrumuturilor sindicalizate
TAX + LEGAL VIDEOCONFERENCE: DISPUTELE FISCALE – DIRECȚII ȘI EVOLUȚIE, conferință organizată de TZA, pe 8 decembrie
Dispute-Resolution.Center | Statul român a plătit avocaților facturi de peste 21 mil. lei în ultimii doi ani, în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, firmă controlată de familia Adamescu. Audierile s-au încheiat și se așteaptă hotărârea Tribunalului arbitral în dosarul cu pretenții ale reclamantei de 345 mil. E
Avocații GNP | Guia Naghi & Partners explică efectul aplicării prevederilor legislative nou introduse în domeniul achizițiilor publice. Recomandările echipei care gestionează proiectele multor clienți cu un profil proeminent în economia locală
„The Lawyer European Awards 2021”: 6 firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | ZRVP, Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. Alina Popescu (MPR Partners) concurează la titlul - „European managing partner of the year”
Problematica ESG este inclusă în strategiile legate de risc și reziliență ale Farmexim și Help Net, iar oficialii companiilor spun că vor face tot ce este necesar pentru a continua proiectele într-un mod sigur și sustenabil. Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director: Ducem businessul la nivelul următor de profesionalism şi responsabilitate
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...