ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dispute-Resolution.Center | Țuca Zbârcea și Asociații câștigă un arbitraj internațional în valoare de 6,5 milioane euro

17 Noiembrie 2021   |   Dispute-Resolution.Center

În litigiul arbitral, reclamantul a fost reprezentat de o echipă de avocați din departamentul de Litigii și Arbitraje al Țuca Zbârcea & Asociații, coordonată de Cornel Popa (Partener) și Cornelia Tăbîrță (Managing Associate). Activitatea de asistență și reprezentare în cadrul acțiunii în anulare a fost coordonată de Ioana Gelepu, Partener în cadrul aceluiași departament.

 
 
Țuca Zbârcea și Asociații a reprezentat cu succes unul dintre cei mai puternici operatori europeni din domeniul construcțiilor într-un dosar arbitral soluționat conform regulilor de arbitraj ale Camerei Internaționale de Comerț (ICC), anunță platforma Dispute-Resolution.Center.

Clientul a urmărit recuperarea daunelor suportate în urma rezilierii, din culpa beneficiarului, a unui contract de lucrări încheiat pe baza modelului FIDIC/ Cartea Roșie, în legătură cu un proiect major de infrastructură din România. Dosarul a implicat dezbaterea unor probleme juridice diverse precum natura contractului și cadrul legal incident, regimul și nuanțele prescripției extinctive în materia contractelor de tip FIDIC, însă provocarea principală a fost obținerea revizuirii deciziei Comisiei de Adjudecare a Disputelor (CAD) prin care cvasitotalitatea pretențiilor clientului fuseseră respinse.


Prin hotărârea arbitrală pronunțată în iulie 2020, Tribunalul Arbitral a revizuit decizia CAD și a obligat beneficiarul la plata sumei de aproximativ 6,5 milioane euro.

Ulterior, la data de 29 septembrie 2021, Curtea de Apel București a respins acțiunea în anulare formulată de partea adversă, fiind confirmată astfel legalitatea hotărârii arbitrale și, totodată, principiul potrivit căruia Tribunalul Arbitral este singurul învestit cu soluționarea pe fond a disputei.    

În litigiul arbitral, reclamantul a fost reprezentat de o echipă de avocați din departamentul de Litigii și Arbitraje al Țuca Zbârcea & Asociații, coordonată de Cornel Popa (Partener) și Cornelia Tăbîrță (Managing Associate). Activitatea de asistență și reprezentare în cadrul acțiunii în anulare a fost coordonată de Ioana Gelepu, Partener în cadrul aceluiași departament.  

Echipa de litigii și arbitraje a Țuca Zbârcea & Asociații este una dintre cele mai titrate din România, potrivit ghidurilor juridice internaționale – Chambers & Partners, Legal 500 și Global Arbitration Review (GAR), care plasează Țuca Zbârcea & Asociații în fruntea plutonului firmelor de avocatură specializate în soluționarea diferendelor.

De asemenea, în recunoașterea activității din 2020 și 2021, echipei de litigii și arbitraje i-a fost acordat premiul „Firma de Avocatură a Anului din România în domeniul: Litigii și Arbitraje”, reprezentând una dintre cele mai prestigioase distincții conferite de Benchmark Litigation Europe (publicație a Euromoney Legal Media Group).

Dispute-Resolution
.Center
este o platformă din grupul BizLawyer ce se adresează deopotrivă profesioniștilor implicați în rezolvarea disputelor și clienților care au nevoie de asistență în astfel de cazuri.
Prevenirea și soluționarea timpurie a conflictelor este benefică, iar portalul Dispute-Resolution.Center grupează experiențele celor mai buni profesioniști ai domeniului și aduce laolaltă resurse, oameni și know-how.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 788 / 1716
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...