ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Reff & Asociații | Deloitte Legal România și Waltmann lansează prima Soluție de Evaluare 360, din punct de vedere medical, tehnic și juridic, dedicată spațiilor de birouri și centrelor comerciale

22 Iunie 2020   |   BizLawyer

Soluția propusă se derulează în două etape.

Irina Dimitriu, Partener Reff & Asocia?ii | Deloitte Legal România

 
 
Redeschiderea spațiilor comerciale și reîntoarcerea la birou după relaxarea restricțiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19 implică un efort administrativ considerabil din partea companiilor, pentru a îndeplini criteriile și a implementa măsurile care să le confere titulatura de „sigur pentru reluarea activității”.

În lumina cadrului legislativ existent, rămâne în sarcina fiecărei companii să își stabilească propriul set de măsuri și să le implementeze riguros, pentru a evita consecințe și riscuri nedorite, pe baza unui plan adaptat specificului propriu, astfel încât să atingă standardul de fit-for-purpose, în funcție de caracteristicile spațiului și a naturii activității desfășurate în locație.


Având în vedere diversitatea aspectelor întâlnite în acest demers, de la cele epidemiologice, de sănătate și securitate în muncă, până la aspecte legate de autorizare, avizare și răspundere a managementului, Reff și Asociații | Deloitte Legal România, alături de compania parteneră în acest proiect, Biroul de Arhitectură și Consultanță de Design Waltmann A.B., lansează o soluție integrată de evaluare a clădirilor de birouri și a centrelor comerciale și de pregătire a unui program coerent de măsuri și acțiuni, verificat din perspectivă tehnică, medicală și juridică, cu scopul de a permite revenirea angajaților și clienților în deplină siguranță.

„Pe măsură ce economia se redeschide, competiția se întețește în încercarea de a recupera din pierderile cauzate de restricțiile impuse în contextul pandemiei. Organizațiile trebuie să se reactiveze, să regândească modul în care se uită la resursa umană, primordială oricărui business, recâștigând încrederea angajaților și a clienților, prin asigurarea unui mediu în care să se simtă în siguranță și productivi, fără a face compromisuri în ceea ce privește sănătatea acestora sau respectarea cerințelor impuse de reglementările în vigoare. De aici și ideea proiectului și asocierii cu Waltmann A.B., dar și cu medici de reputație internațională și experți din alte domenii, pentru a putea oferi clienților un concept de tip one-stop shop (sau 360), unde pot obține o soluție integrată care să le ofere siguranța faptului că au luat cele mai bune decizii și au implementat cele mai eficiente măsuri în demersul reluării activității”, a declarat Irina Dimitriu, Partener Reff & Asociații | Deloitte Legal România.

Soluția este furnizată de o echipă multidisciplinară, formată din medici, avocați, arhitecți, consultanți, ingineri, experți în securitate la incendiu, precum și specialiști în siguranță în exploatarea și în administrarea spațiilor.

„În acest moment, în toate companiile există dorința de a implementa cu rapiditate cât mai multe măsuri care, pe de o parte, să redea angajaților încrederea că se pot întoarce în siguranță la birou, iar, pe de altă parte, să ofere confort companiilor că nu au existat sincope, lipsuri sau decizii nefericite în pregătirea planului de reluare a activității. Dar, în absența unor norme și cerințe legale exhaustive, fiecare companie ia măsurile considerate ca fiind adecvate, fără ca acestea să fie fundamentate pe opinia unor specialiști din ariile profesionale relevante, cu privire la necesitatea, eficacitatea, legalitatea sau riscurile implicate de măsurile respective. Aici intervenim noi, oferindu-le acces la o echipă de aproximativ 15 specialiști, din toate domeniile relevante, care să îi ghideze în acest proces. Practic, soluția pe care noi o oferim are două valențe majore - în primul rând, recâștigarea încrederii angajaților și a clienților și, în al doilea rând, confortul managementului acestor companii că măsurile aplicate sunt eficiente, necesare, suficiente și nu intră în conflict cu normele și prevederile legale pre-existente pandemiei de COVID-19, antrenând eventuale răspunderi civile sau penale”, a declarat Alexandru Stănescu-Baccela, Partener & Head of Design Waltmann.

Soluția propusă se derulează în două etape. Prima constă în documentarea și evaluarea fizică, la fața locului, a spațiilor din clădirile de birouri sau centre comerciale, cu privire la fiecare tip de riscuri și stabilirea gradului de expunere la acestea. Situația existentă a spațiilor este trecută prin filtrul analizei echipei multidisciplinare, astfel încât, la final, clientul poate alege, dintre măsurile propuse, pe cele mai potrivite pentru a atenua riscurile evidențiate. În etapa a doua, după implementarea măsurilor stabilite, se realizează o nouă evaluare și se stabilește clasificarea finală, în baza căreia clientul poate demonstra conformitatea cu măsurile și criteriile necesare revenirii în comunitatea de lucru, fie la birou sau în centre comerciale.

Reff & Asociații | Deloitte Legal România, una dintre cele mai importante societăți de avocați, are una dintre cele mai mari echipe din România, condusă de opt parteneri: Alexandru Reff, Andrei Burz-Pînzaru, Andreea Artenie, Georgiana Singurel, Simina Mut, Irina Dimitriu, Florentina Munteanu și Cristi Secrieru. Tipurile de servicii oferite acoperă domeniile financiar-bancar, concurență, dreptul muncii, energie și mediu, insolvență, consultanță juridică de management, litigii, fuziuni și achiziții, sectorul public, drept imobiliar. Reff & Asociații reprezintă România în rețeaua globală Deloitte Legal, care are peste 2.500 de avocați în 85 de țări.

Waltmann Architecture Bureau este singurul birou de arhitectură specializat exclusiv în design interior pentru clădiri de birouri, cu peste 200.000 de mp de birouri proiectate sau executate, cu impact direct asupra a aproximativ 25.000 de utilizatori. Printre beneficiarii serviciilor acestui birou de arhitectură se numără atât companii multinaționale de renume, precum Allianz (Management and Operation Services), BNP Paribas (CET, Personal Finance și Leasing), BCR Erste Bank, cât și dezvoltatori importanți precum Portland România, Vastint sau Forte Partners. De asemenea, cel mai mare proiect specific din România, în derulare – Ubisoft România, 27.000 de mp – este parte din portofoliul acestei companii.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 66 / 96
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...