ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Aegon Pensii devine Carpathia Pensii

10 Ianuarie 2024   |   AGERPRES

Finalizarea tranzacţiei cu Vienna Insurance Group (VIG) în 2023 a marcat un punct crucial în evoluţia Aegon Pensii.

 
 
Aegon Pensii se transformă în Carpathia Pensii, acest proces semnificând o redefinire a identităţii şi strategiei companiei, potrivit unui comunicat de presă.

"Această rebranduire reprezintă o promisiune de continuare a bunelor practici pe care le-am adoptat încă din 2007 de la înfiinţare, prin adaptare la nevoile şi aşteptările în schimbare ale participanţilor la fondurile noastre de pensii. Carpathia Pensii îşi propune să devină un pilon de stabilitate în sectorul de pensii private, un exemplu de bune practici, adaptate şi îmbunătăţite constant la cerinţele şi reglementările pieţei de pensii private din România", afirmă Marius Raţiu, director general Carpathia Pensii.

Finalizarea tranzacţiei cu Vienna Insurance Group (VIG) în 2023 a marcat un punct crucial în evoluţia Aegon Pensii. Această schimbare majoră a proprietăţii a permis companiei să îşi reînnoiască şi să îşi întărească poziţia pe piaţa financiară din România. Sub egida VIG, Carpathia Pensii capătă acces la resurse extinse şi specializate, permiţându-i să îşi consolideze businessul pe termen lung. Această evoluţie strategică continuă angajamentele luate faţă de clienţi, oferind o abordare mai personalizată şi orientată spre nevoile lor.


"Rebranduirea în Carpathia Pensii simbolizează un angajament ferm către simplificare, integritate şi excelenţă în servicii, subliniind obiectivele companiei de a fi alături de participanţii la fonduri pe întreaga perioadă de economisire pentru o pensie privată şi de a investi prudent activele fondurilor de pensii private administrate, în interesul participanţilor", se spune în comunicatul companiei.

Potrivit sursei citate, alegerea numelui Carpathia Pensii nu este doar o decizie strategică, ci şi o manifestare a respectului şi angajamentului companiei faţă de patrimoniul şi valorile locale. Prin această rebranduire, compania nu doar că îşi reafirmă rădăcinile în regiunea Carpaţilor şi a Transilvaniei, dar şi angajamentul de a servi interesele participanţilor la fondurile de pensii administrate prin simplificare şi atenţie la nevoile acestora.

Noul nume simbolizează un pilon de stabilitate şi încredere în sectorul pensiilor private, reflectând dorinţa companiei de a oferi o bază solidă pentru planificarea financiară a clienţilor săi, cu respectarea de asemenea a tradiţiilor şi valorilor locale. Carpathia Pensii se poziţionează astfel nu doar ca un administrator de fonduri de pensii, ci ca un partener de încredere.

"Carpathia Pensii se angajează să păstreze şi să consolideze tradiţia de excelenţă operaţională a Aegon Pensii, oferind şi în continuare soluţii de economisire pentru pensie prin simplitate, etică profesională şi atenţie la nevoile participanţilor la fondurile de pensii. Cu o nouă viziune, Carpathia Pensii este pregătită să navigheze provocările pieţei de pensii private, asigurând participanţilor la fondurile de pensii administrate un parteneriat bazat pe profesionalism, încredere, stabilitate şi transparenţă, bază pentru ca participanţii fondurilor administrate să se bucure la vârsta pensionării de o pensie privată pe măsura sumelor economisite pe parcursul vieţii profesionale. Suntem aceeaşi echipă ca şi până acum şi suntem siguri că ce ne propunem vom şi realiza", a adăugat Marius Raţiu.

Carpathia Pensii administrează două fonduri de pensii private: Fondul de Pensii Administrat Privat Vital (Pilon 2) şi Fondul de Pensii Facultative Aegon Esential (Pilon 3).

La 31 decembrie 2023, cele două fonduri de pensii aveau peste un milion de participanţi, iar volumul activelor era de peste 12,9 miliarde de lei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3636 / 19564
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...