ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Afacerile din comerţ s-au majorat cu 5,6% pe serie brută, în primul trimestru (INS)

17 Mai 2021   |   Agerpres

Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-5,2%) şi comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-3,8%).

 
 
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut în primul trimestru faţă de perioada 1 ianuarie - 31 martie 2020 atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,6%, respectiv cu 3,6%, anunţă Institutul Naţional de Statistică.
 
Conform INS, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2021, comparativ cu perioada similară din 2020, în termeni nominali, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 5,6% datorită creşterii comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+14%), comerţului cu ridicata nespecializat (+12,3%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+10,5%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+9,1%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+7,1%) şi comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+2,7%).
 
Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-5,2%) şi comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-3,8%).
 
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similară din 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 3,6%.
 
Potrivit INS, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) serie brută în luna martie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 21% datorită avansului cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+32,5%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+24,8%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+24,0%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+21,8%), comerţul cu ridicata nespecializat (+17,6%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+15,6%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+15%) şi comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+11,6%).
 
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 1,5%.
 
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna martie 2021, comparativ cu luna martie 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 6,4% datorită creşterii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+20,8%), comerţul cu ridicata nespecializat (+15%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+12%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+9,3%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+7%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+4,7%) şi activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+2,9%). Comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii a scăzut cu 7,4%.
 
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2021, comparativ cu luna martie 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 2,7%. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 11073 / 16399
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bulboacă & Asociații, alături de investitori în două tranzacții care concentrează la început de an forțe economice considerabile pentru sectoare de business strategice economic și social. Asistență în expansiunea Grupului LuxVet în România și la investiția BERD în R.Power Renewables
CMS a obținut o victorie strategică în față Curții de Apel Ploiești - Sesizare CCR privind legea de organizare și funcționare a DLAF. Echipa de drept penal a fost coordonată de Mihai Jiganie-Șerban (Partener)
Prof. univ. dr. Răzvan Dincă a primit un nou mandat la conducerea Facultății de Drept din cadrul Universității din București. Cu cine face echipă
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Șipoteanu, una dintre premiantele anului 2021, care s-a alăturat echipei Stoica & Asociații: “Am pășit în carieră cu foarte mult entuziasm și cu o enormă dorință de a acumula cât mai multe cunoștințe teoretice și practice. Mediul colegial călduros și respectuos este în mod indubitabil un factor ce contribuie la dezvoltarea și creșterea profesională”
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2024 | Țuca Zbârcea & Asociații, Simion & Baciu, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Un jucător nou și extrem de puternic a intrat pe piața locală și se anunță drept un concurent serios pe acest segment
După un an bun, în care a fost solicitată să acorde consultanță în câteva dintre cele mai spectaculoase proiecte de pe piața locală, Bulboacă & Asociații vede un 2024 cu oportunități semnificative în mai multe domenii | ”Vom avea privilegiul să acționăm într-unul dintre cei mai interesanți ani din istoria recentă a țării, dar cu România în cea mai bună formă economică a sa. Provocări vor fi, important este să prindem vârful și acestui val”, spun avocații
Banking & Finance | Avocații NNDKP au asistat anul trecut finanțări locale de aproape un miliard de euro și s-au implicat în proiecte transfrontaliere de peste trei miliarde de euro. Echipa a continuat să lucreze pentru finanțatorii unor grupuri importante din industrie sau sectorul agricol, dar a stat alături și de clienții finanțați, companii fanion în domeniile în care operează. Valentin Voinescu (Partener): Mediul de business din România a demonstrat reziliență și numărul de proiecte nu s-a redus, ba chiar am asistat la o accelerare la sfârșitul anului trecut
Bondoc și Asociații, alături de cumpărător în tranzacția de 432 mil. lei prin care Fondul Proprietatea și-a vândut acțiunile deţinute la Engie România. Echipa, coordonată de Lucian Bondoc
Teodorescu Partners a asistat Autonom Protect în achiziția Nova Ria24
Stănescu Vasile & Asociaţii și Strelia CVBA apără România în procesul intentat de Pfizer la Bruxelles, cu pretenții de peste o jumătate de miliard de euro plus dobânzi. Cine sunt apărătorii României și ce îi recomandă
Chambers Global 2024 | RTPR, singura firmă de avocați listată pe prima poziție în ambele arii de practică analizate: Corporate ̸ M&A și Banking & Finance. Filip & Company și Schoenherr sunt în prima bandă în Corporate ̸ M&A. Firmele care au cei mai mulți avocați evidențiați sunt RTPR (8), Filip & Company (6), CMS (5) și Clifford Chance Badea (5)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Monica Alexandra Popa, una dintre premiantele anului 2021: “Mi-am dorit să lucrez într-o echipă în care să simt că mi se oferă oportunități de creștere și sunt încurajată să cresc și să absorb cât mai multă informație, atât în primii ani de avocatură, cât și ulterior. Firma de avocatură cu care am simțit și simt că sunt compatibilă este Filip & Company”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...