ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Afacerile Medicover şi Synevo din România au crescut cu 7,4% în primul trimestru, la 46,3 milioane de euro

11 Mai 2022   |   Agerpres

"Am continuat în primul trimestru strategia de extindere a prezenţei pe pieţele pe care activăm, prin completarea ofertei de servicii sau prin achiziţii. Suntem încrezători şi optimişti pentru viitor, în ciuda incertitudinilor asociate invaziei Ucrainei", a declarat Fredrik Ragmark, director general Medicover.

 
 
Afacerile Medicover şi Synevo din România au crescut cu 7,4% în primul trimestru al acestui an, până la 46,3 milioane de euro, ca urmare a completării ofertei de servicii sau prin achiziţii, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.
 
"Am continuat în primul trimestru strategia de extindere a prezenţei pe pieţele pe care activăm, prin completarea ofertei de servicii sau prin achiziţii. Suntem încrezători şi optimişti pentru viitor, în ciuda incertitudinilor asociate invaziei Ucrainei", a declarat Fredrik Ragmark, director general Medicover.
 
Conform sursei citate, diversificarea şi extinderea companiei pe plan internaţional a vizat în special Divizia de Servicii Medicale, care a raportat în acest interval un avans al veniturilor de 32,3%, până la 208,1 milioane de euro.
 
Numărul total de abonaţi a ajuns la 1,6 milioane, după o creştere istorică de 14,1%, comparativ cu perioada similară a anului anterior.
 
În acelaşi timp, Divizia de Servicii de Diagnostic a înregistrat venituri în creştere cu 7,9%, până la 178,5 milioane de euro. În primele trei luni ale anului, reţeaua de centre de diagnostic a efectuat circa 32 milioane de teste de laborator în toate ţările în care compania este prezentă.
 
Veniturile cumulate ale reţelei de clinici şi spitale Medicover România şi ale laboratoarelor şi centrelor de recoltare Synevo România au crescut cu 7,4% faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la 46,3 milioane de euro.
 
România este a treia piaţă ca pondere a veniturilor Medicover la nivel global, după Germania şi Polonia, cu o contribuţie totală de 12,1%.
 
"Ne continuăm neabătut misiunea de a oferi pacienţilor din România acces la servicii medicale la standarde occidentale. Susţinem această strategie prin investiţii în personal şi extinderea acoperirii naţionale şi a paletei de specialităţi medicale adresate. În primul trimestru am realizat două achiziţii importante - unul dintre cele mai mari spitale din Cluj şi o clinică de sănătate a femeii din Bucureşti - care cresc considerabil capacitatea Medicover de a oferi pacienţilor soluţii integrative şi supraspecializate de tratament", a declarat Florinela Cîrstina, director general Medicover România.
 
La rândul său, Laurenţiu Luca, director general Synevo România, a afirmat că Synevo a continuat strategia de dezvoltare asumată în ultimii ani, prin extinderea reţelei de centre de recoltare, îmbunătăţind accesul clienţilor la servicii medicale de calitate, în orice judeţ din ţară.
 
"De asemenea, am investit în dezvoltarea echipei medicale şi dotarea cu echipamente medicale de top, pentru a oferi utilizatorilor un portofoliu extins şi avansat de teste de laborator, care acoperă toate ariile terapeutice. Calitatea serviciilor de diagnostic de laborator joacă un rol cheie pentru prevenirea şi pentru tratarea eficientă a unui număr larg de afecţiuni medicale", a precizat Laurenţiu Luca.
 
Medicover, companie internaţională de servicii de sănătate şi diagnostic, listată la Bursa din Suedia - Nasdaq Stockholm - a prezentat, la finalul lunii aprilie, raportul financiar aferent primului trimestru al anului.
 
În acest interval, compania a înregistrat un avans al veniturilor de 20,3% comparativ cu perioada similară din anul 2021, până la 381,7 milioane de euro. Evoluţia are la bază diversificarea activităţii şi extinderea pe pieţele pe care activează compania. Grupul suedez Medicover este prezent în România prin reţeaua de clinici Medicover, spitalele Medicover (Bucureşti, Cluj, Oradea şi Craiova) şi laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo.
 
Medicover AB este unul dintre cei mai importanţi furnizori internaţionali de servicii medicale şi diagnostic, cu sediul central în Suedia, listată şi cotată la Bursa NASDAQ Stockholm.
 
În prezent, cele mai importante operaţiuni ale Medicover sunt în Polonia, Germania, România, India şi Ucraina. Medicover oferă o gamă largă de servicii medicale prin intermediul unei reţele extinse de clinici, spitale, unităţi de îngrijire specializată, laboratoare şi centre de recoltare, prin cele două divizii - Divizia de Servicii Medicale şi Divizia de Servicii de Diagnostic.
 
Synevo este cel mai important furnizor de servicii de diagnostic de laborator din România, oferind peste 2.000 de tipuri de analize uzuale şi avansate, care acoperă o gamă largă de servicii de laborator, de la teste de prevenţie până la monitorizarea tratamentelor.
 
Synevo România administrează o reţea naţională de 21 laboratoare şi 147 de centre de recoltare a probelor biologice, amplasate în zone uşor de accesat din 65 de localităţi. Peste 1.400 de angajaţi sunt implicaţi în deservirea a mai mult de 3,5 milioane de clienţi, prin realizarea a peste 17 milioane de teste anual. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 3349 / 22114
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Țuca Zbârcea & Asociații, alături de UNTOLD Universe în tranzacția cu Mozaik Investments
Filip & Company a asistat Mozaik Investments în achiziția unui pachet minoritar de acţiuni în cadrul UNTOLD Universe
D&B David și Baias, prin Sorin David, Partener Coordonator, a asistat fondul de investiții Broadhurst în vânzarea VelPitar către grupul Bimbo
Relocarea unui business în Dubai, proiect explicat de Casiana Dușa, avocat senior specializat în consultanţă de business în România și Orientul Mijlociu, certificată în drept islamic, și Olga Petz, managerul companiei Casa Concrete, care a pus Emiratele Arabe Unite pe harta expansiunii. Cum arată planul de intrare pe o piață nouă, care sunt elementele cheie și cum te poate ajuta consultantul bine ales
CMS își mărește echipa din București prin cooptarea a trei avocați. Horea Popescu, Managing Partner: Echipa CMS din București a avut o activitate intensă în 2022, iar anul 2023 se anunță a fi la fel de puternic
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Consultanță
CMS, alături de Alpha Bank în proiectul finanţării de cca. 70 mil. €, acordată eMAG. Ana Radnev (Partener CMS), evidențiată pentru soluțiile multi-jurisdicționale oferite
Avocații ZRVP obțin o nouă victorie pentru Agenția Națională pentru Resurse Minerale într-un arbitraj internațional ICC Paris | Tribunalul arbitral a admis pretenții de 10,1 mil. USD, plus dobânzi. Cosmin Vasile (Managing Partner) și Cosmin Cojocaru (Partner), în prima linie
Firma maghiară BLS-CEE își marchează prezența în România prin cooptarea unei echipe de avocați din București. Iulia Berea, noul partener local: ”Am construit în timp o expertiză comună, care să ne permită asistarea transnațională a clienților. Ne dorim ca, alături de colegii de la BLS, să avem o creștere organică a portofoliului comun de clienți în următorii ani”
Glodeanu Partners, boutique de avocatură cu focus specific pe proiecte de energie regenerabilă, a fost implicată în peste 20 de astfel de tranzacții în 2022. De vorbă cu partenerii firmei despre echipă, proiecte, ”clienți cheie”
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners is recruiting Lawyers, 3-5 years’ experience (Competition, Litigation and Employment)
Reff & Asociații | Deloitte Legal a obținut la ÎCCJ o soluție de referință care confirmă că dobânzile aferente unui ajutor de stat returnat către bugetul național intră în sfera de aplicare a amnistiei fiscale
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...