ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Afacerile Medicover şi Synevo din România au crescut cu 7,4% în primul trimestru, la 46,3 milioane de euro

11 Mai 2022   |   Agerpres

"Am continuat în primul trimestru strategia de extindere a prezenţei pe pieţele pe care activăm, prin completarea ofertei de servicii sau prin achiziţii. Suntem încrezători şi optimişti pentru viitor, în ciuda incertitudinilor asociate invaziei Ucrainei", a declarat Fredrik Ragmark, director general Medicover.

 
 
Afacerile Medicover şi Synevo din România au crescut cu 7,4% în primul trimestru al acestui an, până la 46,3 milioane de euro, ca urmare a completării ofertei de servicii sau prin achiziţii, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.
 
"Am continuat în primul trimestru strategia de extindere a prezenţei pe pieţele pe care activăm, prin completarea ofertei de servicii sau prin achiziţii. Suntem încrezători şi optimişti pentru viitor, în ciuda incertitudinilor asociate invaziei Ucrainei", a declarat Fredrik Ragmark, director general Medicover.
 
Conform sursei citate, diversificarea şi extinderea companiei pe plan internaţional a vizat în special Divizia de Servicii Medicale, care a raportat în acest interval un avans al veniturilor de 32,3%, până la 208,1 milioane de euro.
 
Numărul total de abonaţi a ajuns la 1,6 milioane, după o creştere istorică de 14,1%, comparativ cu perioada similară a anului anterior.
 
În acelaşi timp, Divizia de Servicii de Diagnostic a înregistrat venituri în creştere cu 7,9%, până la 178,5 milioane de euro. În primele trei luni ale anului, reţeaua de centre de diagnostic a efectuat circa 32 milioane de teste de laborator în toate ţările în care compania este prezentă.
 
Veniturile cumulate ale reţelei de clinici şi spitale Medicover România şi ale laboratoarelor şi centrelor de recoltare Synevo România au crescut cu 7,4% faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la 46,3 milioane de euro.
 
România este a treia piaţă ca pondere a veniturilor Medicover la nivel global, după Germania şi Polonia, cu o contribuţie totală de 12,1%.
 
"Ne continuăm neabătut misiunea de a oferi pacienţilor din România acces la servicii medicale la standarde occidentale. Susţinem această strategie prin investiţii în personal şi extinderea acoperirii naţionale şi a paletei de specialităţi medicale adresate. În primul trimestru am realizat două achiziţii importante - unul dintre cele mai mari spitale din Cluj şi o clinică de sănătate a femeii din Bucureşti - care cresc considerabil capacitatea Medicover de a oferi pacienţilor soluţii integrative şi supraspecializate de tratament", a declarat Florinela Cîrstina, director general Medicover România.
 
La rândul său, Laurenţiu Luca, director general Synevo România, a afirmat că Synevo a continuat strategia de dezvoltare asumată în ultimii ani, prin extinderea reţelei de centre de recoltare, îmbunătăţind accesul clienţilor la servicii medicale de calitate, în orice judeţ din ţară.
 
"De asemenea, am investit în dezvoltarea echipei medicale şi dotarea cu echipamente medicale de top, pentru a oferi utilizatorilor un portofoliu extins şi avansat de teste de laborator, care acoperă toate ariile terapeutice. Calitatea serviciilor de diagnostic de laborator joacă un rol cheie pentru prevenirea şi pentru tratarea eficientă a unui număr larg de afecţiuni medicale", a precizat Laurenţiu Luca.
 
Medicover, companie internaţională de servicii de sănătate şi diagnostic, listată la Bursa din Suedia - Nasdaq Stockholm - a prezentat, la finalul lunii aprilie, raportul financiar aferent primului trimestru al anului.
 
În acest interval, compania a înregistrat un avans al veniturilor de 20,3% comparativ cu perioada similară din anul 2021, până la 381,7 milioane de euro. Evoluţia are la bază diversificarea activităţii şi extinderea pe pieţele pe care activează compania. Grupul suedez Medicover este prezent în România prin reţeaua de clinici Medicover, spitalele Medicover (Bucureşti, Cluj, Oradea şi Craiova) şi laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo.
 
Medicover AB este unul dintre cei mai importanţi furnizori internaţionali de servicii medicale şi diagnostic, cu sediul central în Suedia, listată şi cotată la Bursa NASDAQ Stockholm.
 
În prezent, cele mai importante operaţiuni ale Medicover sunt în Polonia, Germania, România, India şi Ucraina. Medicover oferă o gamă largă de servicii medicale prin intermediul unei reţele extinse de clinici, spitale, unităţi de îngrijire specializată, laboratoare şi centre de recoltare, prin cele două divizii - Divizia de Servicii Medicale şi Divizia de Servicii de Diagnostic.
 
Synevo este cel mai important furnizor de servicii de diagnostic de laborator din România, oferind peste 2.000 de tipuri de analize uzuale şi avansate, care acoperă o gamă largă de servicii de laborator, de la teste de prevenţie până la monitorizarea tratamentelor.
 
Synevo România administrează o reţea naţională de 21 laboratoare şi 147 de centre de recoltare a probelor biologice, amplasate în zone uşor de accesat din 65 de localităţi. Peste 1.400 de angajaţi sunt implicaţi în deservirea a mai mult de 3,5 milioane de clienţi, prin realizarea a peste 17 milioane de teste anual. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1136 / 19905
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Wolf Theiss promovează trei avocați din linia a doua care au participate la unele dintre cele mai importante tranzacţii. Brian Jardine, Managing Partner: Promovarea, recunoaștere a contribuțiilor profesionale deosebite la consolidarea poziției de lider pe piața românească a biroului din București
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a Senior Associate | Banking & Finance
LegiTeam: Reff & Associates is looking for an Associate | Banking & Finance
BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Laura Elena Ionașcu, medie finală 9,79 (2021): Cred că notele din timpul facultății pot fi, într-o anumită măsură, indicatori pentru performanța pe care o vei avea în practică, dar succesul profesional nu este determinat de acest aspect. De o importanță majoră sunt și abilitățile practice dobândite, competențele personale, abilitățile de comunicare, de relaționare, de organizare
Arbitrajul KELAG-Kärntner Elektrizitäts-Aktiengesellschaft and others v. Romania intra în linie dreaptă după ce părțile și-au ales arbitrii. România a mers pe mâna unui avocat cu o bogată experiență în comerț internațional, care a lucrat timp de 20 de ani pentru guvernul mexican
RTPR l-a asistat pe Jean Valvis cu privire la parteneriatul strategic între AQUA Carpatica și PepsiCo | Jean Valvis: RTPR s-au ridicat pe deplin la înălțimea renumelui pe care îl au, dovedindu-se avocații de M&A cei mai profesioniști în domeniul comercial, cu accent total pe rezultate
NNDKP asistă ExxonMobil cu finalizarea vânzării către Romgaz a participației deținute în cadrul proiectului offshore Neptun Deep. Samuel Shehadeh, Senior Counsel ExxonMobil: Am beneficiat de vasta experiență a NNDKP în domeniul energiei, de viziunea strategică și de recomandările practice furnizate
BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Ion Arhiliuc a trecut Prutul pentru a studia Dreptul la Iași și a fost unul dintre cei mai buni absolvenți din generația anului 2021, cu nota 9,60: ‘Media a atras anumite oportunități. Apreciez că România oferă toate oportunitățile necesare unui profesionist, însă depinde de fiecare dacă uzează de aceste pârghii’
Pe masa de lucru a avocaților Mitel & Asociații au ajuns proiecte legate de protecția datelor cu caracter personal din ce în ce mai sofisticate. Mădălina Mitel, Partener: Data Protection a devenit o practică de sine stătătoare la nivelul societății noastre, iar mandatele primite sunt dintre cele mai diverse și provocatoare
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates - Legal consultancy practice | Banking, Finance, Digital & Tech Law
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates - Legal consultancy practice | M&A | Competition
CMS România anunță o nouă rundă de promovări, în care ponderea femeilor este de 80%. Horea Popescu, Managing Partner: Promovările sunt o recunoaștere a performanței și a abordării inovatoare și reflectă angajamentul CMS de a investi în oamenii săi și de a-i susține în carierele lor
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...