
Antibiotice Iaşi a realizat un profit brut de 28,33 milioane de lei, în 2020
25 Februarie 2021
AgerpresCompania a raportat venituri totale de 380,39 milioane de lei şi cheltuieli totale de 352,06 milioane de lei.
Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a realizat un profit brut de 28,33 milioane de lei anul trecut, cu 16% mai mare comparativ cu valoarea din Bugetul de Venituri şi Cheltuieli rectificat, potrivit Rezultatelor financiare preliminare transmise joi Bursei de Valori Bucureşti.
Compania a raportat venituri totale de 380,39 milioane de lei şi cheltuieli totale de 352,06 milioane de lei.
Valoarea vânzărilor pe pieţele internaţionale în anul 2020 a fost de 158,27 milioane de lei, în creştere cu 4% comparativ cu anul 2019. Ponderea exportului in cifra de afaceri a companiei a crescut la 46,60% în 2020, comparativ cu 39% în 2019.
"În contextul anului 2020, marcat de efectele pandemiei cu virusul SARS-Cov2, Antibiotice a identificat soluţii pentru realizarea obiectivelor strategice propuse prin planul de afaceri şi pentru a asigura sănătatea oamenilor. Compania a completat portofoliul cu produse destinate tratamentului bolilor asociate COVID (biocide, Paracetamol, Novocalmin) şi a luat măsuri pentru distanţarea socială şi menţinerea stării de sănătate a salariaţilor proprii", se arată în documentul remis BVB.
Totodată, pe parcursul anului trecut, Antibiotice Iaşi a reuşit să devină principalul exportator român pe piaţa Vietnamului, cu o valoare tranzacţionată în 2020 de aproximativ 10 milioane de dolari, şi-a triplat vânzările de pulberi sterile injectabile pe pieţele din Europa şi şi-a consolidat vânzările de Nistatină pe pieţele din Asia, Australia, America de Nord şi Africa. Compania este lider pe segmentul medicamentelor generice cu prescripţie şi OTC comercializate în spitale, cu o cotă de piaţă de 14,8%, şi ocupă locul 1 în piaţa relevantă din România, cu o cotă de piată valorică de 13,1%, se mai arată în Raportul companiei.
Anul trecut, valoarea medicamentelor eliberate către pacienţii din România a fost de 18,05 miliarde de lei (în preţ de distribuţie), în creştere cu 1,3% comparativ cu anul 2019.
"Vârful vânzărilor a fost înregistrat în luna martie; în lunile aprilie şi mai s-a înregistrat o contracţie majoră a consumului pe toate canalele de vânzare, ca urmare a restricţiilor aplicate odată cu intrarea în vigoare a stării de urgenţă şi ulterior a stării de alertă. Acest fapt se explică prin scăderea abruptă a numărului de consumatori în farmaciile cu circuit deschis, dar şi a numărului de internări în spitale (de asemenea o parte din spitale cu profiluri şi specialităţi diverse au fost transformate în spitale destinate pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus)", se precizează în documentul citat.
Din luna septembrie, vânzările şi-au reluat ritmul, înregistrând un plus de 6,7%, comparativ cu perioada similară a anului precedent.
Piaţa relevantă a produselor din portofoliul Antibiotice a înregistrat în perioada analizată o creştere de 5,7% (de la 2,3 la 2,4 miliarde de lei). În ceea ce priveşte consumul, acesta a înregistrat o creştere de 4%, fiind eliberate din farmacii un număr de 161,8 milioane de cutii în 2020, comparativ cu 155,6 milioane cutii în 2019.
Medicamentele cu prescripţie medicală (RX) reprezintă în 2020 o pondere de 50,1% din totalul vânzărilor valorice şi 54,6% din totalul consumului de medicamente (raportat în cutii). Acestea înregistrează în perioada analizată o scădere valorică de 1,3%, de la 1,23 miliarde de lei în 2019 la 1,21 miliarde de lei în 2020 şi o scădere cantitativă de 4%, de la 92 la 88 milioane de cutii.
Produsele fără prescripţie (OTC) au înregistrat o creştere valorică de 13,7% (de la 1,06 miliarde de lei în 2019, la 1,21 miliarde de lei în 2020) şi un consum crescut cu 15,6% (de la 63,5 milioane de cutii în 2019 la 73,4 milioane cutii în 2020).
"Antibiotice SA a urmat tendinţa pieţei în anul 2020. Valoarea vânzărilor către pacienţi pe portofoliul Antibiotice a fost de 318,6 milioane de lei, în scădere cu 5,2% comparativ cu 2019 (336 milioane de lei). În cutii compania a înregistrat o diminuare de 15,9% de la 31 la 26 milioane cutii", se precizează în Raportul privind rezultatele din 2020.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 15218 / 19587 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat ENGIE Romania în obținerea unui împrumut de 90 milioane de euro de la BERD. Tranzacție coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Camelia Ianțuc (senior associate)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank la finalizarea vânzării către Vista Bank România a societăților Alpha Leasing România IFN și Alpha Insurance Brokers. Ce avocați au fost implicați în proiect
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...