ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Apel deschis pentru finanțare: Comisia Europeană alocă 2,5 milioane de euro pentru proiecte în domeniul portării datelor

11 Noiembrie 2021   |   BizLawyer

Next Generation Internet (NGI) este o inițiativă a Comisiei Europene care și-a propus să contureze dezvoltarea și evoluția Internetului într-un Internet al oamenilor. Un Internet care răspunde la nevoile fundamentale ale oamenilor, inclusiv în materie de încredere, securitate și incluziune, totodată reflectând valorile și normele de care se bucură toți cetățenii în Europa.

 
 
DAPSI, proiect finanțat de Uniunea Europeană, lansează cel de-al treilea apel de finanțare și acordă 2,5 milioane de euro fonduri pentru inovatorii în tehnologia Internetului, care dezvoltă soluții noi care facilitează portabilitatea datelor. Data Portability & Services Incubator (DAPSI) sau Incubatorul pentru servicii și pentru portabilitatea datelor este parte a programului Next Generation Internet, o inițiativă a Comisiei Europene care și-a propus să contribuie la crearea unui Internet axat pe nevoile oamenilor, printr-un amplu program de cercetare și inovare care este parte din Orizont Europa (2021-2027).

DAPSI oferă granturi de până la 150.000 de euro pentru fiecare proiect și un program de suport timp de 9 luni în care experți din diferite domenii vor împărtăși metodele și cunoștințele lor, know-how, vor fi organizate sesiuni de training în business și alte domenii referitoare la protecția datelor, coaching, mentorat, cu acces la infrastructură de top.


”Cel de-al treilea apel de finanțare este ultimul apel, având și cel mai mare buget alocat până acum, în valoare de 2,5 milioane de euro, pentru a finanța o serie de proiecte diverse, de la portabilitatea datelor până la securitate și confidențialitate printre altele. Proiectele open-source cu impact asupra Internetului de nouă generație se potrivesc perfect viziunii DAPSI”, spune Sara Mateo, coordonatoarea proiectului DAPSI.

DAPSI oferă inovatorilor în tehnologia Internetului oportunitatea de a dezvolta soluții centrate pe utilizatori în domeniul portabilității datelor. Misiunea acestui proiect este de a facilita transferul de date personale stocate de un furnizor de servicii către un altul, asigurând, în același timp, securitatea și confidențialitatea, conform Regulamentului General de Protecție a Datelor (GDPR). GDPR a avut întotdeauna scopul de a facilita portabilitatea, dar, de cele mai multe ori, este dificil de pus în practică.

Mod de aplicare
Aplicațiile sunt deschise pe F6S până pe 23 noiembrie 2021, la ora 17:00 CET. Oricine poate aplica aici: https://www.f6s.com/dapsi-open-call-3/apply
  
Un webinar a fost organizat pe 13 octombrie pentru a oferi persoanelor interesate mai multe informații despre program și modul de aplicare. Înregistrarea acestuia poate fi accesată aici: https://www.f6s.com/dapsi-open-call-3-webinar-1-guide-for-applicants

Participanții selectați vor intra într-un program alcătuit din două faze. În prima etapă, echipele vor participa la sesiuni de training, vor avea acces la infrastructură de top și își vor susține ideea, având parte de sprijin și coaching din partea DAPSI. Apoi, proiectele de succes vor intra în cea de-a doua fază, în care soluțiile propuse vor putea fi dezvoltate în așa fel încât să ajute comunitatea de cercetători și/sau să corespundă nevoilor pieței.

Mai multe informații pot fi găsite pe www.dapsi.ngi.eu.

Despre Next Generation Internet (NGI)
Next Generation Internet (NGI) este o inițiativă a Comisiei Europene care și-a propus să contureze dezvoltarea și evoluția Internetului într-un Internet al oamenilor. Un Internet care răspunde la nevoile fundamentale ale oamenilor, inclusiv în materie de încredere, securitate și incluziune, totodată reflectând valorile și normele de care se bucură toți cetățenii în Europa.

NGI cuprinde un program ambițios de cercetare și inovare care are la bază o investiție inițială a Comisiei Europene de peste 250 de milioane de euro între 2018-2020 și face parte din programul viitor Orizont Europa (2021-2027).

Comisia Europeană va aloca, în perioada 2021-2022, fonduri în valoare de 62 milioane de euro pentru a sprijini inovatori de top în tehnologia Internetului în domenii ce țin de încredere și suveranitatea datelor pe Internet, motoare de căutare de încredere, Internet Architecture și tehnologii descentralizate, și, de asemenea, pentru o relație de colaborare și cooperare cât mai strânsă între Uniunea Europeană (UE) și SUA și UE și Canada.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 10376 / 17596
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...