ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Apel deschis pentru finanțare: Comisia Europeană alocă 2,5 milioane de euro pentru proiecte în domeniul portării datelor

11 Noiembrie 2021   |   BizLawyer

Next Generation Internet (NGI) este o inițiativă a Comisiei Europene care și-a propus să contureze dezvoltarea și evoluția Internetului într-un Internet al oamenilor. Un Internet care răspunde la nevoile fundamentale ale oamenilor, inclusiv în materie de încredere, securitate și incluziune, totodată reflectând valorile și normele de care se bucură toți cetățenii în Europa.

 
 
DAPSI, proiect finanțat de Uniunea Europeană, lansează cel de-al treilea apel de finanțare și acordă 2,5 milioane de euro fonduri pentru inovatorii în tehnologia Internetului, care dezvoltă soluții noi care facilitează portabilitatea datelor. Data Portability & Services Incubator (DAPSI) sau Incubatorul pentru servicii și pentru portabilitatea datelor este parte a programului Next Generation Internet, o inițiativă a Comisiei Europene care și-a propus să contribuie la crearea unui Internet axat pe nevoile oamenilor, printr-un amplu program de cercetare și inovare care este parte din Orizont Europa (2021-2027).

DAPSI oferă granturi de până la 150.000 de euro pentru fiecare proiect și un program de suport timp de 9 luni în care experți din diferite domenii vor împărtăși metodele și cunoștințele lor, know-how, vor fi organizate sesiuni de training în business și alte domenii referitoare la protecția datelor, coaching, mentorat, cu acces la infrastructură de top.


”Cel de-al treilea apel de finanțare este ultimul apel, având și cel mai mare buget alocat până acum, în valoare de 2,5 milioane de euro, pentru a finanța o serie de proiecte diverse, de la portabilitatea datelor până la securitate și confidențialitate printre altele. Proiectele open-source cu impact asupra Internetului de nouă generație se potrivesc perfect viziunii DAPSI”, spune Sara Mateo, coordonatoarea proiectului DAPSI.

DAPSI oferă inovatorilor în tehnologia Internetului oportunitatea de a dezvolta soluții centrate pe utilizatori în domeniul portabilității datelor. Misiunea acestui proiect este de a facilita transferul de date personale stocate de un furnizor de servicii către un altul, asigurând, în același timp, securitatea și confidențialitatea, conform Regulamentului General de Protecție a Datelor (GDPR). GDPR a avut întotdeauna scopul de a facilita portabilitatea, dar, de cele mai multe ori, este dificil de pus în practică.

Mod de aplicare
Aplicațiile sunt deschise pe F6S până pe 23 noiembrie 2021, la ora 17:00 CET. Oricine poate aplica aici: https://www.f6s.com/dapsi-open-call-3/apply
  
Un webinar a fost organizat pe 13 octombrie pentru a oferi persoanelor interesate mai multe informații despre program și modul de aplicare. Înregistrarea acestuia poate fi accesată aici: https://www.f6s.com/dapsi-open-call-3-webinar-1-guide-for-applicants

Participanții selectați vor intra într-un program alcătuit din două faze. În prima etapă, echipele vor participa la sesiuni de training, vor avea acces la infrastructură de top și își vor susține ideea, având parte de sprijin și coaching din partea DAPSI. Apoi, proiectele de succes vor intra în cea de-a doua fază, în care soluțiile propuse vor putea fi dezvoltate în așa fel încât să ajute comunitatea de cercetători și/sau să corespundă nevoilor pieței.

Mai multe informații pot fi găsite pe www.dapsi.ngi.eu.

Despre Next Generation Internet (NGI)
Next Generation Internet (NGI) este o inițiativă a Comisiei Europene care și-a propus să contureze dezvoltarea și evoluția Internetului într-un Internet al oamenilor. Un Internet care răspunde la nevoile fundamentale ale oamenilor, inclusiv în materie de încredere, securitate și incluziune, totodată reflectând valorile și normele de care se bucură toți cetățenii în Europa.

NGI cuprinde un program ambițios de cercetare și inovare care are la bază o investiție inițială a Comisiei Europene de peste 250 de milioane de euro între 2018-2020 și face parte din programul viitor Orizont Europa (2021-2027).

Comisia Europeană va aloca, în perioada 2021-2022, fonduri în valoare de 62 milioane de euro pentru a sprijini inovatori de top în tehnologia Internetului în domenii ce țin de încredere și suveranitatea datelor pe Internet, motoare de căutare de încredere, Internet Architecture și tehnologii descentralizate, și, de asemenea, pentru o relație de colaborare și cooperare cât mai strânsă între Uniunea Europeană (UE) și SUA și UE și Canada.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 11760 / 18980
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...