ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

BDI: Economia Germaniei ar urma să înregistreze un avans de 3,5% în acest an

12 Ianuarie 2021   |   AGERPRES

Prognoza BDI este mai puţin optimistă decât estimările Guvernului de la Berlin, publicate în luna octombrie a anului trecut, conform cărora Produsul Intern Brut al Germaniei va înregistra în acest an o relansare de 4,4%.

 
 
Asociaţia Federală a Industriei Germane (BDI) a anunţat marţi că se aşteaptă ca cea mai mare economie a Europei să înregistreze în acest an un avans de 3,5%, după o cădere de aproape 5% în 2020, dar a avertizat că nu va putea reveni la nivelul de dinaintea pandemiei până anul viitor, cel mai devreme, transmite Reuters.

Prognoza BDI este mai puţin optimistă decât estimările Guvernului de la Berlin, publicate în luna octombrie a anului trecut, conform cărora Produsul Intern Brut al Germaniei va înregistra în acest an o relansare de 4,4%.

Preşedintele BDI, Siegfried Russwurm, a apreciat că economia germană nu va putea reveni la nivelul anterior crizei în 2021, din cauza celui de-al doilea val al pandemiei. "Însă există şanse să facă acest lucru în prima jumătate a anului 2022", a adăugat Russwurm.


Oficiul federal de statistică va da joi publicităţi o estimare preliminară cu privire la evoluţia PIB-ului în 2020. La finele acestei luni, Guvernul de la Berlin îşi va revizui şi el estimările privind evoluţia PIB-ului în 2021.

Potrivit BDI, industria germană orientată spre export va impulsiona revenirea economiei în acest an, în condiţiile în care perspectivele privind evoluţia economiei mondiale s-au îmbunătăţit. Asociaţia Federală a Industriei Germane prognozează că exporturile primei economii europene vor creşte cu 6% în acest an după ce au scăzut cu aproape 11% în 2020.

"Alegerea lui Joe Biden în funcţia de preşedinte al SUA facilitează adoptarea unor soluţii unilaterale şi iniţiative comune pentru o competiţie corectă pe pieţele mondiale. Companiile noastre vor beneficia atât de pe urma Chinei, motorul creşterii mondiale, cât şi de pe urma acordului de investiţii, chiar dacă nu este unul perfect", a apreciat Siegfried Russwurm.

BDI a făcut un apel către Guvernul de la Berlin să majoreze investiţiile publice în infrastructură în următorul deceniu, să reducă taxele pentru companii şi să elimine birocraţia pentru firmele care încearcă să inoveze. Pe de altă parte, BDI a avertizat că noile preţuri pentru emisiile de CO2 ar putea forţa sectoarele cu un consum intensiv de energie să îşi mute activităţile spre ţările cu un regim mai relaxat de protecţie a mediului.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12804 / 16730
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Maria Gogoașă, cel mai mare punctaj la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2021: Pentru o perspectivă mai aplicată asupra profesiilor juridice, consider că ar fi benefică suplimentarea orelor obligatorii de practică. 60, respectiv 90 de ore pe an, nu sunt suficiente pentru ca un student să-și formeze o opinie completă despre profesiile juridice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...