ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Boloş: Ne menţinem angajamentul să promovăm stabilitatea macroeconomică şi suntem ferm angajaţi într-un amplu proces de reforme

18 Aprilie 2024   |   Agerpres

Ministrul român de Finanţe le-a spus oficialilor Băncii Mondiale că se bazează în continuare pe sprijinul International Finance Corporation (IFC) pentru investiţiile private în România, prin identificarea de noi oportunităţi de finanţare, pentru a contribui la reducerea decalajelor de infrastructură la nivelul transporturilor, energiei regenerabile, deşeurilor şi tratării apei. În acest sens, a invitat echipele tehnice ale Băncii Mondiale în România să colaboreze cu echipa MF.

 
 
România va menţine echilibrul macroeconomic şi angajamentul ferm de a continua reformele asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, fonduri europene substanţiale care vor contribui la investiţii cu efecte multiplicatoare semnificative, a transmis delegaţia română, condusă de ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, la reuniunile de primăvară ale Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Grupului Băncii Mondiale (BM), de la Washington.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Ministerului de Finanţe, agenda a cuprins miercuri, în prima zi a vizitei, întâlniri de lucru cu Antonella Bassani, vicepreşedinte pentru Europa şi Asia Centrală, din cadrul Băncii Mondiale (alături de echipa sa tehnică) şi Eugene Ruggenaath, director executiv Constituenta Olandeză a Băncii Mondiale.


Reprezentanţii BM au oferit asigurări că vor accelera procesul de contractare pentru împrumuturi de aproximativ un miliard de euro pentru politici de dezvoltare care vizează creştere verde şi incluzivă (Development Policy Financing/Loan - DPF/DPL) şi managementul riscurilor în caz de catastrofe (Catastrophic Deferred Drawdown Option - CAT-DDO).

"Dată fiind importanţa împrumuturilor pentru politica de dezvoltare în promovarea măsurilor de reformă, suntem recunoscători pentru sprijinul remarcabil în implementarea şi finalizarea cu succes a celor două operaţiuni pentru creştere verde şi favorabilă incluziunii în 2022 şi 2023", a afirmat ministrul Marcel Boloş.

Partea română a subliniat că România va menţine echilibrul macroeconomic şi angajamentul ferm de a continua reformele asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, fonduri europene substanţiale care vor contribui la investiţii cu efecte multiplicatoare semnificative. Oficialii români au precizat că este nevoie de sprijinul continuu al Băncii, pentru finanţare complementară, pentru ca toate aceste oportunităţi să fie valorificate, se arată în postare.

De asemenea, ministrul român de Finanţe le-a spus oficialilor Băncii Mondiale că se bazează în continuare pe sprijinul International Finance Corporation (IFC) pentru investiţiile private în România, prin identificarea de noi oportunităţi de finanţare, pentru a contribui la reducerea decalajelor de infrastructură la nivelul transporturilor, energiei regenerabile, deşeurilor şi tratării apei. În acest sens, a invitat echipele tehnice ale Băncii Mondiale în România să colaboreze cu echipa MF.

"Ne menţinem angajamentul să promovăm stabilitatea macroeconomică şi suntem ferm angajaţi într-un amplu proces de reforme, care au ca rezultat creşterea economiei româneşti şi susţinerea unui nou cadru de dezvoltare durabilă, justă şi incluzivă", a conchis Marcel Boloş.

De asemenea, IFC doreşte să se implice activ în sprijinirea implementării proiectelor prioritare de parteneriat public-privat (PPP) în domeniul sănătăţii (Timişoara, Ploieşti) sau managementul deşeurilor/economie circulară (Braşov, Constanţa).

Reuniunile de primăvară ale Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Grupului Băncii Mondiale (BM) se desfăşoară între 15 - 20 aprilie 2024. Printre temele abordate în cadrul Reuniunilor se numără perspectivele economice mondiale, eradicarea sărăciei, dezvoltarea economică.

Raportat la dimensiunea expunerii IFC în regiune, România este prima ţară ca portofoliu IFC şi în primele 10 state din lume, cu un portofoliu de 2,1 miliarde de dolari, reprezentând a zecea cea mai mare expunere la nivel global, cu peste 7 miliarde de dolari investiţi în diverse sectoare din 1991.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2381 / 19128
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Women Lawyers | Ileana Nicolescu (Managing Associate) a simțit că BACIU PARTNERS va fi mediul în care va evolua înconjurată de oameni ce o vor inspira nu numai profesional. ”E important pentru fiecare dintre noi să simțim că suntem în locul potrivit pentru etapa din carieră în care ne aflăm, loc care să ofere și premisele să continuăm să creștem”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A a continuat să crească în Q1 ̸ 2025 pe piețele emergente și la nivel nivel global. CMS își menține poziția fruntașă la nivel global și în Europa de Est, regiune în care și RTPR întră în Top 3
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Consultanță
OMV Aktiengesellschaft a mers pe mâna avocaților de la ZRVP într-un alt arbitraj ICC cu statul român și a câștigat încă 47 mil. €, plus dobânzi. Pretenții de alte 50 mil. € la orizont, într-o procedură nouă, inițiată în decembrie 2024, în care lucrează deja aceeași echipă de avocați
Women Lawyers | Femeile avocat redefinesc succesul în avocatura de business. De vorbă cu Irina Picoș (Managing Associate, BSMP) despre leadership feminin, provocări profesionale și lecțiile învățate în carieră: ”Am ales această echipă datorită figurilor feminine ce reprezintă pentru mine adevărate modele în plan profesional și uman și care îmi oferă, zi de zi, inspirația, încrederea și determinarea de a continua munca în profesia de avocat”
PNSA, alături de ALD Automotive la fuziunea cu LeasePlan în Ayvens
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Bende, Partener BACIU PARTNERS și unul dintre fondatorii firmei: ”Femeile avocat joacă un rol important în promovarea eticii și a responsabilității sociale în afaceri, având un impact pozitiv asupra comunităților și societății în ansamblu. Ele aduc perspective diverse și abilități unice în negocieri și strategii legale”
LegiTeam | Voicu & Asociații is looking for Junior level Business Lawyers
Țuca Zbârcea & Asociații aniversează 20 de ani de activitate
ZRVP, alături de dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe la deschiderea primului hotel Radisson RED din România
NNDKP dezvoltă una dintre cele mai solide practici locale de Dreptul Mediului, cu mandate de impact în industrii cheie, consultanță sofisticată și reprezentare în litigii complexe, gestionate de o echipă specializată | Mădălina Vasile, coordonatoarea practicii: ”Oferirea de asistență personalizată, adaptată realităților juridice și identificarea unor soluții practice și fezabile pentru problemele clienților vor rămâne prioritare”
Women Lawyers | Adela Nuță, Managing Associate BACIU PARTNERS, spune că un loc este modelat de oamenii care îl compun, la fel cum oamenii sunt influențați de spiritul locului. „Iar atunci când această dinamică este construită pe curaj, agilitate și dorința de a atinge excelența, profesia devine mai mult decât o carieră, devine o modalitate de a înțelege, influența și transforma realitatea din jur”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...