ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CEC Bank accelerează procesul de digitalizare cu soluţii low-code furnizate de Aurachain

25 Februarie 2021   |   Agerpres

Cele trei proiecte vor fi implementate în acest an şi se adaugă iniţiativelor deja lansate de CEC Bank, pe segmentul persoanelor fizice: deschiderea online de conturi şi contractarea online a creditelor de nevoi personale.

 
 
CEC Bank apelează la platforma low-code dezvoltată de compania Aurachain pentru a automatiza o serie de activităţi bancare, se arată într-un comunicat al băncii remis joi AGERPRES.
 
"Tehnologia low-code permite dezvoltarea de aplicaţii software cu intervenţii minimale pe cod, folosind o abordare vizuală, bazată pe interfeţe grafice tip drag-and-drop în care pot fi adăugate diferite elemente - baze de date, conectări cu alte aplicaţii, elemente de logică, şi chiar implementari de tip blockchain. CEC Bank a demarat un parteneriat cu Aurachain pentru accelerarea transformării digitale a băncii, în prezent fiind vizate trei zone de activitate. Prima este implementarea unui sistem integrat de monitorizare şi mentenanţă a reţelei de bancomate şi POS-uri, al doilea vizează deschiderea online de conturi pentru IMM-uri, iar al treilea - implementarea unor soluţii online de contractare a produselor de trade finance pentru IMM-uri", se precizează în comunicatul citat.
 
Cele trei proiecte vor fi implementate în acest an şi se adaugă iniţiativelor deja lansate de CEC Bank, pe segmentul persoanelor fizice: deschiderea online de conturi şi contractarea online a creditelor de nevoi personale.
 
"Parteneriatul cu Aurachain permite băncii să-şi continue transformarea digitală şi să se alinieze cu cele mai bune soluţii tehnologice disponibile la nivel internaţional. În condiţiile în care accesul online la produse bancare nu mai este o noutate, discuţiile despre viitorul industriei bancare la nivel internaţional includ implementarea unor soluţii publice sau private bazate pe blockchain, implicând inclusiv Băncile Centrale. Tehnologia blockchain - ca soluţie de registru public descentralizat, în locul bazelor de date centralizate - poate permite servicii financiare mai rapide, mai sigure şi mai eficiente. Soluţiile low-code pot sta la baza implementării unei tehnologii block-chain", a declarat Bogdan Neacşu, director general al CEC Bank.
 
La rândul său, Adela Wiener, CEO al Aurachain, a precizat că tehnologia low-code permite organizaţiilor să înregistreze o viteză fără precedent a digitalizării, datorită faptului că majoritatea aplicaţiilor pot fi construite cu mai puţine riscuri legate de programare.
 
CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie pe piaţa din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi active de peste 36 miliarde de lei, la sfârşitul primului semestru din 2020. Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, este unicul acţionar al CEC Bank.
 
Aurachain este o platformă low-code unică ce permite dezvoltarea rapidă a soluţiilor digitale pentru automatizarea proceselor de business, precum şi aplicaţii tip smart contract, prin generarea de cod automat pentru reţele blockchain. Platforma Aurachain este deţinută de către Aurachain AG, o companie elveţiană cu birouri locale în Europa (Elveţia, UK, România) şi Middle East (Dubai).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 13226 / 17596
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...