ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate companiilor s-a majorat cu 19,4%, în ianuarie 2023

22 Martie 2023   |   Agerpres

De asemenea, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a fost consemnată în aceeaşi perioadă o creştere cu 21,9%.

 
 
Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate, în principal, întreprinderilor a crescut în luna ianuarie 2023, în termeni nominali, ca serie brută cu 19,4%, comparativ cu perioada similară din 2022, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică.
 
De asemenea, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a fost consemnată în aceeaşi perioadă o creştere cu 21,9%.
 
Evoluţia a fost determinată de creşterile cifrei de afaceri din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+23,7%), din activităţile de transporturi (+21,4%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+19,5%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+15,8%) şi din activităţile de comunicaţii (+1,8%).
 
În luna ianuarie 2023, faţă de decembrie 2022, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a scăzut ca serie brută cu 18,1%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a înregistrat o creştere cu 0,7%.
 
Diminuarea cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor în perioada analizată, pe serie brută, a fost cauzată de scăderea cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-23,3%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-22,6%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-20,4%), activităţile de comunicaţii (-16,3%) şi din activităţile de transporturi (-12,3%).
 
Cifra de afaceri netă reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri netă nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 3570 / 16755
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...