ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Companiile care investesc în tehnologie au înregistrat creşteri de cinci ori ale veniturilor (studiu)

06 Mai 2021   |   Agerpres

Potrivit sursei citate, 80% dintre Leapfroggers adoptaseră o formă de tehnologie cloud până în 2017, dar această cifră a crescut la 98%, până în 2020.

 
 
Companiile cu cea mai mare deschidere către tehnologii (precum inteligenţa artificială, cloud, Internetul lucrurilor - IoT) înregistrează o creştere a veniturilor de cinci ori mai rapidă în comparaţie cu organizaţiile mai conservatoare din punct de vedere al inovaţiei, arată rezultatele unui studiu derulat de Accenture.
 
"Veniturile companiilor cu cea mai mare deschidere către tehnologii precum inteligenţa artificială, cloud, Internetul lucrurilor (IoT) cresc la o rată de cinci ori mai mare în comparaţie cu organizaţiile mai conservatoare din punct de vedere al inovaţiei (...) Între timp, a apărut o nouă categorie de companii denumite "Leapfroggers" (18% din întregul eşantion). Aceste companii au adoptat tehnologii avansate şi emergente pe care le-au integrat rapid, promovând în acelaşi timp schimbarea organizaţională necesară pentru a profita de aceste investiţii tehnologice. "Leapfroggers" şi-au comprimat transformările digitale într-un interval de timp mai scurt printr-o strategie tehnologică agresivă şi progresivă care a transformat provocările din ultimul an în oportunităţi de afaceri şi avantaje. Leapfroggers şi-au transformat strategiile şi priorităţile tehnologice într-un interval de timp scurt, folosind criza pentru a creşte utilizarea tehnologiilor avansate şi emergente cu 17% şi a extinde tehnologia în companiile lor. Leapfroggers au promovat, de asemenea, o schimbare organizaţională atentă pentru a profita în continuare de aceste tehnologii şi şi-au comprimat transformările de la ani la luni", se precizează în studiu.
 
Potrivit sursei citate, 80% dintre Leapfroggers adoptaseră o formă de tehnologie cloud până în 2017, dar această cifră a crescut la 98%, până în 2020.
 
"În 2019, banca spaniolă Santander şi-a consolidat toate serviciile digitale într-o singură unitate globală, a eliminat duplicarea potenţială a aplicaţiilor şi a sistemelor şi s-a asigurat că orice platformă nouă este construită "o singură dată". Aplicaţia băncii a fost recunoscută drept cea mai bună din Spania în 2020", menţionează realizatorii cercetării.
 
De asemenea, în timpul pandemiei, peste două treimi (67%) dintre companiile care au adoptat tehnologii avansate şi emergente încearcă să crească în mod agresiv veniturile din liniile de afaceri care nu sunt esenţiale. Astfel, Grupul francez Carrefour a investit 2,8 miliarde de euro în transformarea sa digitală şi a colaborat cu cei de la Google pentru a crea laboratoare de inovaţie şi a reinventa experienţa clienţilor. În 2020, la nivel global, Carrefour a avut o creştere de peste 70% în comerţul cu alimente, ajungând la 2,3 miliarde de euro şi este pe cale să-şi atingă obiectivul de 4,2 miliarde de euro până în 2022.
 
Totodată, 65% dintre lideri acordă prioritate fericirii angajaţilor prin asigurarea unor modalităţi de lucru flexibile bazate pe tehnologia digitală, în comparaţie cu doar 43% dintre "Laggards" (companii care adoptă foarte greu noile tehnologii).
 
Conform studiului, peste 70% dintre "Lideri" au crescut investiţiile în securitatea cloud şi 68% în cloud-ul hibrid. În acelaşi timp, aceştia au aprofundat tehnologia Internetului lucrurilor (70%) şi inteligenţa artificială (59%).
 
Cercetarea "Make the Leap, Take the Lead" este a treia parte dintr-o serie care se bazează pe unul dintre cele mai mari sondaje tehnologice ale companiilor realizate vreodată, "Full Value. Full Stop. How to Scale Innovation and Achieve Full Value with Future Systems", lansat în octombrie 2019 şi "Your Legacy or Your Legend? A CEO's Guide to Getting the Most Out of New Technologies", lansat în ianuarie 2020.
 
Raportul se bazează pe răspunsurile la sondaje de la 4.300 de companii şi profesionişti IT din 25 de ţări şi 20 de industrii.
 
Accenture este o companie globală de servicii profesionale cu abilităţi de top în domeniul digital, cloud şi securitate, cu 537.000 de angajaţi ce deservesc clienţi din peste 120 de ţări. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 11570 / 16760
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...