ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Consultările pentru actualizarea PNRR, finalizate; documentul cu noile propuneri integrate va fi transmis Comisiei Europene

22 Februarie 2021   |   AGERPRES

Documentul este disponibil la adresa www.mfe.gov.ro/pnrr.

 
 
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a finalizat seria de consultări interministeriale şi dezbateri publice pentru actualizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), iar pe parcursul următoarelor două săptămâni propunerile primite vor fi integrate şi documentul va fi transmis Comisiei Europene.

Potrivit unui comunicat al MIPE, actualizarea PNRR urmăreşte să integreze criteriile stabilite recent prin Regulamentul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, precum şi contribuţia tuturor părţilor implicate în identificarea, conturarea şi elaborarea de proiecte care să ţintească reformarea celor mai importante sectoare din România.

"Am notat în toată această perioadă o serie de idei, atât din mediul public, cât şi din cel privat, care se pot transforma în reforme şi investiţii care să răspundă priorităţilor celor şase piloni ai PNRR. Urmează partea de structurare şi integrare a acestora într-un document coerent care să contureze reforme esenţiale pentru România. Interesul participanţilor care au venit în număr impresionant arată că putem fi optimişti şi mizăm pe implicarea reală a tuturor la implementarea acestor iniţiative", a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.


După stabilirea calendarului consultărilor, primele runde au vizat schimbul interministerial de idei şi informaţii tehnice, fiind organizate grupuri de lucru pe fiecare domeniu tematic.

Tot în prima parte a lunii au fost organizate dezbaterile publice cu partenerii din mediul de afaceri şi ONG-uri, în scopul identificării şi centralizării tuturor ideilor de reformă propuse pentru a fi incluse în PNRR.

La cele 13 dezbateri publice s-au înscris peste 3.900 de persoane, iar 78% dintre acestea s-au înscris la cel puţin două evenimente.

Dezbaterile au fost transmise live pe pagina de Facebook a MIPE. Acestea au adunat un total de 80.000 de vizionări în mediul online. De asemenea, în această perioadă au fost înregistraţi peste 13.000 de noi utilizatori ai website-ului www.mfe.gov.ro.

La consultările şi dezbaterile organizate pe parcursul a trei săptămâni au avut intervenţii Dan Barna (viceprim-ministru), Raluca Turcan (ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale), Claudiu Năsui (ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului), Vlad Voiculescu (ministrul Sănătăţii), Nechita-Adrian Oros (ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale), Dragoş Pîslaru (europarlamentar şi raportor PE pentru Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă), Elena Tudose (secretar de stat cabinet viceprim-ministru), Cristian Buşoi (preşedinte Comisia pentru Industrie, Cercetare şi Energie din Parlamentul European), Silvia Dinică (senator), Raed Arafat (secretar de stat Ministerul Afacerilor Interne şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă), Gabriel Carnariu (preşedinte Consiliul Tineretului din România), Ciprian Păsăilă (secretar general Ministerul Tineretului şi Sportului), Radu Szekely (secretar de stat Ministerul Educaţiei), Andrei Popescu (coordonator Corpul European de Solidaritate), Emil Boc (preşedinte AMR) şi alţii.

"Avem o comunicare continuă cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru a ne asigura că fiecare componentă şi reformă propusă se încadrează în condiţionalităţile cerute şi de asemenea că toate propunerile respectă obligaţiile de verde, digital precum şi principiul de a nu afecta semnificativ mediul; totodată lucrăm împreună cu reprezentanţii Comisiei şi cu cei ai Ministerului de Finanţe la definitivarea mecanismului financiar şi de implementare precum şi la cel de control ale PNRR", a declarat Marius Vasiliu, secretar de stat MIPE.

Procesul de actualizare a PNRR a fost demarat la finalul lunii ianuarie, imediat după aprobarea de către Guvernul României a Memorandumului "Mecanismul pentru elaborarea poziţiei Guvernului României cu privire la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă". Pentru a facilita transmiterea de propuneri pentru actualizarea PNRR, MIPE a pus la dispoziţia tuturor celor interesaţi o fişă pentru reforme şi investiţii. Documentul este disponibil la adresa www.mfe.gov.ro/pnrr.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12437 / 16760
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...