ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cristina Chiriac (CONAF): Antreprenorii au ajuns să fie singurul partid de Opoziţie din România

01 Octombrie 2019   |   AGERPRES

Aceasta a apreciat că un Pact pentru Muncă cu nişte principii la care să adere toate părţile implicate în domeniul dezvoltării pieţei de muncă este singura soluţie pentru rezolvarea deficitului forţei de muncă din România.

 
 
Antreprenorii au ajuns să fie singurul partid de Opoziţie din România, după 30 de ani de democraţie în care toate partidele s-au perindat la guvernarea României fără să ridice nivelul de trai al cetăţenilor astfel încât românii să nu-şi mai părăsească ţara, a declarat luni seară preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Cristina Chiriac.

Aceasta a făcut declaraţiile în cadrul conferinţei de la Bucureşti "Pactul pentru Muncă", în cadrul căreia CONAF a prezentat concluziile conferinţelor similare din Cluj-Napoca şi Iaşi privind situaţia deficitului forţei de muncă din România.

"Cu tristeţe am tras o singură concluzie, ca urmare a acestor evenimente pe care le-am organizat atât la Cluj, cât şi la Iaşi: antreprenori, investitori, multinaţionale care creează în România peste 100.000 de locuri de muncă, care contribuie activ la construirea PIB-ului, spun că în România deficitul forţei de muncă a devenit o problemă majoră, şi că trebuie să facem ceva în acest sens. Şi acum vine partea tristă: 30 de ani de democraţie, foarte multe partide şi guverne care s-au tot perindat, şi care n-au reuşit să ridice nivelul de trai în România pentru a păstra românii în această ţară. (...) Este o chestiune pe termen lung, suntem conştienţi că nu o putem rezolva cât am bate din palme, dar noi suntem conştienţi de un singur lucru: că antreprenorii au ajuns să fie singurul partid de opoziţie din această ţară! Singurul!", a declarat Cristina Chiriac.


Liderul Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin a explicat că un sondaj de opinie realizat pentru organizaţie prezintă suma de 6700 de lei drept venit decent indicat de românii chestionaţi.

"Studiul nostru relevă faptul că oamenii îşi doresc un trai mai bun, un trai mai decent, că oamenii au nevoie de un venit de minim 6700 de lei. Ce facem ca să încurajăm femeile să aducă copii pe lume? Cum stimulăm educaţia? Cum echilibrăm curicula şcolară cu necesităţile economiei? Care sunt măsurile fiscale şi cum se vor corecta cadrul legislativ pentru a corecta aceste derapaje?", s-a întrebat Cristina Chiriac.

Aceasta a apreciat că un Pact pentru Muncă cu nişte principii la care să adere toate părţile implicate în domeniul dezvoltării pieţei de muncă este singura soluţie pentru rezolvarea deficitului forţei de muncă din România.

"Se numeşte Pact pentru Muncă pentru că mediul antreprenorial şi mediul patronal a conştientizat că altă cale nu mai există, decât aceea de unitate, şi aici trebuie să mulţumesc în mod deosebit Federaţiei Patronale Petrol şi Gaze, Concordia, lui Dragoş Anastasiu cu Coaliţia pentru Dezvoltare, şi fac un apel către toate enitităţile patronale, fie ele noi, vechi, către toate ONG-urile, către toate structurile: haideţi oameni buni să facem ceva pentru ţara în care trăim, haideţi să ne creştem copiii aici", a cerut Cristina Chiriac.

Preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin a susţinut că a face antreprenoriat în România este o politică de rezistenţă, inclusiv din cauza faptului că uneori statul face concurenţă mediului privat.

"A fi antreprenor în România din punctul meu de vedere înseamnă a duce o politică de rezistenţă, pentru că niciodată nu şti ce te aşteaptă în ziua de mâine, ce-şi aduce ziua de mâine, pentru că niciodată nu şti cine poate fi concurentul tău, statul sau altă companie, pentru că ne zbatem să devenim competitori la nivel global şi nu cerem foarte multe de la statul român, şi pentru că trebuie să fim din ce în ce mai mulţi - e singura soluţie pentru ca România să devină o ţară puternică la nivel european şi la nivel internaţional. Cu siguranţă că cei mai buni antreprenori ai României sunteţi dumneavoastră, domnilor antreprenori, doamnelor antreprenoare, care reuşiţi să faceţi efort în ciuda balanţei comerciale negative de atâţia ani de zile. (...) Un alt lucru pe care vreau să îl salut şi pe care vreau să îl fac public: antreprenorii din România ştiu să facă voluntariat, şi le mulţumesc. Într-adevăr în România există deficit al forţei de muncă. Poate nu vrem să îl conştientizăm, sau poate că în opinia anumitor antreprenori aceste probleme nu sunt atât de grave, dar ele există", a adăugat Cristina Chiriac.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 15646 / 16755
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...