ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Din cauza pandemiei, fuziunile şi achiziţiile au coborât la cel mai scăzut nivel de după 2012

30 Iunie 2020   |   BizLawyer

Potrivit calculelor efectuate de Bloomberg, în prima jumătate a acestui an au fost anunţate fuziuni şi achiziţii în valoare de 1.000 de miliarde de dolari, cel mai slab prim semestru înregistrat la nivel global după 2012.

 
 
Valoarea fuziunilor şi achiziţiilor (M&A) încheiate la nivel global a scăzut cu 50% în prima jumătate a acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, atingând cel mai redus nivel de după criza datoriilor suverane din zona euro, în condiţiile în care pandemia de coronavirus a frânat brusc tranzacţiile globale, transmite Bloomberg.

Fiecare regiune a resimţit impactul economic al pandemiei de Covid-19, care a blocat pieţele în luna martie şi a introdus în carantină ţări întregi. Această situaţie a făcut imposibile întâlnirile de tip faţă în faţă, un element vital al fuziunilor şi achiziţiilor.

Potrivit calculelor efectuate de Bloomberg, în prima jumătate a acestui an au fost anunţate fuziuni şi achiziţii în valoare de 1.000 de miliarde de dolari, cel mai slab prim semestru înregistrat la nivel global după 2012.


Cea mai gravă scădere s-a înregistrat în cele două Americi, unde valoarea fuziunilor şi achiziţiilor a scăzut cu 69% în primul semestru. Chiar dacă au fost afectate toate industriile importante, sectorul financiar s-a descurcat mai bine decât majoritatea fiind stimulat de oferta de 30 de miliarde de dolari făcută de brokerul de asigurări Aon Plc pentru Willis Towers Watson Plc precum şi de oferta de 13 miliarde de dolari înaintată de Morgan Stanley pentru preluarea E*Trade Financial Corp.

În ceea ce priveşte fuziunile şi achiziţiile care vizează companii din Europa şi Orientul Mijlociu, acestea au scăzut cu 32% în prima jumătate a anului. O serie de mari tranzacţii au evitat o scădere mai dramatică, precum preluarea diviziei de lifturi a Thyssenkrupp AG de către fondurile Advent International şi Cinven pentru 19 miliarde de dolari. Şi în Orientul Mijlociu au avut loc recent o serie de tranzacţii importante precum vânzarea unei participaţii la reţeaua de gazoducte din Abu Dhabi pentru 10,1 miliarde de dolari, cea mai mare tranzacţie încheiată în acest an în sectorul infrastructurii.

În schimb, regiunea Asia Pacific s-a descurcat mai bine decât restul, valoarea fuziunilor şi achiziţiilor înregistrând o scădere de doar 7% în primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Mai mult, sectorul tehnologiei, media şi telecomunicaţii a raportat chiar o creştere de 13% a valorii fuziunilor şi achiziţiilor, graţie faptului că divizia digitală a miliardarului indian Mukesh Ambani a atras investiţii în valoare de 15 miliarde de dolari din partea unor companii precum Facebook Inc. şi KKR & Co. O altă tranzacţie importantă a fost vânzarea afacerilor din Asia ale grupului britanic de retail Tesco Plc. către miliardarul thailandez Dhanin Chearavanont pentru mai mult de 10 miliarde de dolari.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 17087 / 19535
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...