ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Economia mondială are o şansă crescută pentru o aterizare lină, susţin oficialii G20

28 Februarie 2024   |   AGERPRES

G20, grupul ţărilor bogate şi al principalelor economii emergente, regrupează state care generează 85% din activitatea economică a lumii şi aproape două treimi din populaţia planetei.

 
 
Economia mondială are o şansă crescută pentru a înregistra o aterizare lină, susţin miniştrii de Finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din G20 într-o variantă de lucru a comunicatului ce urmează a fi publicat la finalul reuniunii lor din Brazilia, transmite Bloomberg.

"Considerăm că probabilitatea unei aterizări line a economiei mondiale a crescut. Riscurile la adresa perspectivelor economiei mondiale sunt mai echilibrate. Printre riscurile în sus se numără şi o dezinflaţie mai rapidă decât se preconiza", se precizează în varianta de comunicat final consultată de Bloomberg News.

Textul comunicatului nu a fost finalizat şi este posibil să facă obiectul unor negocieri intense la Sao Paulo, încă înainte de sosirea miniştrilor de Finanţe din G20, aşteptată pentru miercuri. Reuniunea G20 din Brazilia este deja marcată de clivaje semnificative, în special când vine vorba de războaiele din Ucraina şi Gaza. În proiectul de comunicat, printre provocări sunt menţionate "conflictele din multe regiuni ale lumii", fără a fi menţionat în mod specific despre ce conflicte este vorba, în ideea de a ajunge la un consens între statele membre.


Cu toate acestea, comunicatul reflectă o viziune mai optimistă cu privire la economia mondială, care s-a chinuit în ultimii ani să depăşească impactul pandemiei, explozia inflaţiei şi majorarea dramatică a dobânzilor.

"Inflaţia s-a redus în multe economii, graţie în mare parte unor politici monetare adecvate, reducerii blocajelor de-a lungul lanţurilor de aprovizionare" şi moderării preţurilor la materii prime, se precizează în comunicatul G20. Totuşi, în comunicat se atrage atenţia asupra pericolului "unor dinamici inflaţioniste negative, rezultate din înăsprirea condiţiilor financiare".

La o conferinţă de presă organizată marţi la Sao Paulo, secretarul Trezoreriei americane, Janet Yellen, a menţionat rolul important al SUA, apreciind că "tranziţia Americii spre o aterizare lină a susţinut creşterea economiei mondiale". Yellen a recunoscut că printre riscurile care planează asupra perspectivelor se numără conflictele prelungite din Ucraina şi Orientul Mijlociu precum şi problema datoriilor care afectează statele cu venituri mici. Yellen a menţionat faptul că "inflaţia a încetinit în multe ţări", dar s-a abţinut să sugereze că acum ar putea fi timpul pentru reducerea dobânzilor.

G20, grupul ţărilor bogate şi al principalelor economii emergente, regrupează state care generează 85% din activitatea economică a lumii şi aproape două treimi din populaţia planetei. G20 reuneşte Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sud, Franţa, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Marea Britanie, Mexic, Rusia, SUA, Turcia şi statele Uniunii Europene (UE).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 342 / 16755
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...