ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Economia mondială are o şansă crescută pentru o aterizare lină, susţin oficialii G20

28 Februarie 2024   |   AGERPRES

G20, grupul ţărilor bogate şi al principalelor economii emergente, regrupează state care generează 85% din activitatea economică a lumii şi aproape două treimi din populaţia planetei.

 
 
Economia mondială are o şansă crescută pentru a înregistra o aterizare lină, susţin miniştrii de Finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din G20 într-o variantă de lucru a comunicatului ce urmează a fi publicat la finalul reuniunii lor din Brazilia, transmite Bloomberg.

"Considerăm că probabilitatea unei aterizări line a economiei mondiale a crescut. Riscurile la adresa perspectivelor economiei mondiale sunt mai echilibrate. Printre riscurile în sus se numără şi o dezinflaţie mai rapidă decât se preconiza", se precizează în varianta de comunicat final consultată de Bloomberg News.

Textul comunicatului nu a fost finalizat şi este posibil să facă obiectul unor negocieri intense la Sao Paulo, încă înainte de sosirea miniştrilor de Finanţe din G20, aşteptată pentru miercuri. Reuniunea G20 din Brazilia este deja marcată de clivaje semnificative, în special când vine vorba de războaiele din Ucraina şi Gaza. În proiectul de comunicat, printre provocări sunt menţionate "conflictele din multe regiuni ale lumii", fără a fi menţionat în mod specific despre ce conflicte este vorba, în ideea de a ajunge la un consens între statele membre.


Cu toate acestea, comunicatul reflectă o viziune mai optimistă cu privire la economia mondială, care s-a chinuit în ultimii ani să depăşească impactul pandemiei, explozia inflaţiei şi majorarea dramatică a dobânzilor.

"Inflaţia s-a redus în multe economii, graţie în mare parte unor politici monetare adecvate, reducerii blocajelor de-a lungul lanţurilor de aprovizionare" şi moderării preţurilor la materii prime, se precizează în comunicatul G20. Totuşi, în comunicat se atrage atenţia asupra pericolului "unor dinamici inflaţioniste negative, rezultate din înăsprirea condiţiilor financiare".

La o conferinţă de presă organizată marţi la Sao Paulo, secretarul Trezoreriei americane, Janet Yellen, a menţionat rolul important al SUA, apreciind că "tranziţia Americii spre o aterizare lină a susţinut creşterea economiei mondiale". Yellen a recunoscut că printre riscurile care planează asupra perspectivelor se numără conflictele prelungite din Ucraina şi Orientul Mijlociu precum şi problema datoriilor care afectează statele cu venituri mici. Yellen a menţionat faptul că "inflaţia a încetinit în multe ţări", dar s-a abţinut să sugereze că acum ar putea fi timpul pentru reducerea dobânzilor.

G20, grupul ţărilor bogate şi al principalelor economii emergente, regrupează state care generează 85% din activitatea economică a lumii şi aproape două treimi din populaţia planetei. G20 reuneşte Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sud, Franţa, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Marea Britanie, Mexic, Rusia, SUA, Turcia şi statele Uniunii Europene (UE).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 883 / 17296
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
Cariere în Drept | Cum a perceput Vasile Țurcan, român din Basarabia, învățământul juridic românesc pe care l-a absolvit cu 9,85 și care au fost primele impresii după: ”Raportat la obligativitatea celor doi ani de stagiu, găsirea unui coordonator este o activitate extrem de anevoioasă, dacă ai niște așteptări minime de la această colaborare: să fii plătit măcar cu minimul pe economie conform Statutului profesiei, să ai o minimă libertate și acces la clienți proprii sau să beneficiezi de o îndrumare efectivă, nu doar expusă în contract”
Kinstellar asistă Globalworth în vânzarea unui portofoliu cu o valoare de cca. 110 mil. € către WDP, într-una dintre cele mai mari tranzacții de logistică ale anului. Victor Constantinescu, Managing Partner: ”Tranzacția a avut propriile provocări, dar prin muncă temeinică și cu ajutorul echipelor noastre extraordinare s-a încheiat cu succes” | Ce firme de avocați au mai lucrat în proiect
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2024” | ZRVP, NNDKP și Răzvan Dincă & Asociaţii au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...