
eJobs: Companiile mici și foarte mici au crescut numărul de joburi față de primele 4 luni din 2024
30 Aprilie 2025
BizLawyer28.000 de joburi au fost scoase în piață de la începutul anului de companiile cu maximum 10 angajați
28.000 de joburi au fost postate, de la începutul anului și până acum, de companiile mici și foarte mici care au maximum 10 angajați. Numărul este cu 10% mai mare decât în primele 4 luni ale anului trecut. „Este foarte interesant faptul că, dacă la nivelul general al pieței, vedem o plafonare în ceea ce privește numărul de poziții nou apărute, în ceea ce privește companiile foarte mici, cu cel mult 10 angajați, există o creștere de 2 cifre, respectiv 10%. Aceste companii, în cele mai multe cazuri antreprenori locali cu start-up-uri, nu recrutează în volume mari, ci scot doar câteva poziții în piață, însă creșterea vine din numărul mare de companii care fac acest lucru. Mai exact, vorbim despre peste 4.000 de angajatori mici care și-au extins echipele anul acesta”, declară Bogdan Badea, CEO eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România.
Din cele 28.000 de locuri de muncă postate, 2.100 au fost remote și 2.300 pentru străinătate. Luna martie a fost luna care a adus un vârf al angajărilor pe această categorie de companii, în condițiile în care au fost postate 8.000 de joburi.
Cei mai mulți dintre acești mici angajatori sunt din București – ei au generat 50% din numărul total de locuri de muncă urcate în platformă în primele 4 luni ale anului. Urmează companiile din Cluj, Iași, Oradea, Timiș și Bacău. „Schimbările fiscale de la finalul anului trecut, mai exact ordonanța trenuleț, au creat perspectivele unui an delicat pentru antreprenori și pentru companiile mici, în general. De aceea este o surpriză plăcută, la nivel de piață, să vedem avântul pe care l-au avut angajările pe acest segment de angajatori”, mai spune Bogdan Badea.
Domeniile care au avut cele mai multe poziții noi sunt serviciile, retailul, transport – logistică, turism, call – center / BPO, industria alimentară și construcții. „Categoria de companii emergente, cu cel mult 10 angajați, este și singura în care retailul nu este sectorul care angajează cel mai mult. Serviciile, în schimb, sunt un domeniu în care vedem tot mai multe firme mici, în curs de dezvoltare, care își cresc echipele și care au avut anul acesta 6.900 de poziții disponibile”, punctează Bogdan Badea.
Cei mai mulți dintre acești angajatori au nevoie de candidați din categoria entry level (0 – 2 ani de experiență) și fără experiență. Următorii cei mai căutați sunt cei care au un nivel mediu de experiență (2 – 5 ani) și semnificativ mai puține opțiuni există pentru seniori cu mai mult de 5 ani de experiență și pentru manageri. Sunt căutați, totodată, cu precădere muncitorii calificați, după care absolvenții de studii superioare, muncitorii necalificați și abia apoi studenții.
Departamentele pe care vor să le dezvolte sunt, în primul rând, cele de sales, specialiștii în vânzări fiind, de altfel, foarte căutați la nivelul întregii piețe. Alte departamente pentru care angajatorii foarte mici mai caută candidați sunt administrativ / logistică și client service. Tot specific acestui segment de companii este faptul că sunt deschiși într-o măsură mai mare decât jucătorii foarte mari către joburile part-time, chiar dacă acest tip de contracte nu mai oferă facilități fiscale pentru angajatori.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 7 / 18987 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...