
Experţii recomandă Bruxelles-ului să focalizeze subvenţiile agricole pe fermierii săraci
04 Septembrie 2024
AgerpresRaportul prezintă o evaluare a provocărilor şi oportunităţilor, urmată de un set de recomandări.
Un raport al unui grup de experţi publicat miercuri îndeamnă Comisia Europeană să restructureze subvenţiile agricole, astfel încât să îi sprijine mai bine pe fermierii săraci, în ideea de a răspunde la îngrijorările care au stat la baza recentelor proteste de amploare ale fermierilor europeni, transmite DPA.
"Este nevoie de acţiuni rapide şi curajoase la toate nivelele, pentru a răspunde la multiplele crize agricole şi de mediu", se arată în raportul final al "Dialogului strategic privind viitorul agriculturii în UE", predat miercuri preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Raportul prezintă o evaluare a provocărilor şi oportunităţilor, urmată de un set de recomandări. Una dintre recomandări este focalizarea subvenţiilor de la Politica Agricolă Comună spre "fermierii care au cea mai mare nevoie" de acestea, luând în calcul veniturile, şi îndepărtarea de sistemul în care subvenţiile sunt acordate în funcţie de mărimea suprafeţei de teren.
"Este nevoie de acţiuni rapide şi curajoase la toate nivelele, pentru a răspunde la multiplele crize agricole şi de mediu", se arată în raportul final al "Dialogului strategic privind viitorul agriculturii în UE", predat miercuri preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Raportul prezintă o evaluare a provocărilor şi oportunităţilor, urmată de un set de recomandări. Una dintre recomandări este focalizarea subvenţiilor de la Politica Agricolă Comună spre "fermierii care au cea mai mare nevoie" de acestea, luând în calcul veniturile, şi îndepărtarea de sistemul în care subvenţiile sunt acordate în funcţie de mărimea suprafeţei de teren.
O altă recomandare din raport vizează construirea unui sector atractiv şi divers. În acest sens, experţii atrag atenţia asupra importanţei reînnoirii generaţiilor şi a egalităţii de gen, precum şi a zonelor rurale dinamice şi a sistemelor agroalimentare , inclusiv necesitatea de a proteja lucrătorii.
Anunţat de preşedinta von der Leyen în discursul său privind starea Uniunii din septembrie 2023 şi lansat în ianuarie 2024, "Dialogul strategic privind viitorul agriculturii UE" a reunit 29 de părţi interesate importante din sectoarele agroalimentare europene, societatea civilă, comunităţile rurale şi mediul academic pentru a ajunge la o înţelegere şi o viziune comune pentru viitorul sistemelor agricole şi alimentare ale UE.
"Comisia va analiza cu atenţie ideile acestora. Dorim cu toţii un sector alimentar şi agricol prosper pe întregul nostru continent, care să recompenseze fermierii, cetăţenii şi patrimoniul natural preţios. Prin acest raport, avem o bază foarte solidă pentru dezvoltarea unei noi viziuni privind alimentaţia şi agricultura în Europa", a declarat von der Leyen.
Nemulţumiţi de creşterea birocraţiei şi diminuarea veniturilor, fermierii europeni au demonstrat în mai multe luni înaintea alegerilor europarlamentare şi chiar au organizat o blocadă cu tractoarele în jurul principalelor instituţii europene de la Bruxelles.
Sugestiile grupului de experţi, condus de profesorul Peter Strohschneider, vor ghida activitatea Comisiei Europene în elaborarea viziunii sale asupra agriculturii şi alimentaţiei, care urmează să fie prezentată în primele 100 de zile ale celui de al doilea mandat al preşedintei von der Leyen.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1472 / 18954 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Țuca Zbârcea & Asociații, alături de veteranii din Al Doilea Război Mondial
Proprietatea intelectuală sărbătorită de echipa BACIU PARTNERS prin Concursul de Procese Simulate de Dreptul Proprietății Intelectuale, ajuns la cea de-a III-a ediție
KPMG Legal – Toncescu și Asociații și KPMG Tax au asistat Pavăl Holding în achiziția proiectului Ethos House, o clădire de birouri premium situată în nordul Capitalei
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...