ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Fondul de investiții Eleven lansează cea de-a doua ediție a programului Alpha, prin care startup-urile românești de tehnologie pot primi finanțări de 300.000 de euro

07 Februarie 2024   |   BizLawyer

· După succesul înregistrat în programul inițial, Eleven Ventures lansează a doua ediție a Eleven Alpha, pentru a susține fondatorii de business-uri din regiunea SEE, aflați la început de drum. · Startup-urile selectate primesc finanțări de 300.000 de euro, contra a 10% din capitalul total, dar și un plan de afaceri personalizat și acces la toate resursele și know-how-ul acumulate de către Eleven. · Procesul este simplu și rapid: durează mai puțin de două luni de la aplicare până la semnarea contractului. · Aplicațiile sunt deschise până în data de 7 martie. Companiile selectate vor începe activitățile din program în luna mai 2024.

 
 
Eleven Ventures, firma de venture capital originară din Bulgaria, axată pe investiții pre-seed și seed în Europa de Sud-Est, anunță debutul celei de-a doua ediții a Eleven Alpha, un program de trei luni adresat antreprenorilor remarcabili care fac primii pași în dezvoltarea propriilor afaceri. Programul reprezintă și o inițiere în lumea Eleven – antreprenorii lucrează alături de experți la crearea unui parcurs clar de la produs către piață, având acces la vasta expertiză a firmei și comunitatea formată în jurul brandului. Acestea vin la pachet cu beneficiul primar, o investiție de 300.000 de euro pentru 10% din capital, dar și cu o serie de termeni și condiții favorabili fondatorilor, respectiv cu un timp de așteptare de două luni între aplicare și semnarea contractului.


Procesul de aplicare este foarte simplu, dar și rapid, astfel că fondatorii pot rămâne concentrați asupra afacerii lor. Este nevoie de completarea unui scurt formular de aplicare (unde trebuie atașat și un pitch), apoi urmează o întâlnire cu echipa de investitori a firmei Eleven. Ulterior, are loc o întrevedere cu membrii comitetului de selecție, în cazul în care startup-ul trece cu succes de etapa preliminară.

Cui se adresează Eleven Alpha?

Eleven Ventures investește activ în startup-urile din România, având în plan creșterea numărului de parteneriate pe plan local. În prezent, companii precum Frisbo, Pluria, Nestor, Flaminjoy (ex-ProductLead) sau SuperOkay beneficiază de suportul firmei de venture capital.

Pogramul Eleven Alpha este orientat, în etapa pre-seed, către fondatori dedicați care se preocupă în prezent de idee, de produs și de compania pe care o gestionează. Asta poate însemna și a avea o idee sclipitoare și un prototip timpuriu, sau deja o comunitate incipientă de clienți plătitori. Cei patru piloni ai Eleven – Fintech, sănătate, viitorul joburilor și alimentația sustenabilă – rămân prioritari.

De la Alpha către Beta

După ce antreprenorii semnează lista de termeni și condiții, aceștia obțin acces la întregul pachet de resurse și know-how oferite de către Eleven. Echipa oferă suport constant și colaborează îndeaproape cu fiecare fondator pentru a crea un plan de business personalizat, astfel încât afacerea să poată ajungă la nivelul următor. Programul este, astfel, împărțit în trei etape:

        1.    Discovery, unde fondatorii vor înțelege mai bine clienții cărora li se adresează, vor discuta direct cu ei și vor afla care sunt nevoile la care startup-ul trebuie să răspundă. În această etapă sunt puse bazele companiei.

        2.    Design, unde fondatorii vor defini plusvaloarea pe care o aduc clienților, dar și unde vor învăța să creeze un produs pe care clienții lor să îl dorească. Tot aici are loc și crearea și modelului de business, dar și învățarea modului în care poate fi testată și validată o ipoteză.

       3.    Delivery, unde fondatorii creează o strategie de intrare pe piață, încep vânzările, pun bazele creșterii ulterioare și pregătesc toate detaliile strategiei de strângere de fonduri.

Cum a decurs prima ediție a programului?

În căutarea creatorilor viitorului, pe parcursul primei ediții a programului, echipa Eleven Ventures a analizat peste 450 de proiecte din 25 de țări. După o analiză riguroasă, fondul a selectat patru companii: Flataway și TrueInsights din Bulgaria, MyTeam din Grecia și Perfeqt din Slovenia.
Pe parcursul călătoriei din cadrul programului Eleven Alpha, echipele au făcut progrese remarcabile. Una dintre companii a reușit o creștere a veniturilor anuale de 10 ori pe parcursul unui an, iar o alta și-a crescut numărul de utilizatori de 7 ori. Un al treilea startup a adus îmbunătățiri semnificative produsului pe care îl oferă.

”Nu a fost un program standard, unde toate companiile participante iau parte la aceeași discuție. Pentru noi, a fost deosebit de important faptul că tot ceea ce am învățat și am aplicat în cadrul workshop-urilor a fost atent pregătit pentru specificul business-ului nostru și al nișei în care activăm”, a declarat Boris Pavlov, co-fondator și CEO al FlatAway.

Ivaylo Simov, Managing Partner Eleven, a vorbit despre Eleven Alpha: ”Pentru noi, prima ediție a Eleven Alpha a fost o întoarcere la originile Eleven. Am căutat ”creatorii viitorului”, am întâlnit mulți dintre ei și am investit în proiectele celor mai buni. Acum, suntem pregătiți de versiunea 2.0, care e mult mai bună decât orice am pregătit în ultimii 11 ani.”
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 622 / 16843
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...