ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Garajul Ciclop, Cinematograful Scala, Casa Ankele din Botoşani, între clădirile scoase la licitaţie de Artmark

14 Noiembrie 2019   |   AGERPRES

Artmark Historical Estate, divizia imobiliară a casei de licitaţii Artmark, anunţă că a lansat noul Catalog Toamnă 2019 care cuprinde 22 de proprietăţi istorice şi 21 contemporane, majoritatea aflate în exclusivitate în portofoliul companiei.

 
 
Garajul Ciclop şi Cinematograful Scala din Bucureşti, Hotelul Continental din Cluj-Napoca, Casa Neuman din Arad, Casa Ankele din Botoşani, Vila Cantacuzino din Călimăneşti se numără printre clădirile scoase la vânzare de casa Artmark.

Artmark Historical Estate, divizia imobiliară a casei de licitaţii Artmark, anunţă că a lansat noul Catalog Toamnă 2019 care cuprinde 22 de proprietăţi istorice şi 21 contemporane, majoritatea aflate în exclusivitate în portofoliul companiei.

Potrivit unui comunicat al casei de licitaţii, cel mai vechi imobil datează din 1836 şi este un monument istoric clasa A - Casa Ankele din centrul Botoşaniului, iar cea mai mare suprafaţă construită este de 16.168 mp, respectiv Garajul Ciclop. Cea mai scumpă proprietate are un preţ la cerere estimat la peste 25 de milioane de euro.


Alte imobile reprezentative cu istorii prezentate în catalog sunt: Vila Athanasovici din Bucureşti, construită între 1897-1911 după planurile arhitectului Dimitrie Maimarolu, Şcoala Evanghelică Săsească din Sânpetru (construită la sfârşitul sec. XIX), Casa Gheorghe Nica din Braşov (sec. XIX), Blocul interbelic Poppa din centrul Constanţei. Câteva dintre proprietăţile prezentate în catalog beneficiază deja de proiecte de conversie în hotel sau pensiune şi autorizaţie de construire.

"Pe lângă faptul că o astfel de clădire conferă proprietarului posibilitatea de a deţine un produs unic, irepetabil în zilele noastre, şi implicit prestigiul unui loc încărcat de istorie şi/sau semnat de un arhitect celebru, există şi o latură pragmatică, ce implică posibilitatea implementării unui concept actual de trai sau muncă în cadrul unei astfel de proprietăţi. În acest mod, pe lângă faptul că o clădire istorică amplasată central îşi păstrează atractivitatea în timp, există şi satisfacţia salvării şi reintegrării în circuitul folosinţei prezente şi viitoare a unei proprietăţi ce reprezintă o parte din cultura noastră", explică Monica Barbu, CEO Artmark Historical Estate.

Secţiunea dedicată construcţiilor recente, Artmark Contemporary Estate, propune atât vile exclusiviste, apartamente, penthouse-uri, cât şi resort-uri: Carpathian Estate din Buzău, Hanul Balaban din Transilvania, Centrul Aroma din Cluj Napoca, Castelul Prinţul Vânător din Turda, Cluj.

Compania de consultanţă imobiliară Artmark Historical Estate lansează de două ori pe an cataloagele cu imobilele nou adăugate în portofoliu. Ediţia Primăvară 2019 a cuprins inclusiv o insulă din Delta Dunării, singura insulă de vânzare din România la momentul respectiv.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 15498 / 16851
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...