ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Graţie sectorului tehnologic, fuziunile şi achiziţiile încheiate în acest an se apropie de 2.000 de miliarde de dolari

15 Septembrie 2020   |   Agerpres

Ultima tranzacţie notabilă este preluarea designerului britanic de chipuri Arm Holdings de către producătorul american de plăci video Nvidia cu suma de 40 de miliarde de dolari.

 
 
Valoarea fuziunilor şi achiziţiilor (M&A) încheiate la nivel global de la începutul anului şi până în prezent se apropie de pragul de 2.000 de miliarde de dolari, iar operaţiunile din sectorul tehnologiei sunt responsabile pentru o cincime din valoarea totală, arată datele colectate de Refinitiv.
 
Ultima tranzacţie notabilă este preluarea designerului britanic de chipuri Arm Holdings de către producătorul american de plăci video Nvidia cu suma de 40 de miliarde de dolari.
 
Tot în sectorul tehnologiei, operatorul american de telecomunicaţii Verizon ar urma să plătească 6,25 miliarde dolari pentru preluarea concurentului Tracfone, filială a grupului mexican America Movil.
 
În sectorul sănătăţii, producătorul american de medicamente Gilead Sciences va prelua compania specializată pe biotehnologie Immunomedics contra sumei de 21 de miliarde de dolari.
 
În mod tradiţional, operaţiunile de tip fuziuni şi achiziţii (M&A) au tendinţa de a se accelera, după o perioadă de încetinire economică, însă tranzacţiile încheiate de la începutul acestui an se ridică la un total de 1.970 de miliarde de dolari, cu mult peste valorile de 1.260 de miliarde de dolari şi, respectiv, 1.600 de miliarde de dolari înregistrate în aceeaşi perioadă a anilor 2009 şi 2010, după ieşirea din criza financiară din 2008, subliniază Refinitiv.
 
"La ieşirea din recesiune, există de obicei o recuperare, iar costul capitalului are tendinţa de a fi unul redus", comentează Graham Secker, analist la Morgan Stanley.
 
Potrivit Refinitiv, fuziunile şi achiziţiile încheiate de la începutul anului de companiile din sectorul tehnologic au o valoare totală de 351,4 miliarde dolari, adică 17,8% din valoarea totală, acesta fiind cel mai ridicat nivel înregistrat după bula speculativă din sectorul dotcom în 2000. Pe locul al doilea sunt serviciile financiare, cu M&A în valoare de 283,8 miliarde de dolari sau 14% din total.
 
Sectorul tehnologic este lider nu doar în ceea ce priveşte valoarea fuziunilor şi achiziţiilor, dar şi în termeni de volum al tranzacţiilor, cu 5.966 de proiecte de M&A anunţate de la începutul anului, dintr-un total de aproximativ 30.000, ceea ce reflectă impactul pe care îl are criza coronavirusului.
 
Pandemia de Covid-19 a accelerat migraţia în masă a oamenilor blocaţi în case spre platforme de internet pentru telemuncă sau cumpărături online, consultaţii medicale online şi şcoală online, iar analiştii avertizează că unele dintre aceste schimbări ar putea fi permanente.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 16661 / 19590
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Lawyer - Tax Controversy and Tax Litigation | Reff & Associates
Filip & Company a asistat ENGIE Romania în obținerea unui împrumut de 90 milioane de euro de la BERD. Tranzacție coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Camelia Ianțuc (senior associate)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank la finalizarea vânzării către Vista Bank România a societăților Alpha Leasing România IFN și Alpha Insurance Brokers. Ce avocați au fost implicați în proiect
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...