ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grupul FEPRA oferă 10% din acțiuni angajaților prin programul ESOP

13 Iunie 2025   |   BizLawyer

Implementarea planului ESOP se va desfășura gradual pe o perioadă de cinci ani (gradual vesting), la finalul căreia angajații vor putea decide dacă doresc să rămână acționari sau să vândă acțiunile.

 
 
Începând din acest an, FEPRA,  grup cu capital 100% românesc în domeniul managementul deșeurilor și a economiei circulare, anunță lansarea programului ESOP (Employee Stock Option Plan – Plan de dobândire a acțiunilor pentru angajați), prin care 10% din acțiunile companiei vor fi oferite angajaților. Prin acest demers, FEPRA devine primul grup de companii din industria managementului deșeurilor și a reciclării din România care include în pachetul de beneficii posibilitatea ca angajații să devină acționari, oferindu-le astfel un stimulent suplimentar pentru a se implica activ în succesul companiei. 

„Programul ESOP le oferă angajaților noștri oportunitatea de a participa direct la creșterea și dezvoltarea FEPRA, aliniindu-le interesele cu cele ale organizației. Ne dorim să construim un model de antreprenoriat sustenabil, bazat pe colaborare, bunăstarea angajaților și dezvoltarea profesională a acestora. Un astfel de program nu ar trebui să lipsească din nicio companie care își dorește să fie relevantă pe piață și peste 50 de ani”, a declarat Ionuț Georgescu, CEO FEPRA.


Implementarea planului ESOP se va desfășura gradual pe o perioadă de cinci ani (gradual vesting), la finalul căreia angajații vor putea decide dacă doresc să rămână acționari sau să vândă acțiunile. Deținerea de acțiuni le va conferi dreptul la dividende și la vot în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA). 

În 2024, Grupul FEPRA a continuat procesul de dezvoltare și consolidare, evidențiindu-se prin operaționalizarea investiției în centrul de economie circulară FEPRA NORD, prin extinderea capacităților de reciclare și dezvoltarea de noi servicii de consultanță de mediu și sustenabilitate. În plus, creșterea semnificativă a cantităților de ambalaje și deșeuri de ambalaje gestionate față de anii anteriori confirmă eficiența strategiei FEPRA de a își diversifica activitățile, precum și angajamentul ferm pentru un viitor sustenabil. 

Pentru 2025, grupul FEPRA își propune atingerea  unei cifre de afaceri de 30 de milioane de euro.

„Ne dorim să fim o companie unde oamenii să se simtă apreciați și fiecare angajat să poate să contribuie la crearea  unui viitor sustenbil pentru noi și următoarele generații. Valori precum transparența, colaborarea, dezvoltarea profesională și dezvoltarea compețențelor în zona digitalizării, precum și digitalizarea operațiunilor sunt esențiale în cultura noastră organizațională. ESOP este un beneficiu suplimentar care va completa mix-ul de beneficii ale angajaților FEPRA”, a adăugat Georgescu. 

Pe lângă programul ESOP, FEPRA continuă să investească în bunăstarea angajaților săi, prin oferirea unor asigurări private de sănătate, precum și prin programe de training personalizate și prin schimburi de experință cu alți jucători europeni din industrie. În ultimii trei ani, cu sprijinul Băncii Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare BERD, FEPRA a început tranziția de la un management antreprenorial local la unul de nivel internațional, reunind o echipă de profesioniști cu expertiză multidisciplinară. 

România se confruntă în continuare cu provocări majore în domeniul reciclării. În 2022, România a înregistrat o rată de reciclare a deșeurilor municipale de doar 12%, cea mai mică din UE, în contrast cu media europeană de aproape 50% și cu lideri precum Germania, care au atins 69%. Aceste cifre subliniază potențialul semnificativ de creștere al sectorului reciclării în România și necesitatea unor investiții suplimentare în infrastructură, politici mai eficiente  și educație ecologică.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 250 / 19550
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...