ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grupul SOFMEDICA o numește pe Angeliki Karava în funcția de Director General al ISLE Academy

25 Mai 2022   |   BizLawyer

Grupul a investit 6 milioane de EURO și intenționează să își dubleze investiția în pregătirea profesioniștilor din domeniul sănătății în următorii trei ani

 
 
Grupul SOFMEDICA, important furnizor european de tehnologii inovatoare pentru combaterea principalelor cauze de mortalitate la nivel mondial, o numește pe Angeliki Karava în funcția de director general al ISLE ACADEMY în toate locațiile în care compania activează: România, Grecia, Ungaria, Bulgaria și Cipru. Astfel, ISLE ACADEMY (Innovation, Simulation & Learning Ecosystem), devine o entitate juridică transnațională independentă a Grupului SOFMEDICA, alături de celelalte patru companii deja existente - SOFMEDICA, EMERALD, MEDCITY și MEDILEASING. ISLE ACADEMY este primul Centru de Simulare pentru Chirurgia Minim Invazivă din Europa Centrală și de Est.

Angeliki Karava este microbiolog și are studii postuniversitare în cadrul Departamentului de Virusologie (Facultatea de Patologie) al Universității din Manchester, Marea Britanie, și în Departamentul de Economie al Universității Naționale Kapodistriene din Atena, Grecia. Ea are experiență în sectorul sănătății la nivel global, începându-și cariera ca supervizor în laboratoarele de cercetare și diagnosticare, pentru ca apoi să ocupe funcții de management comercial în companii multinaționale specializate în producția de dispozitive medicale și în companii farmaceutice. În trecut, ea a lucrat pentru BioMerieux, Edwards Lifesciences, Baxter și FAMAR.


„De-a lungul carierei mele am fost foarte interesată de transformarea sectorului sănătății prin tehnologii avansate și de conceptele noi dezvoltate pentru implementarea acestora. Faptul că am fost numită în această funcție importantă în cadrul ISLE ACADEMY și că pot colabora cu profesioniști excepționali sub umbrela Grupului SOFMEDICA, ce are în componență companii cu o istorie îndelungată în furnizarea de tehnologii și modele medicale inovatoare, reprezintă un pas important în cariera mea. Aștept cu nerăbdare să încep această nouă provocare, să lucrez îndeaproape cu o echipă excelentă, alături de comunitatea academică, pentru a dezvolta un centru educațional al cărui obiectiv este de a materializa fiecare dorință exprimată de medici într-un mod realist și accesibil. Mă simt foarte recunoscătoare și onorată pentru această oportunitate.”, a spus Angeliki Karava, director general ISLE Academy.

„Odată cu numirea lui Angeliki și integrarea rolului său strategic în organizația noastră, în cadrul celor cinci țări unde suntem prezenți, Grupul SOFMEDICA își consolidează investițiile pe termen lung în sistemele medicale din regiune, continuând o tradiție de peste 27 de ani. Aducem împreună inovația tehnologică și trainingul necesar pentru a dezvolta competențele medicilor care salvează viețile pacienților. Cu ISLE ACADEMY ca entitate de sine stătătoare, investiția noastră în educație și, mai important, efortul nostru de a oferi medicilor cu viziune metode de formare continuă la cele mai înalte standarde vor fi mai ușor de realizat ca niciodată. În calitate de furnizori de tehnologie inovatoare, considerăm că focusul pe învățarea continuă este o condiție sine qua non pentru dezvoltarea luptei contra afecțiunilor care pun viața în pericol”, a declarat Georgios Sofianos, CEO SofMedica Group.

ISLE ACADEMY este prezentă în trei țări din cadrul UE în acest moment, în România (înființată în 2019), în Grecia (înființată în 2018) și în Bulgaria. Aceste centre au contribuit la educarea și formarea practică a peste 20.000 de profesioniști din domeniul sănătății. Până acum, grupul a investit șase milioane de euro în active și intenționează să își dubleze investiția în următorii trei ani. De la înființarea precursorului ISLE ACADEMY, în 2008, și de la rebranding-ul din 2018, ISLE ACADEMY a obținut succese în 10 orașe și cinci țări, având Centre Permanente de Inovare, Simulare și Învățare în Atena și București, dar și ISLE ACADEMY mobil în Sofia și Pleven. În acest moment, Grupul SOFMEDICA lucrează la consolidarea prezenței ISLE ACADEMY în locațiile rămase, făcând recent pași suplimentari în Budapesta. În plus, compania și-a dezvoltat workshop-urile practice, prin adăugarea observării de la distanță a cazurilor și a printării 3D a organelor în vederea pregătirii preoperatorii.

Câteva dintre noile domenii de formare pentru profesioniștii din domeniul medical acoperă pregătirea preoperatorie, observarea cazurilor sau tele-proctoring. Grupul SOFMEDICA se angajează astfel să investească masiv în pregătirea continuă a profesioniștilor din domeniul sănătății din regiune, intensificându-le experiența și oferind suportul clinic și tehnic necesar.

În parteneriat cu cele mai bune universități medicale din regiune și cu ajutorul  programelor locale de burse în chirurgie robotică, compania creeză un ecosistem puternic și unic, concentrat pe învățare și inovare. În cadrul centrelor ISLE ACADEMY, profesioniștii din domeniul sănătății au posibilitatea de a testa sistemul de chirurgie robotică da Vinci, cel mai avansat echipament din lume în chirurgia minim invazivă.

Sistemul da Vinci oferă beneficii maxime atât pentru medicul chirurg, cât și pentru pacient. În acest moment, există peste 40 de programe da Vinci în cele cinci țări în care grupul este prezent, obiectivul fiind de a dezvolta peste 50 de programe până la finalul anului 2022. În prezent, există 13 programe da Vinci în România, 12 în Grecia, 3 în Ungaria, 11 în Bulgaria și 3 în Cipru. Potențialul intervențiilor chirurgicale asistate robotic folosind sistemul da Vinci  este în creștere, cu peste 10 milioane de operații efectuate până în prezent, dintre care 1,5 milioane realizate în 2021.

Întrucât ISLE ACADEMY oferă atât mijloacele, prin tehnologii de ultimă generație, cât și formarea abilităților personalului medical, SOFMEDICA – Life Saving Innovation promovează tehnologiile medicale inovatoare, cum sunt chirurgia robotică și laparoscopică minim invazivă, diagnosticul și tratamentul în domeniul gastroenterologiei, precum și diagnosticul și monitorizarea pacienților de la terapie intensivă. Cei care suferă de afecțiuni cronice pot accesa servicii de asistență medicală de specialitate prin EMERALD – Precious Healthcare. Dincolo de echipamentele medicale moderne și de educație, nevoia dezvoltării infrastructurii de ultimă generație, care respectă cele mai noi standarde și reglementări, este acoperită prin MEDCITY – The Medical Mall, compania care se ocupă de dezvoltarea infrastructurii de ultimă generație pentru furnizorii de servicii medicale. Mai mult, grupul oferă și soluții de leasing operațional pentru Programe Medicale inovatoare – MEDI LEASING – Innovation at Your Fingertips.

Prin intermediul celor cinci companii, Grupul SOFMEDICA își propune să creeze o schimbare durabilă pentru cât mai mulți pacienți din Europa și să reducă distanța dintre cele mai recente descoperiri din industria globală a sănătății și profesioniștii din regiune.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7228 / 16793
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...