ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Mazars anunță încă un an de venituri record. În România, creșterea a fost de două cifre

09 Februarie 2024   |   BizLawyer

• Al treilea an consecutiv de creștere cu două cifre a veniturilor înregistrată la nivelul tuturor liniilor de servicii. • Creștere organică de 13,3% de la un an la altul, demonstrând reziliența și adaptabilitatea pe care Mazars le-a dezvoltat prin modelul său de parteneriat integrat care operează în peste 100 de țări și teritorii. • Contribuția veniturilor, cu 43% din zona de audit și 57% din non-audit, evidențiază echilibrul și puterea strategiei multidisciplinare a companiei de a crește cu un scop. • Creștere remarcabilă de două cifre (22%) în România, în comparație cu anul precedent.

 
 
Mazars, firma internațională de audit și consultanță în afaceri, comunică rezultatele financiare globale pentru exercițiul financiar 2022/2023. Acesta este al treilea an consecutiv în care compania a înregistrat o creștere de două cifre în toate serviciile (atât în zona de audit, cât și non-audit). În ciuda incertitudinii economice continue, veniturile au crescut cu 13% față de anul trecut, ajungând la 2,8 miliarde de euro.

Rezultatele globale ale firmei vin în urma anunțului recent privind planurile sale de a forma, împreună cu firma de contabilitate americană FORVIS, o nouă rețea globală mai târziu în acest an.

Hervé Hélias, CEO și Chairman, Mazars, a menționat: „A fost încă un an de succes, marcat de o creștere de 13%, care subliniază puterea și relevanța modelului nostru de parteneriat integrat unic. Calitatea excepțională a serviciilor noastre multidisciplinare ne diferențiază, permițându-ne să satisfacem nevoile clienților într-un mod mai eficient, să atragem cei mai talentați profesioniști și să servim interesul public.”


„În urma unui an plin de evenimente, construirea rezilienței a devenit esențială, întrucât organizațiile au continuat să fie testate. Deși a fost un mediu solicitant, am realizat investiții strategice menite să susțină creșterea internațională, și suntem încântați să vedem că acestea au avut rezultate pozitive. Înțelegem provocările cu care se confruntă clienții noștri în prezent și în viitor, în domenii precum conformitatea internațională, raportarea financiară și non-financiară, și securitatea sistemelor informatice, și suntem pregătiți să sprijinim afacerile să își atingă obiectivele propuse.”

Creștere echilibrată la nivelul regiunilor și al portofoliului de activități

Performanța în Europa (+15,3%) și în America de Nord (+21,4%) a rămas robustă, în special în Franța, Germania, Irlanda, Italia, Țările de Jos, Portugalia, Spania, Elveția, Regatul Unit și Statele Unite. De asemenea, America Latină a obținut rezultate remarcabile în acest an, evidențiindu-se ca fiind regiunea cu cea mai rapidă creștere (25,8%).

Creșterea de două cifre a liniilor de business ale companiei, pentru al treilea an consecutiv, evidențiază o concentrare clară pe strategia sa și recunoașterea presiunilor tot mai mari resimțite de clienți în întreaga lume. Ca urmare, serviciile noastre de sustenabilitate și de consultanță sunt cele care înregistrează cea mai rapidă creștere, cu 71%, respectiv 21,3%.

Hélias adaugă: „Oportunitățile pe care le-am urmărit extind capacitatea noastră de a livra valoare clienților noștri la nivel global, consolidându-ne poziția ca partener de încredere al afacerilor lor. Într-un context în care companiile se confruntă cu tot mai multe obligații, adoptarea unor soluții adecvate reprezintă o necesitate. Astfel, ne-am angajat să construim o companie capabilă să răspundă acestor nevoi, ajutând clienții să evite posibilitatea de a rămâne fără o rezolvare a problemelor întâlnite. Ca auditori și consultanți, reprezentăm un factor esențial în lanțul de încredere al economiilor noastre, contribuind la stabilitatea și sănătatea piețelor financiare, în beneficiul societății.”

Având acest obiectiv în vedere, Mazars continuă să se extindă în teritorii noi, precum Finlanda, Panama și Togo. În luna decembrie 2023, compania a numit 139 de parteneri din 41 de țări, din care 31% sunt femei.

Dincolo de cifre: susținând afacerile cu impact sustenabil

Cel mai recent barometru C-suite Mazars, realizat la sfârșitul anului 2023, a subliniat faptul că tehnologia și sustenabilitatea continuă să aibă cel mai mare impact asupra afacerilor. Liderii au fost constant sub presiunea de a-și digitaliza operațiunile, dezvolta strategiile de sustenabilitate și a investi în talente care să transforme modul în care își desfășoară activitatea.

Hélias continuă: „Ne-am concentrat asupra serviciilor noastre de sustenabilitate pentru a sprijini transformarea clienților și pentru a oferi asigurări cu privire la informațiile non-financiare, care sunt tot mai solicitate de părțile interesate. Acest lucru se aliniază cu scopul nostru de a ajuta la construirea unei lumi mai echitabile și prospere.”

„În ansamblu, performanța și succesul nostru din ultimul an nu ar fi fost posibile fără implicarea echipelor noastre. Pe măsură ce intrăm într-un nou an, suntem entuziasmați de oportunitatea de a ne extinde gama de servicii prin intermediul noii rețele globale pe care o formăm împreună cu FORVIS, care va fi lansată în luna iunie. Mai mult ca oricând, suntem hotărâți să sprijinim clienții în construirea și dezvoltarea afacerilor lor.”

România: creștere de două cifre, susținută de investiții în tehnologie și inovație, o abordare multidisciplinară și dezvoltarea talentelor

„În România, Mazars a înregistrat o creștere remarcabilă de două cifre (22%), în comparație cu anul precedent. Serviciile noastre de audit au contribuit în mod semnificativ la aceste rezultate, acest lucru reflectând angajamentul nostru de a ne extinde capacitățile pentru a livra valoare pe piața românească. Recunoaștem rolul critic pe care îl joacă practicile robuste de audit în asigurarea transparenței, responsabilității și succesului susținut. Transmiterea acestor valori generațiilor viitoare a reprezentat fundamentul Mazars de-a lungul anilor.
În plus, am dublat investiția în tehnologie și inovație, concentrându-ne pe îmbunătățiri pentru a sprijini clienții în navigarea celor mai recente cerințe de raportare, cum ar fi SAF-T și e-Factura, alături de optimizarea proceselor financiare. Răspunzând cererii în creștere de pe piață, am lansat o linie de business dedicată sustenabilității, reconfirmând angajamentul nostru de a livra soluții holistice care se aliniază cu cerințele în continuă evoluție ale pieței.
De asemenea, această creștere reflectă investiția noastră fermă în echipă, lucrând cu peste 370 de colegi și oferindu-le oportunități de creștere. Recent, ne-am consolidat echipa de management locală prin promovarea a patru noi parteneri în Tax și Outsourcing – Accounting și HR & Payroll, o realizare de care suntem cu toții mândri.
În următorul an financiar, vom continua să investim în ceea ce contează atât pentru oamenii și clienții noștri, cât și pentru societate", a menționat Dino Ebneter, Country Managing Partner, Mazars în România.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 555 / 16809
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...