ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Mazars anunță încă un an de venituri record. În România, creșterea a fost de două cifre

09 Februarie 2024   |   BizLawyer

• Al treilea an consecutiv de creștere cu două cifre a veniturilor înregistrată la nivelul tuturor liniilor de servicii. • Creștere organică de 13,3% de la un an la altul, demonstrând reziliența și adaptabilitatea pe care Mazars le-a dezvoltat prin modelul său de parteneriat integrat care operează în peste 100 de țări și teritorii. • Contribuția veniturilor, cu 43% din zona de audit și 57% din non-audit, evidențiază echilibrul și puterea strategiei multidisciplinare a companiei de a crește cu un scop. • Creștere remarcabilă de două cifre (22%) în România, în comparație cu anul precedent.

 
 
Mazars, firma internațională de audit și consultanță în afaceri, comunică rezultatele financiare globale pentru exercițiul financiar 2022/2023. Acesta este al treilea an consecutiv în care compania a înregistrat o creștere de două cifre în toate serviciile (atât în zona de audit, cât și non-audit). În ciuda incertitudinii economice continue, veniturile au crescut cu 13% față de anul trecut, ajungând la 2,8 miliarde de euro.

Rezultatele globale ale firmei vin în urma anunțului recent privind planurile sale de a forma, împreună cu firma de contabilitate americană FORVIS, o nouă rețea globală mai târziu în acest an.

Hervé Hélias, CEO și Chairman, Mazars, a menționat: „A fost încă un an de succes, marcat de o creștere de 13%, care subliniază puterea și relevanța modelului nostru de parteneriat integrat unic. Calitatea excepțională a serviciilor noastre multidisciplinare ne diferențiază, permițându-ne să satisfacem nevoile clienților într-un mod mai eficient, să atragem cei mai talentați profesioniști și să servim interesul public.”


„În urma unui an plin de evenimente, construirea rezilienței a devenit esențială, întrucât organizațiile au continuat să fie testate. Deși a fost un mediu solicitant, am realizat investiții strategice menite să susțină creșterea internațională, și suntem încântați să vedem că acestea au avut rezultate pozitive. Înțelegem provocările cu care se confruntă clienții noștri în prezent și în viitor, în domenii precum conformitatea internațională, raportarea financiară și non-financiară, și securitatea sistemelor informatice, și suntem pregătiți să sprijinim afacerile să își atingă obiectivele propuse.”

Creștere echilibrată la nivelul regiunilor și al portofoliului de activități

Performanța în Europa (+15,3%) și în America de Nord (+21,4%) a rămas robustă, în special în Franța, Germania, Irlanda, Italia, Țările de Jos, Portugalia, Spania, Elveția, Regatul Unit și Statele Unite. De asemenea, America Latină a obținut rezultate remarcabile în acest an, evidențiindu-se ca fiind regiunea cu cea mai rapidă creștere (25,8%).

Creșterea de două cifre a liniilor de business ale companiei, pentru al treilea an consecutiv, evidențiază o concentrare clară pe strategia sa și recunoașterea presiunilor tot mai mari resimțite de clienți în întreaga lume. Ca urmare, serviciile noastre de sustenabilitate și de consultanță sunt cele care înregistrează cea mai rapidă creștere, cu 71%, respectiv 21,3%.

Hélias adaugă: „Oportunitățile pe care le-am urmărit extind capacitatea noastră de a livra valoare clienților noștri la nivel global, consolidându-ne poziția ca partener de încredere al afacerilor lor. Într-un context în care companiile se confruntă cu tot mai multe obligații, adoptarea unor soluții adecvate reprezintă o necesitate. Astfel, ne-am angajat să construim o companie capabilă să răspundă acestor nevoi, ajutând clienții să evite posibilitatea de a rămâne fără o rezolvare a problemelor întâlnite. Ca auditori și consultanți, reprezentăm un factor esențial în lanțul de încredere al economiilor noastre, contribuind la stabilitatea și sănătatea piețelor financiare, în beneficiul societății.”

Având acest obiectiv în vedere, Mazars continuă să se extindă în teritorii noi, precum Finlanda, Panama și Togo. În luna decembrie 2023, compania a numit 139 de parteneri din 41 de țări, din care 31% sunt femei.

Dincolo de cifre: susținând afacerile cu impact sustenabil

Cel mai recent barometru C-suite Mazars, realizat la sfârșitul anului 2023, a subliniat faptul că tehnologia și sustenabilitatea continuă să aibă cel mai mare impact asupra afacerilor. Liderii au fost constant sub presiunea de a-și digitaliza operațiunile, dezvolta strategiile de sustenabilitate și a investi în talente care să transforme modul în care își desfășoară activitatea.

Hélias continuă: „Ne-am concentrat asupra serviciilor noastre de sustenabilitate pentru a sprijini transformarea clienților și pentru a oferi asigurări cu privire la informațiile non-financiare, care sunt tot mai solicitate de părțile interesate. Acest lucru se aliniază cu scopul nostru de a ajuta la construirea unei lumi mai echitabile și prospere.”

„În ansamblu, performanța și succesul nostru din ultimul an nu ar fi fost posibile fără implicarea echipelor noastre. Pe măsură ce intrăm într-un nou an, suntem entuziasmați de oportunitatea de a ne extinde gama de servicii prin intermediul noii rețele globale pe care o formăm împreună cu FORVIS, care va fi lansată în luna iunie. Mai mult ca oricând, suntem hotărâți să sprijinim clienții în construirea și dezvoltarea afacerilor lor.”

România: creștere de două cifre, susținută de investiții în tehnologie și inovație, o abordare multidisciplinară și dezvoltarea talentelor

„În România, Mazars a înregistrat o creștere remarcabilă de două cifre (22%), în comparație cu anul precedent. Serviciile noastre de audit au contribuit în mod semnificativ la aceste rezultate, acest lucru reflectând angajamentul nostru de a ne extinde capacitățile pentru a livra valoare pe piața românească. Recunoaștem rolul critic pe care îl joacă practicile robuste de audit în asigurarea transparenței, responsabilității și succesului susținut. Transmiterea acestor valori generațiilor viitoare a reprezentat fundamentul Mazars de-a lungul anilor.
În plus, am dublat investiția în tehnologie și inovație, concentrându-ne pe îmbunătățiri pentru a sprijini clienții în navigarea celor mai recente cerințe de raportare, cum ar fi SAF-T și e-Factura, alături de optimizarea proceselor financiare. Răspunzând cererii în creștere de pe piață, am lansat o linie de business dedicată sustenabilității, reconfirmând angajamentul nostru de a livra soluții holistice care se aliniază cu cerințele în continuă evoluție ale pieței.
De asemenea, această creștere reflectă investiția noastră fermă în echipă, lucrând cu peste 370 de colegi și oferindu-le oportunități de creștere. Recent, ne-am consolidat echipa de management locală prin promovarea a patru noi parteneri în Tax și Outsourcing – Accounting și HR & Payroll, o realizare de care suntem cu toții mândri.
În următorul an financiar, vom continua să investim în ceea ce contează atât pentru oamenii și clienții noștri, cât și pentru societate", a menționat Dino Ebneter, Country Managing Partner, Mazars în România.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 506 / 16760
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...