ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Mazars anunță încă un an de venituri record. În România, creșterea a fost de două cifre

09 Februarie 2024   |   BizLawyer

• Al treilea an consecutiv de creștere cu două cifre a veniturilor înregistrată la nivelul tuturor liniilor de servicii. • Creștere organică de 13,3% de la un an la altul, demonstrând reziliența și adaptabilitatea pe care Mazars le-a dezvoltat prin modelul său de parteneriat integrat care operează în peste 100 de țări și teritorii. • Contribuția veniturilor, cu 43% din zona de audit și 57% din non-audit, evidențiază echilibrul și puterea strategiei multidisciplinare a companiei de a crește cu un scop. • Creștere remarcabilă de două cifre (22%) în România, în comparație cu anul precedent.

 
 
Mazars, firma internațională de audit și consultanță în afaceri, comunică rezultatele financiare globale pentru exercițiul financiar 2022/2023. Acesta este al treilea an consecutiv în care compania a înregistrat o creștere de două cifre în toate serviciile (atât în zona de audit, cât și non-audit). În ciuda incertitudinii economice continue, veniturile au crescut cu 13% față de anul trecut, ajungând la 2,8 miliarde de euro.

Rezultatele globale ale firmei vin în urma anunțului recent privind planurile sale de a forma, împreună cu firma de contabilitate americană FORVIS, o nouă rețea globală mai târziu în acest an.

Hervé Hélias, CEO și Chairman, Mazars, a menționat: „A fost încă un an de succes, marcat de o creștere de 13%, care subliniază puterea și relevanța modelului nostru de parteneriat integrat unic. Calitatea excepțională a serviciilor noastre multidisciplinare ne diferențiază, permițându-ne să satisfacem nevoile clienților într-un mod mai eficient, să atragem cei mai talentați profesioniști și să servim interesul public.”


„În urma unui an plin de evenimente, construirea rezilienței a devenit esențială, întrucât organizațiile au continuat să fie testate. Deși a fost un mediu solicitant, am realizat investiții strategice menite să susțină creșterea internațională, și suntem încântați să vedem că acestea au avut rezultate pozitive. Înțelegem provocările cu care se confruntă clienții noștri în prezent și în viitor, în domenii precum conformitatea internațională, raportarea financiară și non-financiară, și securitatea sistemelor informatice, și suntem pregătiți să sprijinim afacerile să își atingă obiectivele propuse.”

Creștere echilibrată la nivelul regiunilor și al portofoliului de activități

Performanța în Europa (+15,3%) și în America de Nord (+21,4%) a rămas robustă, în special în Franța, Germania, Irlanda, Italia, Țările de Jos, Portugalia, Spania, Elveția, Regatul Unit și Statele Unite. De asemenea, America Latină a obținut rezultate remarcabile în acest an, evidențiindu-se ca fiind regiunea cu cea mai rapidă creștere (25,8%).

Creșterea de două cifre a liniilor de business ale companiei, pentru al treilea an consecutiv, evidențiază o concentrare clară pe strategia sa și recunoașterea presiunilor tot mai mari resimțite de clienți în întreaga lume. Ca urmare, serviciile noastre de sustenabilitate și de consultanță sunt cele care înregistrează cea mai rapidă creștere, cu 71%, respectiv 21,3%.

Hélias adaugă: „Oportunitățile pe care le-am urmărit extind capacitatea noastră de a livra valoare clienților noștri la nivel global, consolidându-ne poziția ca partener de încredere al afacerilor lor. Într-un context în care companiile se confruntă cu tot mai multe obligații, adoptarea unor soluții adecvate reprezintă o necesitate. Astfel, ne-am angajat să construim o companie capabilă să răspundă acestor nevoi, ajutând clienții să evite posibilitatea de a rămâne fără o rezolvare a problemelor întâlnite. Ca auditori și consultanți, reprezentăm un factor esențial în lanțul de încredere al economiilor noastre, contribuind la stabilitatea și sănătatea piețelor financiare, în beneficiul societății.”

Având acest obiectiv în vedere, Mazars continuă să se extindă în teritorii noi, precum Finlanda, Panama și Togo. În luna decembrie 2023, compania a numit 139 de parteneri din 41 de țări, din care 31% sunt femei.

Dincolo de cifre: susținând afacerile cu impact sustenabil

Cel mai recent barometru C-suite Mazars, realizat la sfârșitul anului 2023, a subliniat faptul că tehnologia și sustenabilitatea continuă să aibă cel mai mare impact asupra afacerilor. Liderii au fost constant sub presiunea de a-și digitaliza operațiunile, dezvolta strategiile de sustenabilitate și a investi în talente care să transforme modul în care își desfășoară activitatea.

Hélias continuă: „Ne-am concentrat asupra serviciilor noastre de sustenabilitate pentru a sprijini transformarea clienților și pentru a oferi asigurări cu privire la informațiile non-financiare, care sunt tot mai solicitate de părțile interesate. Acest lucru se aliniază cu scopul nostru de a ajuta la construirea unei lumi mai echitabile și prospere.”

„În ansamblu, performanța și succesul nostru din ultimul an nu ar fi fost posibile fără implicarea echipelor noastre. Pe măsură ce intrăm într-un nou an, suntem entuziasmați de oportunitatea de a ne extinde gama de servicii prin intermediul noii rețele globale pe care o formăm împreună cu FORVIS, care va fi lansată în luna iunie. Mai mult ca oricând, suntem hotărâți să sprijinim clienții în construirea și dezvoltarea afacerilor lor.”

România: creștere de două cifre, susținută de investiții în tehnologie și inovație, o abordare multidisciplinară și dezvoltarea talentelor

„În România, Mazars a înregistrat o creștere remarcabilă de două cifre (22%), în comparație cu anul precedent. Serviciile noastre de audit au contribuit în mod semnificativ la aceste rezultate, acest lucru reflectând angajamentul nostru de a ne extinde capacitățile pentru a livra valoare pe piața românească. Recunoaștem rolul critic pe care îl joacă practicile robuste de audit în asigurarea transparenței, responsabilității și succesului susținut. Transmiterea acestor valori generațiilor viitoare a reprezentat fundamentul Mazars de-a lungul anilor.
În plus, am dublat investiția în tehnologie și inovație, concentrându-ne pe îmbunătățiri pentru a sprijini clienții în navigarea celor mai recente cerințe de raportare, cum ar fi SAF-T și e-Factura, alături de optimizarea proceselor financiare. Răspunzând cererii în creștere de pe piață, am lansat o linie de business dedicată sustenabilității, reconfirmând angajamentul nostru de a livra soluții holistice care se aliniază cu cerințele în continuă evoluție ale pieței.
De asemenea, această creștere reflectă investiția noastră fermă în echipă, lucrând cu peste 370 de colegi și oferindu-le oportunități de creștere. Recent, ne-am consolidat echipa de management locală prin promovarea a patru noi parteneri în Tax și Outsourcing – Accounting și HR & Payroll, o realizare de care suntem cu toții mândri.
În următorul an financiar, vom continua să investim în ceea ce contează atât pentru oamenii și clienții noștri, cât și pentru societate", a menționat Dino Ebneter, Country Managing Partner, Mazars în România.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1042 / 17296
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
Cariere în Drept | Cum a perceput Vasile Țurcan, român din Basarabia, învățământul juridic românesc pe care l-a absolvit cu 9,85 și care au fost primele impresii după: ”Raportat la obligativitatea celor doi ani de stagiu, găsirea unui coordonator este o activitate extrem de anevoioasă, dacă ai niște așteptări minime de la această colaborare: să fii plătit măcar cu minimul pe economie conform Statutului profesiei, să ai o minimă libertate și acces la clienți proprii sau să beneficiezi de o îndrumare efectivă, nu doar expusă în contract”
Kinstellar asistă Globalworth în vânzarea unui portofoliu cu o valoare de cca. 110 mil. € către WDP, într-una dintre cele mai mari tranzacții de logistică ale anului. Victor Constantinescu, Managing Partner: ”Tranzacția a avut propriile provocări, dar prin muncă temeinică și cu ajutorul echipelor noastre extraordinare s-a încheiat cu succes” | Ce firme de avocați au mai lucrat în proiect
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2024” | ZRVP, NNDKP și Răzvan Dincă & Asociaţii au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...