ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Media întârzierilor pentru facturile neîncasate este de 354 de zile de la data emiterii (studiu)

15 Octombrie 2019   |   AGERPRES

Studiul redBill relevă că întârzierea medie pentru facturile neîncasate în domeniul construcţiilor este de 342 de la zile, în timp ce în comerţ numărul zilelor este de 329, în consultanţă de management şi afaceri este de 311 zile, în publicitate 304 zile, iar în transporturi rutiere 242 zile.

 
 
Numărul mediu al zilelor de întârziere pentru facturile neîncasate este de 354 de zile de la data emiterii, în timp ce suma medie neîncasată este de 2.400 de euro, conform unui studiu realizat în rândul a 450 de firme din România.

În domeniul construcţiilor, factura medie neîncasată de la clienţi este de 1.900 de euro, în transporturi de 1.500 de euro şi în consultanţă de management şi afaceri este de 1.200 de euro, potrivit datelor redBill, produs dezvoltat de platforma Termene.ro, care a depăşit pragul de 1 milion de euro pentru valoarea totală a facturilor raportate de firme şi neîncasate de la clienţi.

Prin utilizarea redBill, firmele pot raporta clienţii care nu şi-au plătit facturile la timp, îşi pot recupera banii pentru facturile neîncasate şi pot verifica gratuit orice companie din România dacă a fost raportată de alţi furnizori.


"Am lansat redBill cu misiunea de a oferi transparenţă afacerilor şi sănătate fluxului de numerar şi ne bucurăm că am depăşit deja valoarea de 1 milion de euro pentru facturile raportate prin acest instrument. Datorită informaţiilor despre comportamentul de plată al firmelor de interes şi instrumentelor de încasare rapidă a creanţelor, redBill creează o comunitate de oameni corecţi, de antreprenori cu spirit etic şi contribuie activ la însănătoşirea mediului economic din România", a declarat Adrian Dragomir, CEO Termene.ro.

Termenul mediu de plată înscris pe facturile raportate prin redBill este de 28 de zile. În funcţie de domeniul de activitate, serviciile firmelor de consultanţă pentru afaceri şi management au, în medie, un termen de plată al facturilor de 40 de zile. În industria de restaurante, termenul mediu de plată din facturile raportate şi neîncasate este de 9 zile, iar clienţii din industria de publicitate au scadenţe de 56 de zile.

Studiul redBill relevă că întârzierea medie pentru facturile neîncasate în domeniul construcţiilor este de 342 de la zile, în timp ce în comerţ numărul zilelor este de 329, în consultanţă de management şi afaceri este de 311 zile, în publicitate 304 zile, iar în transporturi rutiere 242 zile.

La nivelul întregii economii, viteza de recuperare a creanţelor a ajuns la 85 de zile în rândul firmelor din România, conform celor mai recente date, din anul 2018, în scădere faţă de nivelul din 2017 (94 de zile).

Potrivit redBill, se remarcă o scădere semnificativă a duratei de timp în care o companie îşi recuperează creanţele, valoarea monetară a acestora fiind într-o creştere vizibilă. Dacă în 2008, an premergător crizei economice, creanţele se recuperau în medie în 80 de zile, în plină criză (anul 2010) această durată a crescut la peste 110 zile, după perioada de stagnare 2011 - 2014 cu durate de aproximativ 105 - 106 zile.

În acelaşi timp, valoarea creanţelor totale existente la nivel economic la finalul anului 2017 (ultimul an pentru care există centralizate toate datele financiare) se apropie de valoarea record de 350 miliarde de lei, dublul anului 2008, anul de boom economic premergător crizei. Potrivit redBill, pentru anul 2018 este de aşteptat ca valoarea acestora să depăşească pragul de 350 miliarde lei.

Termene.ro este o companie înfiinţată în anul 2014 din dorinţa de a permite companiilor identificarea oportunităţilor de afaceri şi evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă şi foarte uşor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informaţii actualizate în timp real despre datele financiare şi juridice ale firmelor din România.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 15743 / 16938
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Eurohold şi EIG au deschis oficial o procedură de arbitraj împotriva Guvernului României, cu miza de 500 mil. €. Avocații României se vor înfrunta cu Pinsent Masons şi Djingov, Gouginski, Kyutchukov & Velichkov
WH Partners, o firmă de avocatură din Malta, deschide primul birou din România în parteneriat cu Simion & Partners | James Scicluna, Co-fondator și Managing Partner WH Partners: „Lansarea WH Simion & Partners în București ne întărește angajamentul de a ne dezvolta firma mai departe de Malta într-un mod de care să beneficieze strategic clienții noștri. Abilitățile tranzacționale ale Cosminei Simion și experiența pe care aceasta și echipa ei o aduc în tehnologie, digital, media și divertisment completează perfect serviciile noastre”
Alpiq a obținut anularea integrală a unei decizii fiscale cu obligații de plată de cca. 158 mil. €. Sebastian Guțiu, Manging Partner Schoenherr: ”Această victorie majoră confirmă faptul că utilizăm abordarea corectă”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Daniela Bulacu, Head of Legal - Ringier România: “Viitorul este cel al dialogului la nivel de comunicate, fără implicarea orgoliilor personale. Cred că sunt necesare mai multe întâlniri profesionale unde putem să schimbăm opinii, să învățăm unii de la alții”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Mușat & Asociații câștigă prestigiosul premiu “Romania Firm of the Year” la LMG Life Sciences Awards EMEA 2024 în Londra | Paul George Buta, Managing Partner: “O recunoaștere internațională a eforturilor întregii firme în mandate extrem de sofisticate din domeniul life sciences, care au implicat un număr semnificativ de avocați”
LMG Life Sciences EMEA Awards 2024 | Adrian CHIRVASE, Partner în cadrul POPESCU & ASOCIAȚII, desemnat Avocatul Anului în White Collar Crime: ”Apreciez recunoașterea obținută și rămân implicat să susțin, la cele mai înalte standarde de excelență juridică, toate mandatele care ne sunt încredințate”
Schoenherr a asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale într-un portofoliu de credite neperformante de 400 mil. € către APS. Partenerul Matei Florea a coordonat echipa implicată în Proiectul Delta, cel mai mare portofoliu de NPL tranzacţionat în România în ultimii 4 ani
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...