ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Muncii: 200.000 de contracte de muncă suspendate au fost înregistrate în această săptămână

20 Martie 2020   |   AGERPRES

Potrivi datelor de la Inspecţia Muncii, numărul salariaţilor activi era de 5,62 milioane la finele lunii februarie 2020.

 
 
Un număr de 200.000 de contracte de muncă suspendate au fost înregistrate la nivelul acestei săptămâni, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

"Din datele pe care le avem la dispoziţie în Registrul Electronic al Evidenţei Salariaţilor - Revisal, rezultă în acest moment un număr în această săptămână de aproximativ 200.000 de contracte de muncă suspendate. Sigur, situaţia este în evoluţie, dar nu se vede o evoluţie îngrijorătoare în acest moment, în sensul că cifrele nu variază foarte mult de la o zi la alta. Sigur, e o situaţie gravă, faptul că 200.000 de oameni nu mai au contractele în plină forţă şi le au suspendate, în mod evident este o situaţie foarte grea. Nu văd încă schimbări de la o zi la alta. De aceea noi ne-am pregătit cu o estimare în jurul cifrei de 300.000 - 400.000 (de contracte de muncă suspendate, n.r.) pentru această perioadă, acoperită de decretul preşedintelui (starea de urgenţă, n.r.)", a afirmat Violeta Alexandru, la Digi 24.


În opinia sa, prioritatea Guvernului este sprijinirea financiară a angajaţilor intraţi în şomaj tehnic.

"Urmărim în permanenţă evoluţia lucrurilor şi în mod evident vor urma noi decizii, funcţie de evoluţia acestor indicatori. Banii sunt disponibili, Ministerul Finanţelor s-a mobilizat, premierul urmăreşte cu stricteţe toate aceste decizii şi vom lua decizii pe măsură ce lucrurile se vor schimba în perioada următoare. Pentru moment vrem să ajungă cu promptitudine sprijin la primii angajaţi care se confruntă cu probleme în veniturile de care au nevoie pentru a trăi, şi dacă sunt evoluţii suntem pregătiţi să le facem faţă prin noi măsuri pe care Guvernul le va lua", a precizat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a apreciat că Ministerul Economiei va finaliza rapid procedurile de acordare a certificatului de situaţie de urgenţă, pe baza căruia angajaţii cu contractele suspendate vor putea primi indemnizaţia de şomaj tehnic.

"Sunt convinsă că ministrul Economiei, Virgil Popescu, va face o organizare în minister astfel încât oamenii să primească (certificatul de situaţie de urgenţă, n.r.), în cel mai scurt timp. Suntem conştienţi şi faptul că am emis aceste măsuri vă arată că ne dorim ca sprijinul nostru să vină rapid către angajatorii care se confruntă cu aceste probleme. Certificatul (de situaţie de urgenţă n.r. ) se va atribui unor societăţi comerciale care şi-au închis activitatea ca urmare a deciziilor luate de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Vă asigur că toţi colegii mei sunt conştienţi de faptul că aceste decizii luate de stat pentru prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus lasă dintr-o dată un număr important de salariaţi într-o situaţie critică. De aceea n-am niciun motiv să cred că Virgil Popescu nu va lua măsuri foarte rapid pentru ca oamenii să nu aştepte după acest certificat şi procedurile să fie cât mai simple şi mai rapide cu putinţă", a subliniat Alexandru.

Aceasta a afirmat că angajatorii vor putea obţine certificatul de situaţie de urgenţă începând cu luna aprilie.

"Când anume se pot duce angajatorii? În prevederile actului normativ se precizează că la începutul lunii următoare, pentru a avea situaţia completă a lunii precedente, în cazul de faţă luna martie, angajatorii pot accesa resursele prin agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă", a explicat ministrul Muncii.

Potrivit datelor de la Inspecţia Muncii, numărul salariaţilor activi era de 5,62 milioane la finele lunii februarie 2020.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 14877 / 16732
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Maria Gogoașă, cel mai mare punctaj la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2021: Pentru o perspectivă mai aplicată asupra profesiilor juridice, consider că ar fi benefică suplimentarea orelor obligatorii de practică. 60, respectiv 90 de ore pe an, nu sunt suficiente pentru ca un student să-și formeze o opinie completă despre profesiile juridice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...