ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Operatorii de telefonie mobilă susţin iniţiativa MCSI de a lansa în consultare proiectul de OUG privind infrastructura de telecomunicaţii

27 Septembrie 2019   |   AGERPRES

MCSI propune, prin intermediul unui proiect de ordonanţă de urgenţă publicat în consultare publică pe site-ul instituţiei, simplificarea procedurilor de autorizare a lucrărilor de construcţii la infrastructura de comunicaţii electronice.

 
 
Reprezentanţii Asociaţiei Operatorilor Mobili din România (AOMR), din care fac parte companiile Orange, Vodafone şi Telekom, sprijină iniţiativa Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) de a supune consultării publice un act legislativ referitor la dezvoltarea de infrastructură pentru telecomunicaţii.

"Proiectul ordonanţei de urgenţă este un prim pas în întâmpinarea solicitărilor operatorilor telecom de clarificare şi simplificare a cadrului legislativ privind dezvoltarea reţelelor de telecomunicaţii. Este un demers de eliminare a incoerenţelor actuale din domeniul legislativ ce va susţine procesul de dezvoltare sustenabilă a României în domeniul digital. Prin adoptarea acestui act legislativ, România va intra în rândul ţărilor europene care acordă o atenţie sporită procesului de digitalizare şi implicit a creşterii competitivităţii în acest sector economic esenţial. Rezultatul unui astfel de demers va fi vizibil prin beneficiile pe care acesta la va genera la nivelul societăţii româneşti - accesul utilizatorilor finali la cele mai noi tehnologii de comunicaţii", se menţionează într-un comunicat al asociaţiei, transmis vineri AGERPRES.


MCSI propune, prin intermediul unui proiect de ordonanţă de urgenţă publicat în consultare publică pe site-ul instituţiei, simplificarea procedurilor de autorizare a lucrărilor de construcţii la infrastructura de comunicaţii electronice.

"Prezentul proiect de act normativ este cel mai ambiţios, solid şi inovator demers de reglementare a procedurilor de autorizare a lucrărilor de construcţii aferente infrastructurii fizice suport pentru reţele de comunicaţii din ultimul deceniu, proceduri ale căror complexitate şi eterogenitate au fost în permanenţă identificate şi semnalate de toate părţile implicate ca principale obstacole în calea valorificării întregului potenţial al domeniului comunicaţiilor electronice. Astfel, noul cadru de reglementare va avea un impact pozitiv major asupra întregii industrii, prin simplificarea procedurilor de autorizare şi eliminare a unora dintre barierele administrative asociate acestora, asigurându-se predictibilitate sporită în ceea ce priveşte termenele şi costurile administrative asociate instalării de infrastructură fizică necesare susţinerii reţelelor de comunicaţii electronice, influenţând pozitiv fezabilitatea planurilor de afaceri ale furnizorilor de reţele de comunicaţii electronice şi facilitând un potenţial sporit de investiţii în dezvoltarea acestui sector şi a întregii economii în ansamblul ei", susţine ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu.

Conform notei de fundamentare care însoţeşte proiectul de act normativ, se are în vedere posibilitatea amplasării infrastructurii fizice necesare susţinerii reţelelor de comunicaţii electronice pe terenuri agricole (indiferent de clasa de calitate a acestora), pajişti permanente, terenuri forestiere, spaţii verzi, terenuri care fac parte din arii naturale protejate.

Proiectul de ordonanţă poate fi consultat până pe data de 5 octombrie, pe site-ul MCSI, la secţiunea "Proiecte acte normative".
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

    ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


     

    Ascunde Reclama
     
     

    POSTEAZA UN COMENTARIU


    Nume *
    Email (nu va fi publicat) *
    Comentariu *
    Cod de securitate*







    * campuri obligatorii


    Articol 16479 / 17578
     

    Ascunde Reclama
     
    BREAKING NEWS
    ESENTIAL
    VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
    Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
    LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
    LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
    LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
    LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Imobiliar)
    „The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
    LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3 - 5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
    Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
    Semne de redresare: CMS European M&A Outlook 2025 | Piața de fuziuni și achiziții din Europa prezintă semne de redresare, ECE înregistrează o creștere în valoarea tranzacțiilor. Horea Popescu, Managing Partner CMS Romania si Coordonator Corporate M&A în ECE: ”Această revenire sugerează că, în ciuda așteptărilor diferite, Europa Centrală și de Est este văzută din ce în ce mai mult ca o piață promițătoare pentru fuziuni și achiziții, cu un puternic potențial de creștere”
    Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
    MidEuropa a angajat banca de investiţii Rothschild pentru vânzarea Regina Maria (România) și MediGroup (Serbia). Firma de avocați A&O Shearman, care colaborează pe piața locală cu RTPR, asigură suport juridic în pregătirea tranzacției | Este de așteptat ca unele dintre cele mai importante firme de private equity active în CEE și jucători strategici să își manifeste interesul, dar numai câțiva pretendenți pot susține prețul de 12-13x EBITDA solicitat de MidEuropa
     
    Citeste pe SeeNews Digital Network
    • BizBanker

    • BizLeader

        in curand...
    • SeeNews

      in curand...